Is de nieuwe ‘Mean Girls’ uit 2024 een musical?

Op woensdag 10 januari 2024 ging Mean Girls in première. In de nieuwe film volgen we wederom het verhaal van de 16-jarige Cady. In de jungle van scholieren maakt ze kennis met The Plastics, beter bekend als Regina George, Gretchen en Karen. Na het zien van de trailer zijn veel kijkers enthousiast geraakt. Toch heersen er ook nog een aantal vragen rondom de nieuwe film. De voornaamste is misschien wel: is Mean Girls uit 2024 een musical?

Moderne versie van ‘Mean Girls’

Twintig jaar na de originele film uit 2004, verscheen op woensdag 10 januari 2024 de nieuwste Mean Girls in de bioscoop. Uiteraard op woensdag, want ‘on wednesdays we wear pink‘.

In de film volgen we wederom het verhaal van Cady Heron. Zij verhuist van Kenia naar de plaats Illinois in de Verenigde Staten. Hier leert ze de wetten van een hele andere voedselketen kennen: de middelbare school. Populariteit speelt ineens een belangrijke rol en The Plastics regeren ineens haar leven. Totdat Cady samen met haar nieuwe vrienden Janis en Damian een plan bedenkt.

Is de nieuwe ‘Mean Girls’ een musical?

Het verhaal uit 2024 komt dus vrijwel helemaal overeen met de originele film. Veel mensen vragen zich dan ook af waarom er eigenlijk een nieuwe Mean Girls is verschenen. Hoewel de nieuwste film veel gelijkenissen vertoont met het verhaal uit 2004, zit er echter weldegelijk verschil tussen de twee.

Jaren na de originele film kwamen producer Lorne Michaels, Jeff Richmond en Nell Benjamin met het plan om een musical te maken. Dit muzikale stuk ging in 2017 in première en kon rekenen op veel positieve reacties en nominaties. Door de ongekende populariteit besloot Michaels daarom de originele film en de musical te combineren. De nieuwste film moest echter geen remake worden, maar een nieuw modern jasje krijgen.

De originele film en de musical uit 2017 zijn dus samengevoegd. Het grootste verschil ten opzichte van 2004 is dat er in de nieuwste Mean Girls wordt gezongen. Het verhaal start dan ook met een nummer van Janis en Damian. Wanneer Cady voor het eerst in beeld komt, begint de volgende muzikale uitbarsting. De nieuwste Mean Girls valt daarom net als Wonka onder het genre musical.

Meer informatie over ‘Mean Girls’ uit 2024

Comédienne Tina Fey geeft een nieuwe draai aan de moderne klassieker Mean Girls. Cady Heron (Angourie Rice) is nieuw op school en wordt toegelaten tot de top van de sociale voedselketen: het elitegroepje van populaire meiden dat “The Plastics” wordt genoemd en dat wordt aangevoerd door queen bee Regina George (Reneé Rapp) en haar volgelingen Gretchen (Bebe Wood) en Karen (Avantika). Maar dan maakt Cady een grote fout en valt voor Regina’s ex-vriendje Aaron Samuels (Christopher Briney), waarna Regina zich tegen haar keert. Cady probeert het toproofdier van de groep ten val te brengen met hulp van haar vrienden, buitenbeentjes Janis (Auli’i Cravalho) en Damian (Jaquel Spivey). Daarbij moet ze proberen dicht bij zichzelf te blijven en zich staande te houden in de levensgevaarlijke jungle die de middelbare school is.

TitelMean Girls
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 53 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie, Musical
RegisseurSamantha Jayne, Arturo Perez Jr.
CastAngourie Rice, Reneé Rapp, Christopher Briney, Tina Fey, Jenna Fischer, Auli’i Cravalho, Bebe Wood, Jon Hamm, Avantika, Busy Philipps

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.