Nieuw op HBO Max | Augustus 2023

Als abonnee van HBO Max ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op HBO Max in augustus 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in augustus 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op HBO Max in augustus 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in augustus 2023 op HBO Max in Nederland verwacht worden.

1. Fantastic Friends (serie, seizoen 2)

Fantastic Friends | Trailer | HBO Max

👆 Beelden van het eerste seizoen

Harry Potter zou niet hetzelfde zijn zonder de legendarische Weasley-tweeling. De twee broers kregen vorig jaar hun eigen serie van HBO Max, Fantastic Friends, waarin ze langs betoverende locaties reizen, mysterieuze en magische challenges uitvoeren en de kracht van vriendschap onderzoeken. In het tweede seizoen, dat vanaf woensdag 9 augustus te zien is, sluiten onder meer Matthew Lewis (Neville Longbottom), Mark Williams (Arthur Weasley). Natalia Tena (Nymphadora Tonks) en Stanislav Yanevski (Viktor Krum) uit de Harry Potter-reeks zich bij de twee aan. Ook acteurs uit Queen Charlotte: A Bridgerton Story, The Umbrella Academy en Game of Thrones komen langs.

2. The Tower (serie, seizoen 2)

The Tower Season 2: Death Message Trailer

De Britse politieserie The Tower keert op zondag 20 augustus terug voor een tweede seizoen. Het eerste seizoen van de serie met Game of Thrones-actrice Gemma Whelan viel bij kijkers erg in de smaak. In nieuwe afleveringen staat de verdwijning van de vijftienjarige Tania Mills centraal, nu 27 jaar geleden. Lizzie Griffiths stort zich op deze zaak.

3. The Tourist (serie, seizoen 1)

The Tourist | Trailer - BBC

Een man ontwaakt in een Australisch ziekenhuis. Hij heeft geen enkel idee wie hij is of hoe hij daar terechtgekomen is. Terwijl hij dat probeert te ontdekken, raakt hij met een jonge agente verzeild in een gevaarlijk complot. Dit is het verhaal van de geprezen BBC-serie The Tourist, die op dinsdag 1 augustus op HBO Max verschijnt. De hoofdrollen zijn voor Jamie Dornan (The Fall) en Danielle Macdonald (Bird Box).

Lijsten met meer nieuwe films en series op HBO Max in augustus 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft HBO Max met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in augustus toegevoegd moeten worden aan het aanbod van HBO Max in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

🚨 Deze lijst bevat enkel de titels die nu al aangekondigd zijn, maar HBO Max heeft al laten weten dat er nog meer films en series zullen verschijnen deze maand. Zodra deze bekend worden gemaakt, werken we dit artikel bij.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op HBO Max NL in augustus 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
The TouristSeizoen 11 augustus
Ocean’s Eleven4 augustus
Ocean’s Twelve4 augustus
Ocean’s Thirteen4 augustus
Ocean’s 84 augustus
The Bucket List4 augustus
The Golden Compass4 augustus
CN StoriesSeizoen 15 augustus
Winning Time: The Rise of the Lakers DynastySeizoen 27 augustus
Fantastic FriendsSeizoen 29 augustus
The TowerSeizoen 220 augustus
BS High: The Bishop of Sycamore Story24 augustus

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één nieuwe aflevering op HBO Max Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd.

TitelSeizoenWeekdag
And Just Like That…Seizoen 2Donderdag
WarriorSeizoen 3Donderdag
Teenage EuthanasiaSeizoen 2Vrijdag
How To with John WilsonSeizoen 3Zaterdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op HBO Max, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen

  • Welke films en series zijn nieuw op HBO Max in augustus 2023?

    In deze lijst vind je de vooraf bekendgemaakte nieuwe films en series op HBO Max in augustus 2023. Onder andere staan nieuwe seizoenen van Fantastic Friends en The Tower, de nieuwe serie The Tourist en nog veel meer titels op het programma bij de streamingdienst deze maand.

  • Welke films en series kwamen/komen er vorige en volgende maanden nieuw op HBO Max?

    Op Streamwijzer vind je steeds een volledig overzicht van nieuwe films en series op HBO Max per maand, waardoor je kunt vinden welke nieuwe titels online zijn verschenen en zullen komen op de streamingdienst.


Synopsissen: HBO Max

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.