Deze nieuwe Warner Bros. films verschijnen in 2022/2023 op HBO Max

In de komende jaren staan er weer flink wat grote releases van Warner Bros. op het programma. Abonnees van HBO Max kunnen hun lol dus op, want deze films zijn een paar weken later ook op de streamingdienst te bekijken. Ben je benieuwd wat er in 2022, 2023 en daarna allemaal nog op de planning staat? In dit artikel hebben we vijf topfilms uitgelicht en daaronder vind je een overzicht van alle nieuwe Warner Bros. films die binnenkort verschijnen.

5x Nieuwe Warner Bros. films die in 2022/2023 verschijnen bij HBO Max

Naar welke films van Warner Bros. die in 2022/2023 verschijnen kijken wij op dit moment het meeste uit? Hieronder hebben we een top 5 van nieuwe releases van Warner Bros. voor je opgesteld. Deze titels zullen ook naar de streamingdienst HBO Max komen, al is dit gemiddeld 45 dagen na de bioscooplancering. Meer informatie hierover vind je onderaan dit artikel.

5. Wonka (december 2022)

Na twee films over de eigenaar van de chocoladefabriek is Willy Wonka in het in december 2023 verwachte Wonka weer terug. Deze keer wordt het personage uit de Sjakie en de Chocoladefabriek-boeken van Roald Dahl niet gespeeld door Gene Wilder of door Johnny Depp, maar door Timothée Chalamet (Dune). Eerste beelden van de acteur in deze rol zien we in een post op zijn Instagram-pagina. Andere acteurs die we in de film gaan terugzien, zijn Sally Hawkins, Keegan-Michael Key, Olivia Colman en Rowan Atkinson.

4. Barbie (juli 2023)

In deze live action-film neemt Margot Robbie de rol van de iconische Barbiepop op zich. De film van regisseur Greta Gerwig (Lady Bird) vertelt het verhaal van Barbie, die uit Barbieland verbannen wordt omdat ze te onconventioneel is maar ontdekt dat ze zich in de echte wereld ook niet echt thuis voelt. Naast tweevoudig Oscar-genomineerde Margot Robbie schittert ook Golden Globe-winnaar Ryan Gosling in de film als haar vriend Ken. Ook Kate McKinnon, America Ferrera en Simu Liu hebben al aangekondigd mee te spelen in de film.

3. The Flash (juni 2023)

Het DC-universum wordt in juni 2023 uitgebreid met The Flash, waarin Barry Allen / Flash (gespeeld door Ezra Miller) door tijd en ruimte reist. In dit multiverse keert Batman (Ben Affleck en Michael Keaton) terug en wordt Flash bijgestaan door Supergirl (Sasha Calle) en Iris West (Kiersey Clemons). Maribel Verdú en Ron Livingston zijn te zien als de ouders van Barry. The Flash wordt in juni 2023 verwacht. In onderstaande tweet zie je de eerste beelden van The Flash en van de andere in 2023 verwachte topfilm Aquaman and the Lost Kingdom.

2. Aquaman and the Lost Kingdom (maart 2023)

Na het grote succes van de eerste Aquaman-film keert Jason Momoa in maart 2023 terug in zijn hoofdrol als superheld. In deel 2 moet Aquaman met tegenzin samenwerken met zijn broer, King Orm (Patrick Wilson). Hun tegenstander is Black Manta (Yahya Adbdul-Mateen II), die sinds de eerste film een stuk sterker en gevaarlijker geworden is. Andere belangrijke rollen worden gespeeld door Nicole Kidman, Dolph Lundgren en Amber Heard, al is het nog onduidelijk hoe groot haar rol wordt nu ze door haar conflicten met Johnny Depp negatief in beeld is gekomen.

1. Elvis (juni 2022)

De topfilm waar we het minst lang op hoeven te wachten is Elvis. Al over een paar weken, op 24 juni 2022, verschijnt de biopic over de iconische Elvis Presley in de bioscoop. Regisseur Baz Luhrmann (The Great Gatsby) en acteur Austin Butler (Once Upon a Time) brengen hiermee het verhaal van Elvis’ onverwachte bekendheid in het snel veranderende culturele landschap naar het witte doek. Ook de rol tussen Elvis en zijn manager, gespeeld door Oscar-winnaar Tom Hanks, staat in de film centraal.

Alle nieuwe Warner Bros. films in 2022 en 2023

In het onderstaande overzicht vind je alle films die door Warner Bros. Entertainment zullen worden uitgebracht in 2022 en 2023, en een paar titels die daarna verschijnen. We hebben hierin enkel de films verzameld waarvan al een datum, titel en studio bekendgemaakt zijn. In de toekomst verschijnen er ongetwijfeld nog meer films van Warner Bros., maar omdat daarvan op dit moment nog geen exacte datum of andere informatie bekend is hebben we die niet in het overzicht opgenomen.

Alle data die we in deze tabel en in de rest van dit artikel noemen zijn uiteraard onder voorbehoud. Dit zijn de releasedata zoals die nu bekend zijn, maar door de coronapandemie of andere problemen kan het voorkomen dat releases uitgesteld worden. Bovendien kan de releasedatum in de Verenigde Staten verschillen van de releasedatum in Nederland.

DatumTitelStudio
16 juni 2022Father of the Bride*Plan B Entertainment
24 juni 2022ElvisBazmark Films / The Jackal Group
28 juli 2022House Party*New Line Cinema / SpringHill Company
29 juli 2022DC League of Super-PetsWarner Animation Group / DC Entertainment / Seven Bucks Productions
9 september 2022Salem’s LotNew Line Cinema / Atomic Monster Productions / Vertigo Entertainment
23 september 2022Don’t Worry DarlingNew Line Cinema / Vertigo Entertainment
21 oktober 2022Black AdamNew Line Cinema / DC Films / Seven Bucks Productions / FlynnPictureCo
23 november 2022Creed IIINew Line Cinema / Metro-Goldwyn-Mayer / Balboa Productions / Chartoff-Winkler Productions / Proximity Media
21 december 2022Shazam! Fury of the GodsNew Line Cinema / DC Films / Mad Ghost Productions
17 maart 2023Aquaman and the Lost KingdomDC Films / Atomic Monster Productions / The Safran Company
21 april 2023The Last Train to New YorkNew Line Cinema / Atomic Monster Productions / Gaumont Film Company / Coin Operated
23 juni 2023The FlashDC Films / The Disco Factory / Double Dream
21 juli 2023BarbieMattel Films / LuckyChap Entertainment / Heyday Films
4 augustus 2023Meg 2: The TrenchGravity Pictures / Flagship Entertainment Group / Di Bonaventura Pictures
18 augustus 2023Blue BeetleDC Films
20 oktober 2023Dune: Part TwoLegendary Pictures
15 december 2023WonkaHeyday Films
20 december 2023The Color PurpleAmblin Entertainment
2 februari 2024TotoWarner Animation Group
12 april 2024The Lord of the Rings: The War of the RohirrimNew Line Cinema / Warner Bros. Animation / Sola Entertainment
24 mei 2024FuriosaVillage Roadshow Pictures / Kennedy Miller Mitchell
* Deze films verschijnen niet in de bioscoop, maar direct op HBO Max

Wanneer zijn ze te zien op streamingdienst HBO Max?

Hierboven vind je de data waarop de films van Warner Bros. in de bioscoop te zien zullen zijn. Van Warner Bros. is duidelijk dat de films ongeveer 45 dagen na lancering op streamingdienst HBO Max verschijnen. Alle abonnees kunnen de films dan bekijken. Er is dus geen sprake van VIP-toegang bij bepaalde films, zoals dat bij Disney+ in het verleden wel meermaals het geval is geweest. Door dit vaste principe van 45 dagen is het eenvoudig uit te rekenen wanneer de films op de streamingdienst verschijnen.

Ben je benieuwd naar wat er allemaal nog meer op HBO Max verschijnt? Houd dan onze nieuwspagina in de gaten of lees hier meer over het volledige HBO Max aanbod.


Synopsissen: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.