Dit zijn de 5 leukste films en series die in 2023 naar Disney+ komen

Nieuwe seizoenen van Loki en The Mandalorian en de komst van gloednieuwe films als Avatar 2: The Way of Water en Black Panther 2: Wakanda Forever… Het belooft een mooi jaar te worden voor Disney+. En dan is dit nog niet eens alles. Naast deze titels komen er ook een hele hoop Originals naar het platform in 2023. Hieronder lees je naar welke 5 gloednieuwe films en series wij het komende jaar het meest uitkijken.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

5x Nieuwe films en series die naar Disney+ komen in 2023

5. American Born Chinese (serie)

Topactrice Michelle Yeoh (Everything, Everywhere, All At Once) is in 2023 te zien in American Born Chinese. Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Gene Luen Yang en volgt het verhaal van Jin Wang, een simpele tiener die op de eerste schooldag van het jaar een nieuwe leerling ontmoet en zo onbedoeld betrokken raakt bij een oorlog tussen Chinese mythologische goden.

4. Peter Pan & Wendy (film)

Peter Pan & Wendy Disney+ 2023
Film: Peter Pan & Wendy (2023) | Beeld: Disney Enterprises, Inc.

Fan van Peter Pan? Dan word je vast enthousiast van het feit dat er in 2023 een live-actionfilm over dit personage komt: Peter Pan & Wendy. Het klassieke kinderverhaal over het jongetje dat samen met Wendy en haar broers naar Neverland vertrekt en daar Tinkerbell ontmoet, wordt weer naar het grote scherm gebracht. Sinds Disney’s animatiefilm uit 1953 is dit misschien wel de bewerking van het verhaal waar wij het meest naar uitkijken! Ook leuk: Jude Law, bekend van onder meer Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore, kruipt in deze film in de huid van Captain Hook.

3. Win or Lose (serie)

Win or Lose Disney+ 2023
Serie: Win or Lose (2023) | Beeld: Pixar / The Walt Disney Company

Pixar heeft ons toppers als Inside Out, Monsters & Co en Toy Story gebracht en komt in 2023 met de gloednieuwe serie Win or Lose. Dit is de eerste lange serie ooit die door de filmstudio gemaakt wordt, dus dat is zeker iets om naar uit te kijken! Het draait om een baseballteam, the Pickles genaamd. In aanloop naar hun beslissende wedstrijd, waarin ze kampioen kunnen worden, volgen we iedere aflevering een ander personage. Spelers, de scheidsrechter, ouders; iedereen komt voorbij en dan uiteraard in de kenmerkende Pixar-stijl. Leuk!

2. Secret Invasion (serie)

Er komen een hoop Marvel-series aan en in het voorjaar van 2023 staat Secret Invasion al op het programma. Deze gloednieuwe serie draait om de Skrull-invasie op Aarde. Met Fury’s hulp moeten gedaantewisselende aliens buiten de menselijke samenleving gehouden worden, maar dit blijkt zo makkelijk nog niet. Een groepje grote acteurs komt samen voor deze productie, met onder meer een hoofdrol voor Samuel L. Jackson en bijrollen voor Ben Mendelsohn, Don Cheadle, Olivia Colman en Emilia Clarke.

1. Ahsoka (serie)

Ahsoka Disney+ 2023 The Mandalorian
Serie: The Mandalorian (2019-) | Beeld: Lucasfilm Ltd. & TM

De laatste serie waar wij enorm naar uitkijken is Ahsoka, die zich afspeelt binnen het Star Wars-universum en een spin-off is van The Mandalorian. Ahsoka Tano, een personage dat we in die serie hebben leren kennen, staat hier centraal. Veel is er nog niet over het plot bekend, maar we weten wel dat Rosario Dawson net als in The Mandalorian en The Book of Boba Fett te zien zal zijn als de titulaire heldin.

Ook deze titels komen naar Disney+ in 2023

Naast deze vijf titels komen er natuurlijk nog veel meer gloednieuwe films en series naar Disney+ in 2023. Ook keren een hoop populaire series terug naar de streamingdienst. Zo hebben we eerder al even Loki en The Mandalorian genoemd, die in 2023 verlengd worden met respectievelijk een tweede en een derde seizoen. Iets om naar uit te kijken! 2023 belooft sowieso een goed jaar te worden voor de abonnees van Disney+ en dat bewijst de streamingdienst met onderstaande video, waarin alvast een aantal grote titels getoond worden.

Alle films en series die op Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke releases er precies op de planning staan in 2023? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder kunnen we je natuurlijk ook altijd op de hoogte houden via je mail en laten we de grootste nieuwtjes ook altijd weten via onze social media-kanalen.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.