Nieuwe Marvel-series op Disney+: deze 10 komen eraan

Ms. Marvel, WandaVision, Moon Knight… Er verschijnen steeds meer series van de Marvel Studios op Disney+. En het Marvel Cinematic Universe gaat in de komende jaren nog veel meer uitgebreid worden! Natuurlijk gebeurt dit met films als Thor: Love and Thunder (2022) en Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023), maar ook met diverse series. In dit artikel vind je 10 Marvel-series die de komende tijd op Disney+ verschijnen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

10x Marvel-series die de komende jaren naar Disney+ komen

In dit artikel vind je een overzicht van tien Marvel-films die in de komende jaren naar Disney+ komen. Als er al een trailer of meer informatie beschikbaar is, hebben we dit uiteraard alvast voor je op een rijtje gezet. Onder de series hebben we overigens ook een overzicht gemaakt van de Marvel-films die de komende jaren op het programma staan.

10. She-Hulk: Attorney at Law

Emmy- én Golden Globe-winnares Tatiana Maslany kruipt in She Hulk: Attorney at Law in de huid van Jennifer Walters. De single, dertigplus vrouw is niet alleen de nicht van Bruce Banner, maar transformeert in deze serie ook in de She-Hulk. We weten nu al dat er 9 korte afleveringen van ongeveer 30 minuten gaan komen, dat de serie een juridische komedie wordt en dat we er vanaf 17 augustus 2022 naar kunnen gaan kijken.

9. Secret Invasion

In het najaar van 2022 verschijnt Secret Invasion, met onder meer Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Cobie Smulders, Olivia Colman en Emilia Clarke. De verhaallijn van Secret Invasion is gestart in de film Captain Marvel. Veel is er nog niet over bekend, behalve dat het over de Skrull-invasie op Aarde gaat, draait om Nick Fury en Talos en dat het naar het schijnt groter gaat worden dan alle Marvel-series die tot nu toe verschenen zijn.

8. Ironheart

Ironheart draait om Riri Williams. In de video hierboven zie je beelden uit de Marvel Comics die deze nieuwe superheld introduceren. Dominique Thorne kruipt in deze rol. Haar personage gebruikt de technologie om een pak als dat van Tony Stark te creëren en de held Ironheart te worden. Dominique Thorne zal ook te zien zijn in de opkomende film Black Panther: Wakanda Forever. Wanneer de serie verschijnt, is nog niet bekend.

7. Armor Wars

Don Cheadle krijgt zijn eigen Marvel-serie waarin hij James Rhodes speelt, oftewel War Machine. In dit verhaal, gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks, valt het pak van Iron Man in de verkeerde handen. Verder is er nog niet veel over de serie bekend en weten we ook nog niet wanneer deze op Disney+ zal verschijnen, maar dit zal waarschijnlijk in het najaar van 2022 of in 2023 zijn.

6. Wakanda

De makers van Black Panther komen met een nieuwe serie die zich afspeelt in het fictieve land Wakanda. Dit wordt een uitbreiding op Black Panther en Black Panther: Wakanda Forever, een film die op 11 november 2022 in de bioscopen zal verschijnen. Wanneer de serie zal verschijnen, waar het precies over gaat en wie er in meespelen, is nog niet bekendgemaakt.

5. Echo

Echo serie Marvel 2023
Serie: Echo | Beeld: Chuck Zlotnick / Marvel Studios 2022 via Disney+

In 2023 komt Echo naar Disney+. In deze serie keert Maya Lopez terug, die we natuurlijk al zagen in Hawkeye (2021). Zij staat ook wel bekend als Echo, de dove vechtmachine die gebruikmaakt van haar reflexen. Disney+ kondigt aan dat ze in deze serie haar verleden onder ogen moet zien, opnieuw contact moet maken met haar roots en de betekenis van familie moet omarmen. Acteurs die je in deze serie gaat terugzien zijn Alaqua Cox, Chaske Spencer, Tantoo Cardinal, Devery Jacobs, Cody Lightning, Graham Greene en Zahn McClarnon.

4. Loki (tweede seizoen)

Het tweede seizoen van Loki is inmiddels aangekondigd en dat is niet zo gek, want dit is een van de best bekeken series op Disney+. Aan het einde van het eerste seizoen is de tijdlijn natuurlijk volledig opengebarsten en we zijn dan ook zeer benieuwd wat er in het tweede seizoen gaat gebeuren. Verdere plotdetails zijn er helaas nog niet naar buiten gebracht. Ook is er nog geen releasedatum, al weten we wel dat de opnames op 6 juni 2022 gestart zijn. We verwachten de serie dan ook ergens in 2023 op de streamingdienst te zien.

3. What If…? (tweede seizoen)

Van de animatieserie What If…? komt er ook een tweede seizoen. Nog voor de release van de eerste aflevering werd dit al aangekondigd. In het nieuwe seizoen wordt vastgehouden aan dezelfde vorm, dus dit blijft een anthologieserie. Het wordt tijd voor een aantal spiksplinternieuwe verhalen. En Phase four van het MCU zal een belangrijke rol spelen, dus we verwachten karakters uit Black Widow, Eternals en Shang-Chi. Wanneer het tweede seizoen verschijnt, is nog niet duidelijk.

2. Spider-Man: Freshman Year

Ook de nieuwe animatieserie Spider-Man: Freshman Year komt eraan! Hierin krijgen we de jonge jaren van Peter Parker te zien, in zijn reis om Spider-Man te worden. We weten nu nog niet of Tom Holland terugkeert om de stem van Peter Parker in te spreken. Wat wel duidelijk is, is dat de serie ergens in 2023 te zien zal zijn.

1. Agatha: House of Harkness

Agatha: House of Harkness wordt een komedieserie over het personage Agatha Harkness, een heks van honderden jaren oud. Kathryn Hahn, die we al zagen als antagonist in WandaVision, vertolkt deze rol. Eind 2022 gaat de productie van deze serie van start, dus we kunnen hem in 2023 of 2024 verwachten.

Marvel-films die nog op het programma staan

Naast series zullen er natuurlijk ook nieuwe films gemaakt worden door de Marvel Studios. Hieronder vind je een greep uit de films die er nog aan zitten te komen in de komende jaren.

  • Thor: Love and Thunder (8 juli 2022)
  • Black Panther: Wakanda Forever (11 november 2022)
  • Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17 februari 2023)
  • Guardians of the Galaxy Vol. 3 (5 mei 2023)
  • The Marvels (28 juli 2023)
  • Blade (releasedatum nog niet bekend)
  • Fantastic Four (releasedatum nog niet bekend)
  • Captain America 4 (releasedatum nog niet bekend)
  • Deadpool 3 (releasedatum nog niet bekend)
  • Spider-Man 4, 5 en 6 met Tom Holland (releasedatum nog niet bekend)

Volledige aanbod van films en series op Disney+ in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook laten we iedere maand weten welke nieuwe films en series er aan het aanbod van Disney+ toegevoegd worden. En natuurlijk houden we je ook via onze website, social media-kanalen en onze nieuwsbrief op de hoogte van de laatste nieuwtjes.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.