Deze fantastische nieuwe films komen nog dit jaar naar Netflix

2024 is natuurlijk in volle gang en Netflix heeft ons inmiddels al op heel wat nieuwe films getrakteerd. Zo konden we in de eerste maanden al van Damsel, Society of the Snow en Spaceman genieten, maar er staan ook nog heel wat andere grote titels op het programma. In dit artikel laten we je weten naar welke nieuwe films op Netflix je nu al uit kunt kijken.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

6x Nieuwe films op Netflix in 2024

1. Mother of the Bride (9 mei)

De allereerste nieuwe Netflix-film die je op je lijst kunt zetten, is Mother of the Bride. Vlak voor Moederdag verschijnt op donderdag 9 mei deze hartverwarmende romcom, die draait om een moederdochterrelatie. Lana’s dochter Emma heeft groot nieuws: ze gaat trouwen. Tot Lana’s grote schrik blijkt de bruidegom de zoon te zijn van de man die jaren geleden haar eigen hart brak. Dat gaat natuurlijk een hoop ongemakkelijke momenten opleveren.

2. Atlas (24 mei)

Jennifer Lopez schittert vanaf vrijdag 24 mei in de thriller Atlas. Ze speelt de titulaire heldin Atlas Shepherd, die data-analist is en een hekel heeft aan kunstmatige intelligentie. Toch is het haar taak om in de ruimte een terroristische robot te vangen. Als alles mis gaat en haar schip uit koers raakt, komt ze terecht op een planeet ver weg van hier. Daar moet ze zien te overleven terwijl ze omringd wordt door vijanden.

→ Spreekt dit je aan? Bekijk Jennifer Lopez ook in This Is Me… Now 🎤

3. Hit Man (7 juni)

Gary Johnson werkt als huurmoordenaar. Wat niemand echter weet, is dat hij stiekem undercover is. Iedereen die een huurmoord bestelt, wordt door hem in de boeien geslagen. Maar dan schakelt een wanhopige vrouw hem in om haar gewelddadige vriendje om het leven te brengen en wordt het voor Gary steeds lastiger om zich gefocust te houden op zijn missie. Glen Powell (die je eerder dit jaar kon bewonderen in Anyone But You) heeft de hoofdrol te pakken. Ben je trouwens meer van het grote scherm? Deze film komt op vrijdag 7 juni naar Netflix, maar vanaf 23 mei bekijk je hem ook in de bioscoop.

4. Beverly Hills Cop: Axel F (3 juli)

Nostalgie alom, want Beverly Hills Cop is vanaf woensdag 3 juli terug. In Bevery Hills Cop: Axel F keert Axel Foley terug naar Beverly Hills. Hij wordt door zijn dochter, die advocaat is, betrokken bij een belangrijke zaak die meer om handen heeft dan in eerste instantie verwacht. Goed nieuws is dat Eddie Murphy er natuurlijk weer bij is, dus na dertig jaar zien we hem eindelijk weer in de iconische rol. Ook Judge Reinhold en John Ashton pakken hun oude rollen op.

→ Zin in nostalgie? Bekijk gelijk Beverly Hills Cop 😎

5. The Union (16 augustus)

Nieuwe films Netflix 2024 The Union
Film: The Union (2024) | Beeld: Laura Radford via Netflix

Halle Berry en Mark Wahlberg schitteren vanaf vrijdag 16 augustus samen in The Union. De actiethriller draait om nuchtere bouwvakker Mike McKenna. Als hij zijn ex-vriendin tegenkomt, wordt hij tot zijn verbazing gerekruteerd voor een missie van de Amerikaanse inlichtingendienst. Al snel begeeft hij zich in de levensgevaarlijke wereld van superspionnen, complotten en geheim agenten.

6. Carry-On (datum niet bekend)

Nieuwe films netflix 2024 Carry-On
Film: Carry-On (2024) | Beeld: Sam Lothridge via Netflix

Tot slot gaan we ook topacteurs Taron Egerton en Jason Bateman in 2024 op Netflix zien. Samen spelen ze namelijk in de actiethriller Carry-On. Centraal staat de jonge Ethan Kopek (Egerton), die bij de douane werkt en alle reizigers nauwgezet in de gaten moet houden. Op eerste kerstdag wordt hij gechanteerd door een mysterieuze vreemdeling (Bateman) die een gevaarlijk pakketje mee wil nemen. De releasedatum van deze film is nog niet bekend, maar waarschijnlijk verschijnt hij ergens in het najaar.

Alle films en series die op de streamingdienst verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.