Komt er nog een nieuwe Kingsman-film?

Taron Egerton en Colin Firth schitterden in 2015 in de eerste Kingsman-film. Er volgden een sequel én een prequel, maar nu is het alweer een tijdje stil. Wat weten we over de toekomst van de franchise? Komt er nog een nieuwe Kingsman-film? En is dat dan met Taron Egerton en Colin Firth uit de eerste twee films of met Ralph Fiennes uit de prequel? Wij zochten het allemaal voor je uit en praten je in dit artikel helemaal bij.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Er staan nieuwe Kingsman-films op het programma

We begonnen met Kingsman: The Secret Service (2015) en Kingsman: The Golden Circle (2017), waarin Colin Firth een Britse superspion speelt die een straatjongen uitnodigt voor een trainingsprogramma om ook tot het geheim agentschap toe te treden. Daarna doken we in 2021 terug in de tijd met The King’s Man, waarin Egerton en Firth ontbraken maar onder meer Ralph Fiennes en Gemma Arterton het stokje overnamen.

We hebben goed nieuws voor fans van de drie films, want er staat zowel een vervolg op de originele reeks als een vervolg op de prequel op het programma.

Dit kun je verwachten van de nieuwe Kingsman-films

Colin Firth en Taron Egerton krijgen nóg een Kingsman-film. Hiermee wordt de trilogie tot een einde gebracht, dus het zal het laatste avontuur van Harry Hart en Eggsy zijn. De film heeft al een naam, Kingsman: The Blue Blood, en zal gemaakt zijn door de regisseur die ook de eerste drie films maakte (Matthew Vaughn). Verdere details zijn nog niet bekend, dus we weten nog niet wat de superspionnen nu weer moeten doormaken. Ook wanneer de film op het grote scherm verschijnt, is nog niet bekend.

Tegelijkertijd krijgt ook prequel The King’s Man een vervolg, The Kings Man: The Traitor King genaamd. Orlando Oxford (Ralph Fiennes) is terug en vervolgt zijn verhaal in het tijdperk waarin Adolf Hitler opkomt. Ook hier moet het verdere plaatje nog ingekleurd worden en weten we nog niet veel over het verhaal. Wordt dus vervolgd! Uiteindelijk zal dit als het goed is de volgende chronologische volgorde van films opleveren:

VolgordeFilmReleasejaar
1The King’s Man2021
2The King’s Man: The Traitor KingNNB
3Kingsman: The Secret Service2015
4Kingsman: The Golden Circle2017
5Kingsman: The Blue BloodNNB

Kingsman-vervolg op ‘Argylle’?

Let op: het volgende gedeelte bevat spoilers over de nieuwe film Argylle. Deze verscheen in 2024 op het witte doek en werd geregisseerd door Matthew Vaughn, de maker van de Kingsman-franchise. In eerste instantie lijken de films niet veel met elkaar te maken hebben, maar in de post credits scene is er dan toch een knipoog naar de populaire reeks.

We zien dat Agent Argylle (gespeeld door Henry Cavill) zichzelf in het slot onthult als de échte Argylle. Vervolgens duikelen we terug naar het verleden en zien we dat Argylle (dan vertolkt door Louis Partridge) een lid is van het Kingsman-genootschap. Maar of hier dan echt nog een film over komt of er een cross-over op het programma staat, dat is nog niet bekend. Je bekijkt alle Kingsman-films die tot nu toe verschenen zijn in ieder geval nú op Disney+.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.