Deze nieuwe kerstfilms komen in 2022 naar Netflix

We zijn hard op weg naar december en dat betekent dat het aftellen naar kerst ook alweer kan gaan beginnen. Nog maar even en we kunnen dus weer luisteren naar Mariah Carey, Wham! en Michael Bublé, de kerstboom optuigen en uiteraard… kijken naar kerstfilms! Gelukkig komen er ook dit jaar weer een hoop nieuwe titels bij. In dit artikel zetten we op een rij welke nieuwe kerstfilms in 2022 naar Netflix komen en welke je echt niet mag missen.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Alle nieuwe kerstfilms op Netflix in 2022

Vorig jaar werden we verblijd met onder meer Love Hard en Single All The Way en ook nu staan er weer een hoop parels op het programma. Hieronder vind je een compleet overzicht van alle kerstfilms en -series die in 2022 naar Netflix komen, en daarna hebben we vijf toptitels uitgelicht die je zeker niet mag missen deze feestdagen.

FilmReleasedatumTypeGenre
Falling For Christmas10 novemberFilmRomcom
Christmas With You17 novemberFilmRomcom
My Little Pony: Winter Wishday21 novemberKorte filmFamiliefilm
Christmas on the Mistletoe Farm23 novemberFilmFamiliefilm
The Noel Diary24 novemberFilmDrama
The Action Pack Saves Christmas28 novemberKorte filmFamiliefilm
Christmas Full of Grace30 novemberFilmRomcom
Angel Falls Christmas1 decemberFilmDrama
A Christmas Miracle for Daisy1 decemberFilmDrama
A Kindhearted Christmas1 decemberFilmDrama
Christmas Time Is Here1 decemberFilmDrama
Scrooge: A Christmas Carol2 decemberFilmFamiliefilm
Delivery by Christmas6 decemberFilmRomcom
Dreamworks Boss Baby Kerstbonus6 decemberKorte filmFamiliefilm
De Familie Claus 37 decemberFilmFamiliefilm
I Hate Christmas7 decemberSerieRomcom
I Believe in Santa14 decemberFilmRomcom
Who Killed Santa? A Murderville Murder Mystery15 decemberKorte filmKomedie
How to Ruin Christmas: The Baby Shower16 decemberSerieKomedie
Julestorm16 decemberSerie Drama

5 nieuwe kerstfilms op Netflix in 2022 die je moet zien

1. Falling for Christmas

De allereerste kerstfilm die in 2022 op Netflix verscheen, is Falling for Christmas. In deze film maakt Mean Girls-ster Lindsay Lohan eindelijk haar comeback. Zij kruipt in de huid van een verwende hotelerfgename, die na een ski-ongeluk haar geheugen kwijtraakt en terechtkomt bij een knappe hoteleigenaar (gespeeld door Chord Overstreet). Samen met zijn dochtertje besluit hij voor haar te zorgen.

Bekijk Lindsay Lohan nu in Mean Girls op Pathé Thuis ✅

2. Christmas With You

De tweede kerstfilm die in 2022 naar Netflix komt, is Christmas With You—ook een titel om naar uit te kijken! In deze romcom vertrekt Angelina, een popster die flink tegen een burn-out aan het aanhikken is, naar een klein stadje nabij New York. Hier komt ze in een spagaat terecht tussen haar carrière en de ware liefde. De hoofdrollen worden gespeeld door Freddie Prinze Jr. en Aimee Garcia. Romcom-fans kennen die eerste misschien wel van zijn rol in She’s All That (1999).

3. The Noel Diary

Bestsellerauteur Jacob Turner is letterlijk driving home for Christmas in de film The Noel Diary, die op 24 november verschijnt. Thuis moet hij het één en ander regelen. Maar dan stuit hij op een dagboek dat hem dwingt om zijn verleden onder ogen te komen—met de geheimen die daarin verborgen zijn. Samen met Rachel, van wie óók geheimen te vinden zijn in het mysterieuze dagboek, gaat hij op onderzoek uit. De hoofdrol wordt gespeeld door Justin Hartley, die je misschien wel kent van This Is Us, Senior Year of A Bad Moms Christmas.

4. Scrooge: A Christmas Carol

De wereldberoemde novelle A Christmas Carol van Charles Dickens komt binnenkort naar Netflix. Hoe leuk! Het verhaal wordt omgezet in een muzikale animatiefilm met een stemcast waar je U tegen zegt. Zo lenen Luke Evans, Olivia Colman én Jonathan Pryce hun stem uit aan de personages van dit bekende kerstverhaal. Met liedjes van tweevoudig Academy Award-winnaar Leslie Bricusse OBE wordt dit gegarandeerd een feest om naar te kijken (en te luisteren).

5. Christmas Full of Grace

Dat niet-Engelstalige kerstfilms en -series het goed doen op Netflix, heeft onder meer de razendpopulaire serie Hjem til jul al bewezen. Daarom tippen we hier een nieuwe Braziliaanse kerstfilm die je dit jaar moet zien: Um Natal Cheio de Graça (of in het Engels Christmas Full of Grace). Carlinhos komt er op kerstavond achter dat zijn partner is vreemdgegaan. Daarom neemt hij de onbekende Graça mee naar zijn familie, maar of dat nou zo’n goed idee was…

Andere nieuwe films op Netflix

Naast deze nieuwe kerstfilms verschijnen er natuurlijk nog veel meer films en series op Netflix. Zo komt in december ook Knives Out 2 naar de streamingdienst. Benieuwd welke titels elke maand aan het aanbod van de streaminggigant toegevoegd worden? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook kun je hier alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in de planning staan.


Synopsissen: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.