Nu al zin in kerst? Déze nieuwe kerstfilms worden in 2023 verwacht

We naderen het einde van het jaar. Het wordt steeds vlugger donker, de temperatuur begint langzaam te zakken en dat betekent dat de kerstvoorpret ook weer mag beginnen. En natuurlijk dat de tijd van de kerstfilms bijna aanbreekt. Kan jij niet wachten? Wij vertellen je welke nieuwe kerstfilms in 2023 verwacht worden op de streamingdiensten, zodat je wat hebt om naar uit te kijken.

8x Nieuwe kerstfilms op de streamingdiensten in 2023

Op dit moment zijn er acht kerstfilms bekend die in 2023 naar de streamingdiensten komen. Hieronder vertellen we je alles wat we erover weten.

8. The Shepherd

Het is kerstavond. Een jonge piloot van de Koninklijke Luchtmacht is flying home for Christmas als zijn radio het plots begeeft. Hij vliegt moederziel alleen boven de Noordzee, heeft nog maar beperkte brandstof en vreest dat hij nooit meer thuiskomt. Hij heeft een wonder nodig… Dit is het verhaal van de korte film The Shepherd, die dit najaar op Disney+ verschijnt. Het leuke is dat een van de hoofdrollen vertolkt wordt door John Travolta.

Welke streamingdienst? Disney+ 👉 Bekijk direct alle kerstfilms op Disney+
Wanneer? 1 december

7. Så Var Det Jul Igjen

Was jij fan van Hjem til Jul of Julestorm? Dan mag je de nieuwe Noorse kerstfilm Så Var Det Jul Igjen ook zeker niet missen. In het Engels vertaalt de titel zich naar “Christmas as Usual”. Het verhaal draait om Thea, die besluit haar Indiase vriend Jashan mee te nemen naar haar Noorse familie. Het wordt geen gebruikelijke kerst, want de tradities worden behoorlijk op zijn kop gezet…

Welke streamingdienst? Netflix
Wanneer? 6 december

6. Your Christmas or Mine 2

Vorig jaar werden we verblijd met Your Christmas or Mine op Amazon Prime Video. In deze kerstachtige romcom kroop Asa Butterfield, bij het grote publiek bekend als Otis uit Sex Education, in de rol van student James. Hij neemt op het station afscheid van zijn vriendin om voor de feestdagen naar huis te gaan, maar besluit op het laatste moment toch van trein te wisselen. Zijn vriendin doet dit echter ook—en zo belanden ze bij elkáárs kerstfeest. Een leuke film die dit jaar een vervolg krijgt. In Your Christmas or Mine 2 gaan beide families samen skiën. Opnieuw gaat er iets fout.

Welke streamingdienst? Amazon Prime Video 👉 Bekijk direct alle kerstfilms op Amazon Prime Video
Wanneer? 8 december

5. Eerste Hulp Bij Kerst

Eerste Hulp Bij Kerst Videoland film 2023
Film: Eerste Hulp Bij Kerst (2023) | Beeld: William Rutten / Rob Jacobs via Videoland

Nadat we in 2018 getrakteerd werden op de serie Kerst met de Kuijpers en in 2019 op Kerst bij Koosje, komt Videoland nu met een kerstfilm van eigen bodem. In Eerste Hulp Bij Kerst bevinden we ons op de spoedeisende hulp, op kerstavond. Lily, Ben, Yannick en Shanti vinden het allemaal wel best dat ze met de feestdagen niet thuis zijn. Maar natuurlijk kunnen ze ook binnen de ziekenhuismuren hun problemen niet ontvluchten.

Welke streamingdienst? Videoland
Wanneer? 6 december

4. Best. Christmas. Ever!

Ook Netflix komt natuurlijk zoals altijd weer met nieuwe kerstfilms. Zij hebben nu al bekendgemaakt dat we op maandag 16 november kunnen genieten van Best. Christmas. Ever! In deze film, die van de makers van A Castle for Christmas komt, moeten twee ‘frenemies’ door een samenloop van omstandigheden samen kerst vieren. Charlotte (Heather Graham) ziet elke kerst weer op tegen de opschepperige brief die ze van haar oude studievriendin Jackie (Brandy Norwood) krijgt. Dit jaar staat Jackies familie ineens een paar dagen voor de feestdagen op de stoep. Tijd voor Charlotte om te bewijzen dat Jackies leven écht niet zo perfect kan zijn.

Welke streamingdienst? Netflix
Wanneer? 16 november

3. Red One

Er is nog geen synopsis gedeeld van Red One, maar we weten wel al dat de film een aantal geweldige elementen combineert. Het is een actiekomedie (in de kerstsferen dus), met rollen voor Dwayne Johnson, Chris Evans én Kiernan Shipka. De film is het begin van een nieuwe franchise en wordt omschreven als een mix tussen Jumanji, Miracle on 34th Street, Hobbs & Shaw, It’s A Wonderful Life en Harry Potter. Als dat niet heel nieuwsgierig maakt… Dit najaar komt de film naar Amazon Prime Video. Het is nog niet bekend op welke datum.

Welke streamingdienst? Amazon Prime Video
Wanneer? Nog niet bekend

2. Dashing Through the Snow

Dashing Through the Snow verschijnt op vrijdag 17 november op Disney+ en biedt een podium aan topacteurs als Ludacris (Fast & Furious), Teyonah Parris (WandaVision) en Lil Rel Howery (Get Out). Het draait om een gescheiden maatschappelijk werker die besluit op kerstavond zijn dochter mee op patrouille te nemen. Uiteraard gaat er van alles mis.

Welke streamingdienst? Disney+
Wanneer? 17 november

1. Candy Cane Lane

Eddie Murphy heeft de hoofdrol te pakken in de nieuwe kerstfilm Candy Cane Lane, die je vanaf vrijdag 1 december op Amazon Prime Video bekijkt. Hij kruipt in de huid van Chris, een man die vastbesloten is een kerstdecoratiewedstrijd te winnen. In zijn poging dit te doen, sluit hij onverhoopt een deal met een elf. Maar die betovert het dorp en brengt heel kerstmis in gevaar. Chris zal er alles aan moeten doen om het leukste feest van het jaar te redden.

Welke streamingdienst? Amazon Prime Video
Wanneer? 1 december

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Hierboven hebben we de acht kerstfilms die nu al aangekondigd zijn op een rijtje gezet. Benieuwd naar alle kerstfilms en -series die je nu al kunt kijken? Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen en welke titels je allemaal waar kunt kijken.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke titels afgelopen maand op de platforms zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Netflix en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.