Deze 10 heerlijke series komen in mei 2021 naar Netflix

Netflix luidt de lente in! Wat is een betere manier voor de streamingdienst om dat te doen dan om weer een paar bingewatchwaardige series toe te voegen aan het aanbod. Mei is een uitzonderlijk goede maand voor abonnees van de streamingdienst, met bijvoorbeeld nieuwe seizoenen van Lucifer, Ragnarok en ¿Quién Mató a Sara?, maar ook nieuwe toptitels als Jupiter’s Legacy en Money, Explained. Lees verder voor een overzicht van 10 heerlijke series die in mei 2021 naar Netflix komen met verhaal en trailer.

10x Series die in mei 2021 naar Netflix komen

Weet je je even geen raad meer op Netflix met de gigantische hoeveelheid films en series in het aanbod van de streamingdienst? Verheug je dan maar vast op de volgende aanvullingen die in mei 2021 op het video on demand-platform zullen verschijnen, want deze titels moeten absoluut op je kijklijst!

1. Jupiter’s Legacy | Seizoen 1 (7 mei 2021)

Na bijna een eeuw de mensheid veilig te hebben gehouden, moet de eerste generatie superhelden van de wereld naar hun kinderen kijken om de erfenis voort te zetten. Maar de spanningen lopen op als de jonge superhelden, hongerig om hun waarde te bewijzen, worstelen om de legendarische publieke reputaties van hun ouders waar te maken – en de veeleisende persoonlijke normen.

Jupiter’s Legacy, gebaseerd op de graphic novels van Mark Millar en Frank Quitely, is een episch superheldendrama dat decennia overbrugt en navigeert door de complexe dynamiek van familie, macht en loyaliteit. Van uitvoerend producenten Mark Millar, Frank Quitely, Lorenzo Di Bonaventura, Dan McDermott, Steven S. DeKnight, James Middleton, Sang Kyu Kim. Jupiter’s Legacy heeft Josh Duhamel, Leslie Bibb, Ben Daniels, Elena Kampouris, Andrew Horton, Mike Wade, Matt Lanter en Ian Quinlan in de hoofdrollen.

2. Money, Explained | Seizoen 1 (11 mei 2021)

De meeste mensen hebben een gecompliceerde relatie met geld — angstig, roekeloos, vermijdend, of obsessief. En omdat het taboe is om over geld te praten, realiseren we ons misschien niet hoe normaal we zijn. Maar “Money, Explained” legt het allemaal bloot: de manieren waarop uw credit card u zou kunnen belazeren; hoe studieleningen een crisis werden; waarom de meesten van ons niet in staat zullen zijn om genoeg te sparen voor hun pensioen; en hoe we worden misleid tot slechte gokspelletjes en nog ergere zwendel. De serie beschrijft de zwakheden die we allemaal delen als het op geld aankomt, de slinkse manieren waarop ze worden uitgebuit en de beste strategieën die er zijn om dit allemaal te omzeilen.

3. Love, Death + Robots | Seizoen 2 (14 mei 2021)

LOVE, DEATH + ROBOTS is een explosie van de toekomst met zijn wortels diep in het verleden. Tim Miller, de bedenker van de serie, sloeg de handen ineen met regisseur David Fincher nadat hij jarenlang animatiefilms voor volwassenen en korte films had willen maken in zijn animatiehuis Blur Studio. Toen zijn regiedebuut DEADPOOL groots aansloeg, zagen ze hun kans schoon en vond de anthologieserie een natuurlijk thuis bij Netflix. Het is een verzameling geanimeerde korte verhalen die verschillende genres omvatten, waaronder science fiction, fantasy, horror en komedie.

Voor seizoen twee werd Miller vergezeld door Jennifer Yuh Nelson als Supervising Director. De voor een Oscar genomineerde regisseur heeft veel animatie-ervaring – ze heeft jaren in de industrie gewerkt en was verantwoordelijk voor Kung Fu Panda 2 en 3. Samen zochten ze getalenteerde en diverse animatieregisseurs van over de hele wereld, voor een mix van stijlen en verhalen variërend van gewelddadige komedie tot existentiële filosofie. “Het is een tonaal en stilistisch Jenga spel,” zegt Jennifer Yuh Nelson, “proberen uit te vinden welke regisseur welk verhaal het beste zou kunnen verwerken.”

4. Selena: The Series | Seizoen 2 (14 mei 2021)

Voordat ze de koningin van de Tejano-muziek werd, was Selena Quintanilla een jong meisje uit Texas met grote dromen en een nog grotere stem. Selena: The Series verkent haar reis van het zingen van kleine optredens tot het worden van de meest succesvolle vrouwelijke latin artiest aller tijden – en de jaren van hard werken en opoffering die de Quintanilla familie samen doormaakte.

5. The Real Housewives of New York City | Seizoen 3-4 (15 mei 2021)

Vorige maand verschenen seizoen 3-4 van The Real Housewives of Beverly Hills al online en in mei is het na deel 1 en 2 ook de beurt aan het derde en vierde deel van The Real Housewives of New York City.

Een snelle reality show die een aantal ongelooflijk drukke en ambitieuze vrouwen uit Manhattan volgt. Kijk hoe ze een evenwicht vinden tussen jaloerse sociale agenda’s, uitdagende carrières en het moederschap, met de drukte van de grote stad om zich heen.

6. ¿Quién Mató a Sara? | Seizoen 2 (19 mei 2021)

Vorige maand (op 24 maart 2021) verscheen het eerste seizoen van de Spaanse serie ¿Quién Mató a Sara? (Who Killed Sara? in het Engels) op Netflix en in mei wordt het tweede seizoen al gelanceerd. Razendsnel! De serie schopt het al weken tot de Netflix Top 10 en is dus met recht een kijkcijferkanon te noemen.

Alex is vastbesloten om wraak te nemen en te bewijzen dat hij er is ingeluisd voor de moord op zijn zus. Hij gaat op zoek naar veel meer dan de echte dader van de misdaad.

7. Special | Seizoen 2 (20 mei 2021)

Special is een opvallende en opbeurende nieuwe serie over een homoseksuele man (Ryan) met lichte hersenverlamming, die besluit zijn identiteit te herschrijven en eindelijk het leven na te jagen dat hij wil. Na jaren van uitzichtloze stages, werken in zijn pyjama als blogger en voornamelijk communiceren via sms, kwam Ryan er uiteindelijk achter hoe hij zijn leven van somber naar chic kon brengen en begon hij te hinken naar volwassenheid.

De onconventionele komedie is gebaseerd op de memoires van de maker van de serie en ster Ryan O’Connell, “I’m Special: And Other Lies We Tell Ourselves.” O’Connell is ook uitvoerend producent naast Jim Parsons.

8. Ragnarok | Seizoen 2 (27 mei 2021)

Na 1.5 jaar wachten is het binnenkort eindelijk zo ver: de oergoden van Ragnarok keren terug voor een tweede seizoen op 27 mei 2021!

In het kleine fictieve stadje Edda worden volwassen mensen gedwongen te reageren op klimaatveranderingen. De ijskappen smelten met een snelheid die niemand had verwacht. De wereld maakt lange periodes van droogte door en de winters zijn te warm. Steeds vaker ervaren mensen extreme koude uitbarstingen. In alle opzichten extreme weersomstandigheden. De wereld verandert en sommigen beweren dat we op weg zijn naar een nieuwe Ragnarok. Tenzij iemand op tijd ingrijpt.

9. Lucifer | Seizoen 5B (28 mei 2021)

Eindelijk is seizoen 5B van Lucifer in aantocht! Na lang wachten, keert onze favoriete duivel terug voor de laatste afleveringen van het vijfde seizoen op Netflix. Overigens is er nog wel een seizoen 6 in de maak.

Lucifer begeeft zich in een saai leven in de hel en besluit naar Los Angeles te gaan. Daar zet hij zijn telepathische krachten in om de diepste verlangens en gedachten uit mensen naar boven te brengen. Terwijl hij een meisje ontmoet in zijn vaste nachtclub (genaamd Lux), leidt een vuurgevecht waarin hij en het meisje betrokken raken ertoe dat hij consultant wordt bij de Los Angeles Police Department. Via die weg straft hij mensen voor hun misdaden door het gerecht.

10. The Kominsky Method | Seizoen 3 (28 mei 2021)

De eerste twee hilarische seizoenen werden goed ontvangen op Netflix en de serie wist zelfs twee Golden Globes in de wacht te slepen. Vanaf 28 mei 2021 is het derde en tevens laatste seizoen van The Kominsky Method te zien op Netflix.

Het einde van het leven is nog lang niet voorbij voor de ooit beroemde Sandy Kominsky and zijn levenslange agent Norman Newlander. Academy Award winnaars Michael Douglas (Sandy Kominsky) en Alan Arkin (Normal Newlander) spelen twee beste vrienden wiens leven onontwijkbare curveballen naar ze gooit. Ondertussen proberen zij te streven naar vredige laatste jaren in Los Angeles, een stad die een jeugdigheid en schoonheid hoog in het vaandel heeft staan.

Overzicht: nieuwe titels per maand

Zou je graag overzichtelijk willen zien welke films en series elke maand op Netflix verschijnen? Geen probleem! Bekijk op Streamwijzer elke maand wat er nieuw op Netflix verschijnt. Zo vind je in de lijsten van nieuwe titels in mei 2021, juni 2021 en juli 2021 welke films en series online komen naast Jupiter’s League, Lucifer seizoen 5B en Ragnarok seizoen 2, maar kun je ook terug kijken naar wat bijvoorbeeld in april 2021 online kwam.

Meer kijktips en populaire films en series op Netflix

Wie benieuwd is wat op dit moment veelbekeken films en series op de streamingdienst zijn, zou zeker even de Netflix Top 10 moeten checken. Hierin vind je elke week welke titels het meest worden bekeken door abonnees. Daarnaast vind je in onze categorie met al het nieuws over films en series op Netflix welke nieuwe titels de komende maanden verschijnen en wat er van de streamingdienst wordt verwijderd. Houd dus onze website en social media-kanalen goed in de gaten. Veel kijkplezier!