Formule 1-film met Brad Pitt racet op deze datum voorbij

Naast de velen Formule 1-teams, was Brad Pitt vorig F1-seizoen bij veel Grands Prix aanwezig. Dit deed hij niet zomaar, want de acteur is druk bezig met de opnames voor een nieuwe film over de Formule 1. In de film zullen alle teams en coureurs een rol spelen, waaronder natuurlijk Max Verstappen. Goed nieuws, want we weten eindelijk op welke datum de film verschijnt.

Brad Pitt te zien in nieuwe Formule 1-film

De Formule 1 en Apple Original Films slaan de handen ineen voor een film over de Formule 1. De hoofdrol is weggelegd voor Brad Pitt. In 2021 was al bekend dat Jerry Bruckheimer (Pirates Of The Caribbean) een film met de acteur in de hoofdrol zou produceren. Brad Pitt mag nu ook dus de nieuwe Formule 1-film aan zijn lijst toevoegen. Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) zal de film gaan regisseren. Naast Brad Pitt bestaat de cast onder andere uit Damson Idris, Tobias Menzies, Kerry Condon, Javier Bardem, Sarah Niles, Kim Bodnia, Samson Kayo en Callie Cooke. Ook F1-coureur Lewis Hamilton is nauw betrokken bij de productie.

@espn #BradPitt and #DamsonIdris getting ready for the filming of their #F1 ♬ original sound – Josh Englert

Hier gaat de film over

Hoewel we nog niet weten hoe de film gaat heten, weten we wel al waar deze over zal gaan. De opnames vonden plaats tijdens verschillende Grands Prix. Ook dit seizoen wordt er nog gefilmd. Het verhaal gaat over een voormalig coureur die terugkeert naar de Formule 1. Hij gaat rijden voor het team van APXGP. Dit team neemt het op tegen de huidige coureurs en teams, waaronder dus Max Verstappen. Speciaal voor de film wordt er gebruikgemaakt van eigen F1-wagens en een pitbox tussen de teams. Er is een budget weggelegd van maar liefst 300 miljoen dollar.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Op welke datum is de film te zien?

De opnames zijn al een tijd bezig. Een release datum bleef echter uit. Na lang wachten hebben we nu eindelijk een datum te pakken. Wel moeten we nog iets langer dan een jaar wachten, want de wereldwijde première staat gepland op woensdag 25 juni 2025. Vanaf deze datum racet de film in de bioscoop voorbij.

@gallantdevelopments Hollywood at The British Grand Prix. Brad Pitt plays Sonny Hayes (Not Lister) in a new movie about Formula 1 at the start of the Real Formula 1 British Grand Prix at Silverstone #F1 #BritishGrandPrix #BradPitt #Hollywood #SonnyHayes ♬ original sound – Gallant Developments Ltd

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.