Nieuwe Nederlandse serie ‘Modern Love’ staat vanaf vandaag volledig online

Misschien ken je de Amerikaanse hitserie Modern Love met Tina Fey en Anne Hathaway wel. In deze Amazon Prime Video-serie volgen we iedere aflevering andere mensen en hun eigen (liefdes)verhalen. Goed nieuws voor de fans: vandaag verscheen op de streamingdienst een Nederlandse remake, Modern Love Amsterdam. Deze zesdelige serie is namelijk sinds vrijdag 16 december te zien.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Nieuwe Nederlandse serie ‘Modern Love Amsterdam’ met absolute topcast op Amazon Prime Video

In Modern Love volgen we zes uiteenlopende verhalen over liefde en relaties, allemaal gebaseerd op ware gebeurtenissen. Net als in de originele serie ligt de inspiratie van de zes afleveringen namelijk bij de populaire gelijknamige column uit The New York Times.

Deze Nederlandse variant van de serie speelt zich af in Amsterdam en omstreken. Bovendien is er een behoorlijke sterrencast van eigen bodem voor de zes afleveringen opgetrommeld. Zo maken onder meer Fedja van Huêt, Jack Wouterse, Noortje Herlaar, Rifka Lodeizen en Eva van de Wijdeven hun opwachting. De producer is Sabine Brian, die eerder meewerkte aan de waanzinnig populaire serie Het Gouden Uur. Als je benieuwd bent geworden naar Modern Love Amsterdam kun je hieronder alvast de eerste beelden bekijken.

‘Modern Love Amsterdam’ is sinds 16 december te zien

Modern Love Amsterdam ging op vrijdag 16 december 2022 in première op Amazon Prime Video. Direct werden alle afleveringen live gezet, dus in één weekend bingen behoort tot de mogelijkheden. Doordat iedere aflevering een apart verhaal vertelt met andere acteurs hoeft dit echter niet. Zo zijn in de eerste aflevering, De Geest Uit De Fles genaamd, onder meer Anne+-actrice Hanna van Vliet en Dirty Lines-acteur Minne Koole te zien.

Naast deze serie verschijnen er dit najaar natuurlijk nog veel meer films en series op Amazon Prime Video. Benieuwd welke titels elke maand aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd worden? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand. Ook kun je hier alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in de planning staan.

Meer informatie over de serie

De zesdelige Nederlandse serie, Modern Love Amsterdam, toont uiteenlopende verhalen over liefde en relaties, gebaseerd is op de populaire column uit The New York Times. De columns vormen de basis van de hartverwarmende serie waarbij iedere aflevering de liefde in diverse vormen laat zien, allemaal geïnspireerd op ware gebeurtenissen. De verhalen spelen zich af in Amsterdam, van het Centraal Station, de Amstel tot aan Amsterdam-Noord en Zuidoost.  

TitelModern Love Amsterdam
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalNederlands
CategorieDrama
MakersSabine Brian, Robert Alberdingk Thijm
CastFedja van Huêt, Jack Wouterse, Rifka Lodeizen, Eva van de Wijdeven, Arjan Ederveen, Hanna van Vliet, Yootha Wong-Loi-Sing, Hannah Hoekstra, Jonas Smulders, Werner Kolf, Romijn Conen, Noortje Herlaar

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.