Komt er nog een nieuwe Carry Slee-film voor tieners in de toekomst?

Er was een periode dat er bijna ieder jaar wel een nieuwe Carry Slee-film in de bios verscheen. Het begon in 2006 allemaal met Afblijven, waarna nog heel wat populaire titels volgden. Maar sinds in 2016 Kappen! te zien was, is het al stil. Daarom vragen veel mensen zich af of er nog een nieuwe Carry Slee-film voor jongvolwassenen op het programma staat in de toekomst. Wij zochten het voor je uit.

Staat er nog een nieuwe Carry Slee-film op het programma?

De naam Carry Slee is bij iedere lezer (en zelfs niet-lezer) waarschijnlijk wel bekend. Al sinds de jaren 90 verschijnt er boek na boek van de auteur in de winkels, de ene nog populairder dan de andere. In 2014 werd Slee zelfs uitgeroepen tot populairste schrijver van het land. Vooral de boeken over tieners en hun problemen zijn massaal gelezen.

Verfilmingen konden dan ook niet uitblijven. In 2006 werd met Afblijven het startsein gegeven en vanaf toen verschenen er tien jaar lang films van Carry Slee in de bioscoop. Verhalen als Timboektoe, Pijnstillers en Radeloos kwamen allemaal naar het witte doek. Maar na Kappen! uit 2016 zijn er geen nieuwe tienerboeken van Slee meer verfilmd. Komt er nog een nieuwe Carry Slee-film aan of niet? Helaas is het op dit moment niet bekend of en wanneer er nog voor een verfilming gegaan wordt. In 2021 kwam met Fake! dan wel een nieuw tienerboek uit, maar er zijn nog geen berichten of dit verhaal naar het witte doek gebracht wordt. Uiteraard houden wij het laatste nieuws in de gaten en brengen we je op de hoogte via je mail als er iets verandert.

Kinderboek wel verfilmd

Dit betekent overigens niet dat er helemaal geen verhalen van Carry Slee meer naar het grote scherm komen. Op 20 december 2023 debuteerde Juf Braaksel en De Magische Ring in de bioscopen. Dit is de eerste film die gebaseerd is op de kinderboekenreeks over Juf Braaksel, en wie weet volgen er wel meer.

Overzicht: alle Carry Slee-films tot nu toe

Nu we nog niet weten of er een nieuwe Carry Slee-film komt, betekent het dat je alleen nog de oude terug kunt kijken. Hieronder zetten we op een rijtje welke acht films er allemaal verschenen zijn. Benieuwd waar je ze kunt streamen? Lees ons artikel over alle Carry Slee-films, want daar hebben we dat op een rijtje gezet.

TitelJaar
1Afblijven2006
2Timboektoe2007
3Radeloos2008
4Lover of Loser2009
5Razend2011
6Spijt!2013
8Pijnstillers2014
8Kappen!2016
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.