Deze 10 ijzersterke films en series staan nu op Viaplay (deel 2)

Viaplay is live in Nederland, dus kijkers zijn benieuwd naar welke films en series in het aanbod van de streamingdienst te vinden zijn. Nadat we gisteren de eerste 10 titels uitlichtten in deel 1, volgt vandaag deel 2 met 10 toppers die nu op Viaplay te zien zijn. In de lijst met het aanbod van Viaplay in Nederland vind je alle titels die nu live staan.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

10x Films en series die op Viaplay in Nederland verschijnen

Vanochtend werden er in totaal 166 series en 247 films aan het aanbod van Viaplay in Nederland toegevoegd. De onderstaande 10 titels zijn een greep uit de content die online verschenen is, uitgelicht met verhaal en trailer.

10. Passengers (film 2016)

Amerikaanse sciencefiction film met Chris Pratt en Jennifer Lawrence. Tijdens een reis naar een kolonie op een verre planeet wordt Jim door een slecht werkende hyperslaap-capsule 90 jaar te vroeg ontwaakt. Hij en medepassagier Aurora moeten uiteindelijk leren samenwerken, om te voorkomen dat hun ruimteschip een ramp meemaakt.

9. Valkyrie (film, 2008)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog komt een team van nazi-officieren met een plan om Hitler te vermoorden en de nazi-heerschappij te vernietigen. Hiervoor zetten ze Operatie Valkyrie in. Historische oorlogsfilm uit 2008 met Tom Cruise en Carice van Houten, waarvoor zij genomineerd werd voor de Saturn Awards in de categorie beste bijrolspeelster.

8. The Following (serie, 3 seizoenen)

Kevin Bacon schittert als FBI-agent Ryan Hardy in deze psychologische thrillerserie uit 2013. Ryan Hardy, een voormalig agent met fysieke en emotionele littekens, wordt door de FBI opgeroepen wanneer de door hem opgesloten seriemoordenaar Joe Carroll uit de dodencel ontsnapt. Carroll heeft terwijl hij opgesloten zat een leger van moordenaars gecreëerd om zijn ultieme doel te bereiken – wraak nemen op Ryan Hardy.

7. BMF (serie, 1 seizoen)

BMF is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van twee broers die eind jaren tachtig opstonden uit de vervallen straten van het zuidwesten van Detroit en het leven schonken aan een van de meest invloedrijke misdaadfamilies in het land. Hun onwankelbare geloof in familieloyaliteit zou de hoeksteen zijn van hun partnerschap en de kern van hun uiteindelijke vervreemding. BMF is een serie over liefde, verraad en schurken-kapitalisme in het nastreven van de Amerikaanse droom.

6. Apocalypse: World War I & II (2 series, elk 1 seizoen)

Een serie bestaande uit twee seizoenen Franse documentaires gemaakt door Isabelle Clarke en Daniel Costelle, met voice-over van Mathieu Kassovitz. De serie volgt chronologisch de geschiedenis van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het verzamelt bekende of niet-gepubliceerde historische documenten en vertelt de grote gebeurtenissen van de oorlogen.

De documentaire is uitsluitend samengesteld uit daadwerkelijke beelden van de oorlog zoals gefilmd door oorlogscorrespondenten, soldaten, verzetsstrijders en burgers. De serie wordt in kleur getoond, waarbij de zwart-witbeelden volledig ingekleurd zijn, met uitzondering van enkele originele kleurenbeelden. De enige uitzondering op de behandeling zijn de meeste Holocaust-scènes, die in origineel zwart-wit worden weergegeven.

5. Pernille (serie, 2 seizoenen)

De Viaplay original volgt Pernille “Pørni” Middelthon, die voor de kinderbescherming werkt. Naast dat haar baantje niet altijd even makkelijk is – is er thuis ook genoeg aan de hand. Pernille zet haar dierbaren altijd op nummer 1 en voedt zo haar twee dochters en neefje, als alleenstaande op. Ook de vader van Pernille heeft zorg nodig, maar wanneer heeft ze nou eens tijd voor haarzelf?

4. The Act (serie, 1 seizoen)

Dee Dee Blanchard is overbezorgd tegenover haar dochter Gypsy, die probeert te ontsnappen aan de giftige relatie die ze met haar moeder heeft. Gypsy’s zoektocht naar onafhankelijkheid opent een doos van Pandora aan geheimen, wat uiteindelijk leidt tot moord. Deze true crime-serie is gebaseerd op een BuzzFeed-artikel uit 2016 waarin de schokkende misdaad van 2015 werd beschreven. De Oscarwinnares Patricia Arquette en Oscar-genomineerde Chloë Sevigny schitteren in deze serie.

3. The Good, The Bad and The Ugly (film, 1966)

Wereldbekende film met Clint Eastwood en tevens de laatste deel van Leone’s Dollars-trilogie. Met deze film werd de spaghettiwestern gedefinieerd. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog vormen twee mannen Blondie en Tuco een ingewikkeld bondgenootschap. De twee gaan samen op zoek naar een verborgen schat. Ook moeten ze voor Angel Eyes waken – een outlaw die de rijkdommen voor zichzelf wil plunderen.

2. The Good Fight (serie, 4 seizoenen)

Naast alle 7 seizoenen van de voorganger van de serie The Good Wife zijn op Viaplay ook de 4 seizoenen van The Good Fight te zien. Een jaar na de seriefinale van de voorgaande serie verwoest een enorme financiële zwendel de reputatie van de jonge advocaat Maia Rindell en wordt het spaargeld van haar mentor Diane Lockhart vernietigd. De twee worden uit Lockhart, Deckler, Gussman, Lee, Lyman, Gilbert-Lurie, Kagan, Tannebaum & Associates gedwongen en sluiten zich aan bij Diane’s voormalige werknemer Lucca Quinn bij Reddick, Boseman en Kolstad – een prestigieus Afro-Amerikaans bedrijf dat furore maakt door politiegeweldzaken in Chicago aan te pakken.

1. Fargo (film, 1996)

De originele film uit 1996 waar de gelijknamige serie op is gebaseerd. Fargo is een misdaaddrama dat zich afspeelt in Minnesota in 1987. Jerry Lundegaard is een autoverkoper in Minneapolis. Hij is door zijn schulden zo wanhopig op zoek naar geld dat hij twee schurken inhuurt om zijn eigen vrouw te ontvoeren. Jerry’s plan is om het losgeld te innen van haar rijke vader, de boeven een klein deel te betalen en de rest te houden om zijn schulden te af te lossen. Echter stort het plan in elkaar wanneer de misdadigers een staatsagent neerschieten.

Volledige aanbod van films en series op Viaplay in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op Viaplay in Nederland is. Dit overzicht werken we bij zodra er meer titels toegevoegd worden.

Sinds 1 maart is de streamingdienst live

Sinds dinsdag 1 maart 2022 is Viaplay ook in Nederland te ontvangen. Sluit je ook vooral aan bij de groep van Viaplay in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.

Viaplay in Nederland
Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.