Discovery+ lanceert 3 nieuwe LGBT-series voor Pride Month

Morgen gaat Pride Month van start en discovery+ viert dat met drie splinternieuwe LGBT-series. In alle series draait het om het accepteren en vieren van jezelf, wie je bent en waar je voor staat. De series worden vanaf 1 juni 2022 op de streamingdienst gelanceerd.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

3x Nieuwe LGBT-series op discovery+

3. Generation Drag

In Generation Drag worden vijf jongeren en hun families gevolgd terwijl ze zich voorbereiden op Dragutante. Dit is een dragshow waarbij queer tieners zichzelf kunnen laten zien. We volgen onder meer Bailey, die moeite heeft om contact te maken met leeftijdsgenoten, Nabela, die verlangt naar de acceptatie van haar grootmoeder, en Noah, een trans meisje dat haar eerste romantische relatie onderzoekt. Eén van de producers van dit programma is Tyra Banks.

Generation Drag verschijnt vanaf woensdag 1 juni wekelijks op discovery+. De eerste week komen er twee afleveringen online, daarna wordt er iedere week een nieuwe aflevering toegevoegd. In totaal zullen er zes afleveringen verschijnen.

2. The Book of Queer

In deze documentaireserie duiken we in de queer geschiedenis en zien we hoe homoseksualiteit ook al bij enkele beroemde voorouders voorkwam. Van de oude Grieken tot Da Vinci en van Michelangelo tot Abraham Lincoln, op een humoristische wijze gaat de serie door de tijd heen om ons meer te leren over de geschiedenis van de LGBT-community.

The Book of Queer verschijnt vanaf donderdag 2 juni wekelijks op discovery+. In totaal zal de serie uit vijf afleveringen bestaan.

1. Trixie Motel

Trixie Motel volgt de bekende drag queen en YouTube-ster Trixie Mattel. In dit programma tovert zij een vervallen motel midden in de woestijn van Palm Springs om tot een ultiem drag paradise. Samen met haar partner David en met de hulp van verschillende beroemdheden werkt ze aan zeven unieke themakamers. In vier maanden moet het hotel een thuishaven worden voor drag queens en kings.

Trixie Motel verschijnt vanaf vrijdag 3 juni wekelijks op discovery+. De eerste week komen er twee afleveringen online, daarna wordt er iedere week een nieuwe aflevering toegevoegd.

Andere LGBT-series op discovery+

Op discovery+ vind je naast deze nieuwe programma’s ook nog diverse andere LGBT-series. Zo vind je onder de sectie Relationships een apart kopje met alle LGBTQIA+-programma’s, met onder meer de nieuwe serie Louisa & Rowan: Op z’n Gooisch. Hierin verhuist het bekendste trans koppel van Nederlandse bodem naar ’t Gooi en worden zij met de hulp van bekende Gooienaren ondergedompeld in dit luxe leventje.


Synopsis: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.