Deze nieuwe kerstfilms komen in 2023 naar Netflix

It’s beginning to look a lot like Christmas! Met nog minder dan 30 dagen op de teller kan de countdown naar de feestdagen beginnen. Dat betekent dat de tijd van kerstfilms ook weer aangebroken is. Gelukkig komen er ook dit jaar weer een hoop nieuwe titels bij op de streamingdiensten. Benieuwd welke? Hieronder zetten we op een rij welke nieuwe kerstfilms in 2023 naar Netflix komen en welke je écht niet mag missen.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Alle nieuwe kerstfilms op Netflix in 2023

Een jaar geleden konden we kijken naar nieuwe pareltjes als Falling for Christmas met Lindsay Lohan en The Noel Diary. Ook dit jaar is Netflix weer dé plek waar je moet zijn voor nieuwe kerstfilms. Dit is een compleet overzicht van alle kerstfilms en -series die in 2023 naar de streamingdienst komen. Daaronder hebben we drie toptitels uitgelicht die je zeker niet mag missen deze feestdagen.

TitelReleasedatumTypeGenre
Best. Christmas. Ever!16 novemberFilmRomcom
Family Switch30 novemberFilmKomedie
The Bad Guys: A Very Bad Holiday30 novemberKorte filmAnimatie
Virgin River kerstafleveringen30 novemberSerie (S5)Drama
A Brush with Christmas1 decemberFilmRomcom
A Merry Christmas Wish1 decemberFilmRomcom
B&B Merry1 decemberFilmRomcom
Catering Christmas1 decemberFilmRomcom
Christmas at the Drive-In1 decemberFilmRomcom
Fall Into Winter1 decemberFilmRomcom
I’m Glad It’s Christmas1 decemberFilmRomcom
Så var det jul igjen6 decemberFilmRomcom
I Hate Christmas7 decemberSerie (S2)Romcom
YOH’ Christmas15 decemberSerie (S1)Komedie

3 nieuwe kerstfilms op Netflix in 2023 die je moet zien

1. Family Switch

Freaky Friday maar dan tijdens kerstmis, zo mag je de nieuwe Netflix-film Family Switch wel omschrijven. Waar het precies over gaat? Jess en Bill hebben niet het gevoel dat ze hun gezin heel erg in het gareel kunnen houden nu hun kinderen ouder en wijzer worden. Als ze een astroloog ontmoeten, gebeurt het onmogelijke: de ouders ontwaken in het lichaam van de kinderen (en andersom). Om hun oude ik te worden, moeten ze elkaar weer leren begrijpen. Dit nieuwe kerstavontuur komt van de makers van Yes Day en heeft hoofdrollen voor Jennifer Garner, Ed Helms en Wednesday-ster Emma Myers. De film verschijnt op donderdag 30 november.

→ Ook Freaky Friday weer eens zien? Bekijk de film direct op Disney+ 😍

2. The Bad Guys: A Very Bad Holiday

In 2022 trokken we massaal naar de bioscoop om The Bad Guys te zien. Ook genoten van de animatiefilm? Dan mag je de kerstspecial The Bad Guys: A Very Bad Holiday zéker niet missen. De Bad Guys plannen hierin een grote overval op de ochtend van kerstmis. Maar dan wordt het feest ineens afgelast en moeten ze géven in plaats van nemen. De korte film is te zien vanaf donderdag 30 november.

3. Best. Christmas. Ever!

De eerste kerstfilm is al op Netflix verschenen. Best. Christmas. Ever! draait om Charlotte (Heather Graham), die iedere kerst weer opziet tegen de opschepperige brief die ze van haar oude studievriendin Jackie (Brandy Norwood) krijgt. Dit jaar staat Jackies familie ineens een paar dagen voor de feestdagen op de stoep. Tijd voor Charlotte om te bewijzen dat Jackies leven écht niet zo perfect kan zijn.

Andere nieuwe films en series op Netflix

Naast deze nieuwe kerstfilms verschijnen er natuurlijk nog veel meer films en series op Netflix. Zo komen in december ook de laatste afleveringen van The Crown naar de streamingdienst. Benieuwd welke titels elke maand aan het aanbod van de streaminggigant toegevoegd worden? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook kun je hier alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in de planning staan.


Synopsissen: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.