Nieuw op Viaplay | Mei 2023

Als abonnee van Viaplay ben je natuurlijk benieuwd welke films, series en sportuitzendingen je kunt verwachten in het aanbod. In elk van deze drie categorieën vind je daarom hier wat er nieuw op Viaplay in mei 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe film, serie en sport deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in mei 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe film, serie en sport op Viaplay in mei 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting: een serie, een film en een sporthighlight. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in mei 2023 op Viaplay in Nederland verwacht worden.

1. Accused (serie, seizoen 1)

Fans van misdaaddrama’s, opgelet! Op zaterdag 6 mei verschijnt Accused, een rechtbankdrama waarin emotieve flashbacks onthullen hoe gewone mensen in buitengewone situaties terechtkomen en de kijkers uitdagen hun morele kompas in vraag te stellen.

2. Fisk (serie, seizoen 2)

Wanneer het leven van Helen Tudor-Fisk uit elkaar valt, neemt ze een baan aan bij een klein advocatenkantoor, gespecialiseerd in testamenten. Ze hoopt dat, omdat de cliënten dood zijn, niet met mensen hoeft te werken. Het tweede seizoen van deze serie, die in Nederland exclusief bij Viaplay te zien is, zal op zaterdag 13 mei online verschijnen bij de streamingdienst.

3. Play-offs van de Premier League Darts 2023 (sport, darts)

👆 Beelden van play-offs vorig jaar

Het 16-delige toernooi dat de Cazoo Premier League Darts 2023 heet is inmiddels alweer ruim over de helft. Afgelopen donderdag vond de twaalfde speeldag plaats in Rotterdam, maar die eindigde helaas in een deceptie voor Michael van Gerwen. Na nog één ronde in april en drie rondes in mei staan uiteindelijk de play-offs gepland voor donderdag 25 mei. Daarin zal worden bepaald wie van de vier overgebleven darters op welke positie zal eindigen en daar is ook behoorlijk wat prijzengeld mee gemoeid: £275.000 voor de winnaar, £125.000 voor de runner-up en £85.000 voor de halve finalisten.

Lijsten met meer nieuwe films, series en sportuitzendingen op Viaplay in mei 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Viaplay met ons het onderstaande overzicht van nieuwe Originals, films, series en sportuitzendingen gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in mei toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Viaplay in Nederland. Dit overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten. Dit is voorheen meer dan eens voorgekomen, dus houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van updates.

Originals

TitelSeizoenDatum
Liv Ullman – A Road Less TravelledSeizoen 118 mei
The SwarmSeizoen 120 mei

Series

TitelSeizoenDatum
AccusedSeizoen 16 mei
IceSeizoen 1-29 mei
FiskSeizoen 213 mei

Films

TitelAantalDatum
Bankier van het Verzet4 mei
Oorlogswinter4 mei
Divergent3 films5 mei
12 Years A Slave6 mei
Wonder7 mei
Miss Sloane17 mei
Penoza: The Final Chapter18 mei
Knives Out19 mei
Sicario2 films20 mei
Taken3 films20 mei
Patriots Day25 mei
The Hunger Games4 films26 mei

Sportuitzendingen

De onderstaande sportwedstrijden zijn highlights in de maand mei 2023 die zullen worden uitgezonden op Viaplay. Er worden echter in dezelfde en andere competities nog veel meer sportuitzendingen verwacht. In de programmagids van het video on demand-platform vind je alles wat je kunt verwachten in een dagelijks schema, te filteren op sportcategorie.

WedstrijdSportCompetitieDatum
Liverpool – FulhamVoetbalPremier League3 mei
Speeldag 14DartsPDC Premier League4 mei
Grand Prix van MiamiMotorsportFormule 17 mei
Speeldag 15DartsPDC Premier League11 mei
Schalke 04 – Bayern MünchenVoetbalBundesliga13 mei
Mönchengladbach – Borussia DortmundVoetbalBundesliga13 mei
Speeldag 16DartsPDC Premier League18 mei
Manchester City – ChelseaVoetbalPremier League20 mei
Bournemouth – Manchester UnitedVoetbalPremier League20 mei
Grand Prix van Emilia-RomagnaMotorsportFormule 121 mei
Play-offsDartsPDC Premier League25 mei
Arsenal – Wolverhampton WanderersVoetbalPremier League28 mei
Grand Prix van MonacoMotorsportFormule 128 mei
Leicester City – West Ham UnitedVoetbalPremier League28 mei

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Viaplay, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Videoland of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen


Synopsissen: Viaplay