Déze leuke nieuwe series komen naar Disney+ in 2024

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat we weer uit kunnen kijken naar een hele hoop leuke titels. Zo weten we dat dit het jaar wordt van films als Deadpool 3 en Inside Out 2, maar ook op seriegebied komen er veel mooie dingen aan. In dit artikel zetten van 5 nieuwe series op een rij die in 2024 naar Disney+ komen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

5x Nieuwe series die naar Disney+ komen in 2024

5. Win or Lose

Win or Lose nieuwe serie Disney+ 2024
Serie: Win or Lose (2024) | Beeld: Pixar / The Walt Disney Company

Pixar is de studio die je kent van parels als Inside OutMonsters & Co en Toy Story. In 2024 komen ze als het goed is niet alleen met het langverwachte Inside Out 2, maar ook met de gloednieuwe serie Win or Lose. Dit zal de eerste lange Pixar-serie ooit worden, dus dat is zeker iets om naar uit te kijken! Het draait om een baseballteam, the Pickles genaamd. In aanloop naar hun beslissende wedstrijd, waarin ze kampioen kunnen worden, volgen we iedere aflevering een ander personage. Spelers, de scheidsrechter, ouders; iedereen komt voorbij en dan uiteraard in de kenmerkende Pixar-stijl.

4. X-Men ’97

Natuurlijk zit ook Marvel niet stil in 2024. In januari is het tijd voor de Hawkeye-spin-off Echo, over de dove superheld Maya Lopez. Daarnaast staan films als Madame Web en Kraven The Hunter op het programma en is 2024 het jaar waarin de animatieserie X-Men ’97 gelanceerd wordt. Deze serie gaat verder waar we aan het einde van X-Men: The Animated Series gebleven waren en zorgt dus voor de terugkeer van een aantal bekende stemacteurs.

3. Agatha: Darkhold Diaries

WandaVision-fan? Dan mag je Agatha: Darkhold Diaries zeker niet missen. Deze serie zou origineel al in 2023 verschijnen, maar is verplaatst naar 2024. Het draait om het personage Agatha Harkness, een heks van honderden jaren oud. De hoofdrol wordt vertolkt door Kathryn Hahn, maar ook Aubrey Plaza zal haar opwachting maken.

2. Star Wars: The Acolyte

Star Wars-liefhebbers worden in 2024 zéker niet overgeslagen. Er staan maar liefst vier Star Wars-series op het programma, waaronder Star Wars: The Acolyte. Het verhaal speelt zich af tijdens de laatste dagen van de Hoge Republiek en heeft hoofdrollen voor Amandla Stenberg (The Hunger Games) en Lee Jung-jae (Squid Game).

1. Shôgun

De laatste serie om naar uit te kijken, is Shogûn. Hier hebben we zelfs al een releasedatum voor: op dinsdag 27 februari is de allereerste aflevering te zien. De serie neemt ons mee naar het Japan van de jaren 1600. Kapitein John Blackthorne komt in een klein dorpje terecht en wordt opgeleid tot samoerai.

Alle films en series die op Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke releases er precies op de planning staan in 2024? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder kunnen we je natuurlijk ook altijd op de hoogte houden via je mail en laten we de grootste nieuwtjes ook altijd weten via onze social media-kanalen.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.