Deze 5 nieuwe discovery+ Originals moet je gezien hebben

Elke maand verschijnen er weer heel wat nieuwe titels op discovery+, de streamingdienst voor real-life entertainment. Zo zijn er in de afgelopen weken ook heel wat toffe programma’s en exclusieve series verschenen, waaronder een aantal Originals van het video on demand-platform. Wij gidsen je graag in je streamingverslaving, want de volgende 5 nieuwe kijktips op discovery+ moet je echt aan je favorieten toevoegen.

5x Nieuwe discovery+ Original programma’s die je aan je favorieten moet toevoegen

1. De Moord op Marianne Vaatstra

Het is de noodlottige dag van 1 mei 1999 wanneer de 16-jarige Marianne Vaatstra verkracht en vermoord wordt gevonden in een weiland bij Veenklooster in Friesland. Nederland is in rep en roer en de politie zet man en macht in om de dader op te sporen. Het wordt een zoektocht die dertien jaar zou duren.

De streamingdienst discovery+ heeft een nieuwe documentaireserie gemaakt—De Moord op Marianne Vaatstra—waarin we terug gaan naar die bewuste dag en de dagen en jaren die daarop volgden. In vier afleveringen worden alle elementen van deze gruwelijke moord belicht. Van de beschuldigingen, arrestaties van verdachten, persconferenties en het allereerste DNA- verwantschapsonderzoek tot het kort geding van Peter R. De Vries & de familie Vaatstra tegen de Staat Der Nederlanden.

Het is voor het eerst dat het complete verhaal wordt verteld. Hoe verdrietig en zinloos de moord op Marianne is geweest, het heeft ook gezorgd voor een doorbraak in de Nederlandse wetgeving waardoor andere moordzaken nu sneller opgelost kunnen worden.

Vanaf 17 september 2021 zal er elke vrijdag zal een nieuwe aflevering van de vierdelige documentaireserie op discovery+ verschijnen.

2. You, Me & My Ex

Een typisch TLC-programma waar mensen maar niet over uitgepraat raken: twee maanden geleden lanceerde de zender de spraakmakende show You, Me & My Ex. We weten dat relaties met exen ingewikkeld kunnen zijn, maar sommige trio’s zijn te hecht voor comfort! Deze bizarre liefdesdriehoeken tillen ex-relaties naar een hoger niveau.

Vandaag, op 17 september, is de eerste aflevering online verschenen. Wekelijks kunnen we nieuwe episodes van het realityprogramma verwachten op discovery+.

3. Cold Blooded Alaska

Cold Blooded Alaska
Beeld: Discovery

True crime is een populair genre bij discovery+. In Cold Blooded Alaska leer je over de meest wrede moorden in Alaska en de buitengewone moeite die wetshandhavers in de Last Frontier moeten doen om moordenaars voor het gerecht te brengen.

Inmiddels zijn er 3 afleveringen van ± 45 minuten per stuk te zien bij de streamingdienst: Cabin Fever (in de wildernis van Chulitna), Winter Kill (in de hoofdstad Anchorage) en Love Bomb (in Wasilla).

4. Being Serena

Deze docu is een must-see voor tennisliefhebbers. Wie kent de levende legende Serena Williams niet van haar briljante spel? De tennisster staat bekend om haar dominantie op de tennisbaan, maar persoonlijk heeft ze zich onopvallend gehouden en haar spel het woord laten doen.

De volledige vijfdelige documentaireserie van 5 afleveringen à 30 minuten per stuk is nu te streamen op discovery+

5. Prisoner of Love

Prisoner of Love
Beeld: Discovery

Opnieuw weet discovery+ een indrukwekkend format te ontwikkelen rondom liefdesrelaties met gevangenen. Lerares Chelsea Holmes had namelijk jarenlang briefcontact met verschillende gevangenen, waardoor ze erachter kwam dat zij vooral één ding missen: liefde. Ze besloot daarom in de avonduren een bemiddelingsbureau te beginnen voor singles die wel openstaan voor een relatie met een gevangene.

Zoals Aluntra die haar opgesloten verloofde Bryce bijna in de armen kan sluiten als hij na vier jaar wordt vrijgelaten. Maar niet alle gevangenen komen binnenkort vrij, wat het hebben van een relatie met iemand ‘van buiten’ extra gecompliceerd maakt. Hoe ze hun relatie vormgeven en contact onderhouden houden is te zien in deze nieuwe serie, waarin verschillende koppels worden gevolgd en ook nieuwe matches worden gemaakt.

Dat een relatie op afstand niet altijd makkelijk is, ervaart Chelsea zelf ook als ze verliefd wordt op een van haar penvrienden en een relatie begint. Deze Manuel blijkt uiteindelijk toch minder geschikt dan de prison matchmaker had gedacht.

Sinds dinsdag 14 september stream je elke week een nieuwe aflevering van Prisoner Of Love, alleen op discovery+.

Andere nieuwe programma’s op discovery+ in september

Voordat een nieuwe maand begint laat discovery+ altijd weten wat voor nieuwe titels er op de streamingdienst worden verwacht. Bekijk een greep uit de meest recente programma’s en exclusieve series in het overzicht van de nieuwe titels op discovery+ in september.

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland