Nieuw op Netflix | Mei 2023

Als abonnee van Netflix ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Netflix in mei 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in mei 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Netflix in mei 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in mei 2023 op Netflix in Nederland verwacht worden.

1. Queen Charlotte: A Bridgerton Story (serie, seizoen 1)

Fans van Bridgerton, opgelet! We zitten met zijn allen natuurlijk met smart te wachten op het derde seizoen van de hitserie, maar voordat dat verschijnt kunnen we ons eerst wagen aan het oorsprongsverhaal van Queen Charlotte. Netflix komt op donderdag 4 mei namelijk met een nieuwe zesdelige serie die het verleden van de jonge koningin onthult, ver voor de gebeurtenissen uit de originele serie. In eerste instantie wil Queen Charlotte helemaal niet trouwen en zeker geen koningin worden, maar alles verandert als ze George ontmoet. Hun huwelijk zorgt voor immense verschuivingen binnen de gemeenschap.

2. Faithfully Yours (film, 2022)

Elisa Schaap (Undercover) en Bracha van Doesburgh (Oogappels) kropen voor Faithfully Yours in de huid van de vriendinnen Isabel en Bodil. Zij gaan regelmatig een weekendje naar België om “cultuur te snuiven”. Stiekem beheren ze elkaars telefoons en gaan ze in de tussentijd allebei vreemd. Maar dan verdwijnt Isabel en zal Bodil voor het eerst in jaren de waarheid moeten vertellen, terwijl de zorgen om haar beste vriendin steeds groter worden. Vanaf woensdag 17 mei is de film op Netflix te zien in Nederland, nadat hij eerder een paar maanden via Pathé Thuis te streamen was en enorm enthousiast werd ontvangen door kijkers.

3. McGregor Forever (serie, seizoen 1)

Is MMA helemaal jouw ding? Navigeer dan op woensdag 17 mei naar Netflix voor de gloednieuwe documentaireserie McGregor Forever. We komen hierin meer te weten over Conor Anthony McGregor, een 34-jarige Ierse vechtsporter die in 2015-2016 wereldkampioen vedergewicht was en van 2016-2018 daarnaast ook nog de titel van wereldkampioen lichtgewicht in de wacht wist te slepen bij de UFC. Daarmee werd hij de eerste MMA-vechter die ooit UFC-titels in meerdere gewichtsklassen tegelijkertijd behaalde. De docuserie volgt hem door zijn opzienbarende carrière, die voor velen getekend is door zijn opmerkelijke uitspraken en imposante voorkomen.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Netflix in mei 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Netflix met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series, cabaretvoorstellingen, documentaires en kids & familie-titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in mei toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Netflix in Nederland. Dit overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

TitelSeizoenDatum
Love VillageSeizoen 12 mei
The TailorSeizoen 12 mei
Jewish MatchmakingSeizoen 13 mei
Queen Charlotte: A Bridgerton StorySeizoen 14 mei
SanctuarySeizoen 14 mei
Dance BrothersSeizoen 110 mei
Royalteen: Princess Margrethe11 mei
UltramanSeizoen 311 mei
Black KnightSeizoen 112 mei
MulliganSeizoen 112 mei
Queer EyeSeizoen 712 mei
The Mother12 mei
Doctor ChaSeizoen 117 mei
Faithfully Yours17 mei
Fanfic17 mei
Rhythm + Flow FranceS2 Afl. 1-417 mei
XO, KittySeizoen 118 mei
Yakitori: Soldiers of Misfortune18 mei
Kathal – A Jackfruit Mystery19 mei
MutedSeizoen 119 mei
Selling SunsetSeizoen 619 mei
Young, Famous & AfricanSeizoen 219 mei
The Good Bad MotherSeizoen 120 mei
Hard Feelings24 mei
Mother’s Day24 mei
Rhythm + Flow FranceS2 Afl. 5-724 mei
The Ultimatum: Queer LoveS2 Afl. 1-424 mei
FUBARSeizoen 125 mei
Barbecue ShowdownSeizoen 226 mei
Blood & Gold26 mei
Tin & Tina26 mei
Turn of the TideSeizoen 126 mei
Mixed by Erry31 mei
Rhythm + Flow FranceS2 Afl. 831 mei
The Ultimatum: Queer LoveS2 Afl. 5-831 mei
Siren: Survive the IslandSeizoen 1In mei

Cabaretvoorstellingen

TitelSeizoenDatum
Hannah Gadsby: Something Special9 mei
Wanda Sykes: I’m An Entertainer23 mei
I Think You Should Leave with Tim RobinsonSeizoen 330 mei

Documentaires

TitelDatum
Missing: Dead or Alive?10 mei
Queen Cleopatra10 mei
Anna Nicole Smith: You Don’t Know Me16 mei
McGregor Forever17 mei
Working: What We Do All Day17 mei
Merpeople23 mei
Victim/Suspect23 mei

Kids en familie

TitelSeizoenDatum
Larva Family4 mei
Spirit RangersSeizoen 28 mei
Kitti Katz18 mei
The Creature CasesDeel 322 mei

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Netflix, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen