Deze 10 fantastische films komen in mei 2021 naar Netflix

We trappen mei in 2021 af met heel wat langverwachte en veelbelovende films op Netflix. Zo zullen bijvoorbeeld Ferry de film, Army of the Dead, The Woman in the Window en Oxygène online verschijnen, maar ook nog allerlei andere titels. Lees verder voor een overzicht van 10 fantastische films die in mei 2021 naar Netflix komen met verhaal en trailer.

10x Films die in mei 2021 naar Netflix komen

Weet je je even geen raad meer op Netflix met de gigantische hoeveelheid films en series in het aanbod van de streamingdienst? Verheug je dan maar vast op de volgende aanvullingen die in mei 2021 op het video on demand-platform zullen verschijnen, want deze titels moeten absoluut op je kijklijst!

1. F*ck de Liefde (2019) | 4 mei 2021

Lisa zit midden in een scheiding met Jack en zit er even helemaal doorheen. Lisa’s vriendinnen besluiten haar als afleiding mee te nemen naar Curaçao. De eerste dagen op het zonnige eiland lopen stroef voor Lisa, totdat ze de charmante wereldreiziger Jim ontmoet. De wispelturige Jack duikt op zijn beurt vol in het vrijgezellenleven en belandt zo in bed met de verleidelijke Cindy. De vraag is: wie overleeft de liefde?

2. Oxygène (2021) | 12 mei 2021

Oxyène is een Franse overlevingsthriller geregisseerd door Alexandre Aja. De film vertelt het verhaal van een jonge vrouw (Mélanie Laurent, 6 Underground, Inglourious Basterds), die wakker wordt in een cryogene capsule. Ze herinnert zich niet wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Omdat ze bijna geen zuurstof meer heeft, moet ze haar geheugen weer opbouwen om een uitweg uit haar nachtmerrie te vinden. Oxygène (in het Engels bekend als Oxygen) is vanaf 12 mei 2021 te zien op Netflix.

3. Ferry de film (2021) | 14 mei 2021

Eindelijk is daar de lanceringsdatum van Ferry de film! Vanaf 14 mei 2021 kunnen we genieten van het hoogsteigen verhaal van Undercover’s meest favoriete karakter.

Ferry wordt een prequel die het verhaal uit Undercover seizoen 1 vooraf zal gaan. Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Ralph Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Ralph levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden. Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is, de terugkeer naar het kamperleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle kruipen langzaam onder het stalen pantser van Ferry. Zijn zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld…

4. I Am All Girls (2021) | 14 mei 2021

Een onderzoeker van bijzondere misdaden vormt een onwaarschijnlijke band met een seriemoordenaar om een wereldwijd kindersekssmokkel syndicaat op te rollen.

5. The Woman in the Window (2021) | 14 mei 2021

Anna Fox (Amy Adams) is een agorafobische kinderpsychologe die het perfecte gezin aan de overkant van de straat in de gaten houdt door de ramen van haar New Yorkse huis. Haar leven komt op zijn kop te staan als ze per ongeluk getuige is van een brute misdaad.

Gebaseerd op de aangrijpende bestseller van A.J. Finn, worden schokkende geheimen onthuld en is niets en niemand wat ze lijken in deze spannende psychologische thriller met in de hoofdrollen Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Fred Hechinger, Wyatt Russell, Brian Tyree Henry, Tracy Letts, Jennifer Jason Leigh, en Julianne Moore. The Woman in the Window is vanaf 14 mei 2021 te zien op Netflix.

6. American Made (2017) | 17 mei 2021

Barry Seal was een gewone piloot die voor TWA werkte voordat hij in 1978 door de CIA werd gerekruteerd. Zijn werk in Zuid-Amerika trok uiteindelijk de aandacht van het Medellín-kartel, dat banden had met Pablo Escobar, die een man met zijn vaardigheden nodig had. Barry werd een drugshandelaar, wapensmokkelaar en witwasser van geld. Al snel kreeg hij de titel, ‘De gringo die altijd levert’.

7. Fifty Shades of Grey (2015) | 19 mei 2021

Eerder verscheen Fifty Shades of Grey al op Netflix. Helaas werd de film later verwijderd uit het aanbod van de streamingdienst, maar de lentekriebels lijken weer genoeg animo voor de film te hebben opgewekt. Vanaf 19 mei 2021 bewonder je de stomend hete film uit 2015 weer bij Netflix.

Christian en Ana besluiten hun relatie weer op te rakelen, maar deze keer zijn er geen regels of straffen meer. Terwijl ze beginnen te wennen aan hun nieuw gevonden relatie, begint het verleden van Christian Ana te achtervolgen terwijl Christian worstelt met zijn diepste gedachten.

8. Army of the Dead (2021) | 21 mei 2021

Zack Snyder’s cut van Justice League blijkt een gigantisch succes te zijn, maar de regisseur brengt nu ook een gloednieuwe Netflix Original-zombiefilm uit: Army of the Dead!

Na een zombie-uitbraak in Las Vegas waagt een groep huurlingen de ultieme gok door de quarantainezone in te trekken om de grootste overval ooit te plegen.

9. Girls Trip (2017) | 24 mei 2021

Wanneer vier vriendinnen voor het leven naar New Orleans reizen voor het jaarlijkse Essence Festival, worden zusterschappen weer aangewakkerd, wilde kanten herontdekt en wordt er genoeg gedanst, gedronken, gerotzooid en geromantiseerd om de Big Easy te laten blozen.

10. Nail Bomber: Manhunt (2021) | 26 mei 2021

Er is nog niet eens een trailer beschikbaar van deze documentaire, maar het staat buiten kijf dat de zaak spraakmakend is. Deze documentaire vertelt het verhaal van de bomaanslagen in Londen in 1999, die gericht waren tegen minderheidsgemeenschappen, en de race om de extreem-rechtse extremist die erachter zat te vinden.

Overzicht: nieuwe titels per maand

Zou je graag overzichtelijk willen zien welke films en series elke maand op Netflix verschijnen? Geen probleem! Bekijk op Streamwijzer elke maand wat er nieuw op Netflix verschijnt. Zo vind je in de lijsten van nieuwe titels in mei 2021, juni 2021 en juli 2021 welke films en series online komen naast Jupiter’s League, Lucifer seizoen 5B en Ragnarok seizoen 2, maar kun je ook terug kijken naar wat bijvoorbeeld in april 2021 online kwam.

Meer kijktips en populaire films en series op Netflix

Wie benieuwd is wat op dit moment veelbekeken films en series op de streamingdienst zijn, zou zeker even de Netflix Top 10 moeten checken. Hierin vind je elke week welke titels het meest worden bekeken door abonnees. Daarnaast vind je in onze categorie met al het nieuws over films en series op Netflix welke nieuwe titels de komende maanden verschijnen en wat er van de streamingdienst wordt verwijderd. Houd dus onze website en social media-kanalen goed in de gaten. Veel kijkplezier!