Nieuw op Viaplay | Juni 2023

Als abonnee van Viaplay ben je natuurlijk benieuwd welke films, series en sportuitzendingen je kunt verwachten in het aanbod. In elk van deze drie categorieën vind je daarom hier wat er nieuw op Viaplay in juni 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe film, serie en sport deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in juni 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe film, serie en sport op Viaplay in juni 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting: een serie, een film en een sporthighlight. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in juni 2023 op Viaplay in Nederland verwacht worden.

1. Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer (film, 2023)

👆 Beelden van nieuwsbericht

Viaplay komt volgende maand met een gloednieuwe Original-documentaire, getiteld Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer. Op zaterdag 17 juni verschijnt deze film exclusief op de streamingdienst. We komen alles te weten over de voormalige tv-presentator Frank Masmeijer. Hij werd in 2014 gearresteerd op verdenking van drugshandel, een zaak die uitmondde in een waar mediacircus en die niet goed eindigde voor de BN’er. Masmeijer werd veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf en een boete van 90.000 euro. In juli vorig jaar werd hem echter gratie verleend door koning Willem-Alexander. Regisseur Roy Dames duikt in het leven van de ooit zo geliefde showmaster en de mensen om hem heen. Hij gaat op zoek naar het ware verhaal en probeert antwoord te krijgen op de vragen waar heel Nederland benieuwd naar is: “Hoe heeft het zover kunnen komen met deze voormalige profvoetballer, zanger en tv-persoonlijkheid?”, “Wat was zijn aandeel in de drugshandel?” en “Waarom heeft hij voor de criminaliteit gekozen?”

2. Thunder in My Heart (serie, seizoen 2)

Ken je de Zweedse serie Thunder in My Heart al? De dramaserie ging in 2021 in première en alle afleveringen zijn in Nederland enkel en alleen bij Viaplay te streamen. We volgen de 22-jarige Sigrid en haar vrienden. Zij worden geconfronteerd met de onverwachte eisen van de volwassenheid, terwijl ze proberen in het reine te komen met hun eigen identiteit, passies en het verleden. Het tweede seizoen van de serie zal op zaterdag 3 juni online verschijnen bij de streamingdienst.

3. World Cup of Darts (sport, darts)

👆 Beelden van vorig jaar

In 2010 werd voor het eerst de PDC World Cup of Darts georganiseerd, een dartsevenement dat dient als officieus wereldkampioenschap voor landenteams. Vanaf donderdag 15 juni zal de Eissporthalle in het Duitse Frankfurt am Main, net als vorig jaar en de edities van 2015-2018, dienen als arena voor de vierdaagse strijd tussen allerlei topdarters van verschillende nationaliteiten. Nederland ging er al viermaal (2010, 2014, 2017 en 2018) met de winst vandoor. Weten de oranjedarters dat trucje dit jaar weer te herhalen in de strijd om £450 duizend aan prijzengeld, waarvan 80k voor de winnaar?

Lijsten met meer nieuwe films, series en sportuitzendingen op Viaplay in juni 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Viaplay met ons het onderstaande overzicht van nieuwe Originals, films, series en sportuitzendingen gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in juni toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Viaplay in Nederland. Dit overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten. Dit is voorheen meer dan eens voorgekomen, dus houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van updates.

Originals

TitelDatum
The Most Remote Restaurant in the World1 juni
Michał Materla – Lion Heart3 juni
Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer17 juni

Series

TitelSeizoenDatum
Thunder in My HeartSeizoen 23 juni
CoyoteSeizoen 16 juni
OutsidersSeizoen 1-29 juni
CounterpartSeizoen 1-213 juni

Films

TitelDatum
Acts of Vengeance1 juni
Dragged Across Concrete1 juni
Men in Black1 juni
Men in Black II1 juni
Before I Go To Sleep8 juni
Bullet Head15 juni
City of Lies15 juni
Rambo: Last Blood22 juni

Sportuitzendingen

De onderstaande sportwedstrijden zijn highlights in de maand juni 2023 die zullen worden uitgezonden op Viaplay. Er worden echter in dezelfde en andere competities nog veel meer sportuitzendingen verwacht. In de programmagids van het video on demand-platform vind je alles wat je kunt verwachten in een dagelijks schema, te filteren op sportcategorie.

WedstrijdSportCompetitieDatum
US Darts MastersDartsPDC3-4 juni
Grand Prix van BarcelonaMotorsportFormule 17 juni
World Cup of DartsDartsPDC15-18 juni
Grand Prix van CanadaMotorsportFormule 118 juni

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Viaplay, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Videoland of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen


Synopsissen: Viaplay