Nieuw op HBO Max | Mei 2023

Als abonnee van HBO Max ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op HBO Max in mei 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in mei 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op HBO Max in mei 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in mei 2023 op HBO Max in Nederland verwacht worden.

1. Love to Love You, Donna Summer (film, 2023)

Schud die heupjes maar lekker los en reis mee terug naar 70 en 80, want vanaf zondag 21 mei is de gloednieuwe HBO Original-documentaire Love to Love You, Donna Summer exclusief te streamen via HBO Max in Nederland. In 1 uur en 47 minuten krijg je een persoonlijk inkijkje in het leven van ‘The Queen of Disco’. De film is geregisseerd door Roger Ross Williams, winnaar van zowel Oscars als Emmy’s en onder andere bekend van Life Animated en The Apollo. Hij werkte hiervoor samen met Brooklyn Sudano, de dochter van Donna Summer.

2. White House Plumbers (serie, seizoen 1)

Hoewel we momenteel nog optimaal genieten van het vierde en laatste seizoen van Succession, hebben de makers hiervan niet stilgezeten. Op dinsdag 2 mei brengen zij namelijk een gloednieuwe politieke serie naar HBO Max. White House Plumbers draait om het presidentschap van Richard Nixon in de jaren 70. Twee ambtenaren, E. Howard Hunt (Woody Harrelson) en G. Gordon Liddy (Justin Theroux), doen er alles aan om de Republikein (tegen zichzelf) te beschermen en de slechte geruchten in te dammen, maar ontketenen met hun Watergate-operatie juist het grootste schandaal.

3. Mijn Vader Is Een Vliegtuig (film, 2021)

Vanaf vrijdag 26 mei kun je op HBO Max kijken naar een populaire en vrij recente Nederlandse film met Elise Schaap: Mijn Vader Is Een Vliegtuig. Zij kruipt in de rol van Eva, een vrouw die alles heeft wat ze wilt: een familie, een bloeiend bedrijf en een droomhuis. Maar wanneer haar moeder onverwacht overlijdt, komt Eva erachter dat haar leven vol leugens en geheimen zit. Haar angsten nemen toe en ze verliest langzaamaan de grip op de realiteit. Wanneer ze besluit om contact te zoeken met haar vader, die al ruim drie decennia in een psychiatrisch ziekenhuis verblijft, begint een verbijsterende reis naar de waarheid achter haar verleden.

Lijsten met meer nieuwe films en series op HBO Max in mei 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft HBO Max met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in mei toegevoegd moeten worden aan het aanbod van HBO Max in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op HBO Max NL in mei 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
White House PlumbersSeizoen 12 mei
1000% Me: Growing Up Mixed3 mei
Introducing, Selma Blair4 mei
Unicorn Warriors: EternalSeizoen 15 mei
Der Zwei Seiten Des AbgrundsSeizoen 18 mei
Lady Gucci: The Story of Patrizia Regianni11 mei
MariachisSeizoen 112 mei
Angel CitySeizoen 117 mei
Spy/MasterSeizoen 119 mei
Love to Love You, Donna Summer21 mei
Mijn Vader Is Een Vliegtuig26 mei
Being Mary Tyler MooreIn mei
Sarah Silverman SpecialIn mei

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één nieuwe aflevering op HBO Max Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd.

TitelSeizoenWeekdag
100 Foot WaveSeizoen 2Maandag
BarrySeizoen 4Maandag
Somebody SomewhereSeizoen 2Maandag
SuccessionSeizoen 4Maandag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op HBO Max, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen


Synopsissen: HBO Max