Yesss! De eerste nieuwe kerstfilm is gearriveerd op Netflix

Het wordt steeds kouder buiten en dus is het tijd om onder een dekentje op de bank films te kijken. Ook de tijd van de kerstfilms is wat ons betreft alweer aangebroken. Maar inmiddels ben je Love Actually, The Holiday, Home Alone en de andere klassiekers misschien wel een beetje zat. Gelukkig verschijnen er ook in 2023 weer een hele hoop nieuwe, feestelijke titels op de streamingdiensten. Het kerstfilmseizoen wordt door Netflix afgetrapt, want daar is de eerste nieuwe kerstfilm nú te zien.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘Best. Christmas. Ever!’ staat op Netflix

Netflix leverde vorig jaar een grote bijdrage aan de stapel nieuwe kerstfilms, met titels als Falling for Christmas, Christmas With You en The Noel Diary. Dit jaar staat er iets minder op het programma, maar we kunnen wel kijken naar Best. Christmas. Ever! Deze romcom van de makers van A Castle for Christmas is op donderdag 16 november verschenen.

Het verhaal draait om ‘frenemies’ Charlotte en Jackie. Die eerste (gespeeld door Heather Graham) ziet elke kerst weer op tegen de opschepperige brief die ze van haar oude studievriendin (Brandy Norwood) krijgt. Dit jaar staat Jackies familie ineens een paar dagen voor de feestdagen op de stoep. Tijd voor Charlotte om te bewijzen dat Jackies leven écht niet zo perfect kan zijn als ze doet voorkomen.

Andere nieuwe kerstfilms die dit jaar verschijnen op de streaming

Op Netflix komen er verder niet zo veel kerstfilms, al kan je hier natuurlijk wél de twee kerstafleveringen van Virgin River verwachten op donderdag 30 november. Ook komt er weer een Noorse kerstfilm van de makers van Hjem til jul.

De andere streamingdiensten bedienen kerstfans dit jaar ook op hun wenken. Amazon Prime Video heeft het meeste voor ons in petto. Het video on demand-platform lanceert op 1 december de film Candy Cane Lane, waarin Eddie Murphy de hoofdrol te pakken heeft. Hij kruipt in de huid van Chris, een man die vastbesloten is een kerstdecoratiewedstrijd te winnen. In zijn poging dit te doen, sluit hij onverhoopt een deal met een elf. Maar die betovert het dorp en brengt heel kerstmis in gevaar. Chris zal er alles aan moeten doen om het leukste feest van het jaar te redden. Ook een vervolg op Your Christmas or Mine en een kerstfilm met Dwayne Johnson en Chris Evans staan op het programma. Disney+ komt bovendien morgen al met Dashing Through the Snow.

→ Helemaal in de kerstsferen? Bekijk direct alle kerstfilms op Disney+ 🎄

Alle films en series die op Netflix verschijnen in november

Benieuwd naar alles wat er los van kerstfilms allemaal nog naar Netflix gaat komen deze maand? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.