Nieuw op Disney+ | Week 1

Disney+ heeft weer allerlei nieuwe films en series toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst deze week. Hieronder vind je welke films en series nieuw op Disney+ in week 1 van 2021 zijn in Nederland.

Nieuwe films en series op Disney+ Nederland in week 1 (2021)

In het overzicht van alle films en series die nieuw deze week verschenen zijn op de streamingdiensten in Nederland, vind je de nieuwste titels van video on demand-platforms als Netflix, Disney+, Videoland en Amazon Prime Video. Hieronder lichten we specifiek uit welke nieuwe films en series op Disney+ zijn verschenen in de afgelopen week. Mocht je graag willen weten wat er in de toekomst nog kan worden verwacht op de streamingdienst, dan kun je ook een kijkje nemen in de lijst met binnenkort verwachte films en series op Disney+.

1. Eragon (film, 2006)

Wie kent dit kijkcijferkanon uit 2006 nou niet? Uit ruim 120.000 stemmen op IMDb haalt Eragon slechts een 5.1, maar dat doet absoluut niets af aan de populariteit van deze film. Een avontuurlijke drakenfilm die lekker wegkijkt en vanaf 8 januari 2021 op Disney+ in Nederland te zien is. Zet hem dus zeker op je kijklijst!

Verhaal en trailer

Het koninkrijk Alagaesië wordt geregeerd door de kwaadaardige koning Galbatorix, een voormalige drakenruiter die zijn vrienden en zijn volk heeft verraden in zijn zoektocht naar macht. Wanneer de weesboerderijjongen Eragon een blauwe steen vindt die door prinses Arya is gestuurd, realiseert hij zich eerder dat het een drakenei is. Wanneer de draak Saphira wordt geboren, ontmoet Eragon zijn mentor Brom, en wordt hij de drakenruiter die voorzien is in een oude profetie die zijn volk zou bevrijden van de tiran Galbatorix. Eragon ontmoet de rebellen Varden en samen vechten ze tegen de boze tovenaar Durza en het leger van Galbatorix in een reis voor de vrijheid.

Eragon (Trailer 2006)

2. Marvel Studios: Legends (serie, aflevering 1-2)

Wie weet er na alle films uit het Marvel Cinematic Universe nog precies van alles te vertellen over elk karakter? Precies, dat is knap lastig geworden. Voor liefhebbers maar niet allesweters van Marvel, is Marvel Studios: Legends een kijktip om nog eens de rode draad uit de verhaallijn van elk karakter uit te diepen.

Verhaal en trailer

Deze serie toont individuele karakters van de MCU-kijkers die door de jaren heen zijn leren kennen en liefhebben en die een aantal van hun meest iconische momenten herbeleven.

Marvel Studios Legends
Van Marvel Studios: Legends is geen trailer beschikbaar

3. The Call of the Wild (film, 2020)

Als je liefhebber bent van verfilmingen van avontuurlijke boeken, dan is The Call of the Wild (in het Nederlands bekend als Het Wilde Avontuur) echt iets voor jou. De recente toptitel verscheen in 2020 in de bioscoop en behaalde uit bijna 40.000 stemmen een 6.8 op IMDb. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jack London en is een waar genot voor het oog.

Verhaal en trailer

The Call of the Wild is een levendig verhaal van Buck, een grote en vriendelijke hond, een kruising tussen een St. Bernard en een Scotch Collie, wiens zorgeloze leven van vrije tijd plotseling werd verstoord toen hij werd gestolen uit zijn huis in Santa Clara County, Californië en gedeporteerd naar het noorden, om te worden verkocht in Skagway, Alaska, en verder naar het noorden, naar Dawson City, Yukon, tijdens de late jaren 1890 Klondike Gold Rush, toen sterke sledehonden waren in de hoge vraag. Als een nieuwkomer in het hondenteam levering service – en niet voor lang hun front-runner – Buck, een hond als geen ander, die was verwend, en die had geleden, maar hij kon niet worden gebroken, is het hebben van de tijd van zijn leven. Gedwongen om te vechten om te overleven, uiteindelijk genomen door zijn laatste eigenaar, John Thornton, om de nabijheid van de poolcirkel, ergens tussen Yukon en Alaska, hij is geleidelijk aan afhankelijk van zijn oerinstincten, werpt het comfort van de beschaving en reageert op “de roep van de wildernis”, als meester van zijn eigen.

The Call of the Wild | Official Trailer | 20th Century Studios

Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Nog meer nieuwe films en series op Disney+ de afgelopen week

In het volledige Disney+ aanbod van films en series in Nederland vind je alle titels die op dit moment op de streamingdienst staan en de datum wanneer deze nieuwe titels zijn verschenen. Verder vind je in onze lijsten wat er nieuw op Disney+ deze maand verschijnt.

Abonnement op deze streamingdienst

Om deze films en series te kunnen bekijken, is het nodig om een abonnement op Disney+ aan te schaffen. Je kunt voor €6.99 een maand naar de streamingdienst kijken, maar krijgt nu ook 15% korting op een jaarabonnement waardoor je omgerekend slechts €5.83 per maand betaalt. Ga direct naar de officiële Disney+ website om een abonnement te nemen of om meer informatie te vinden.


  • Welke films en series zijn nieuw op Disney+ in week 1 van 2021 (van 3-8 januari)?

    In dit artikel vind je alle nieuwe films en series op Disney+ in week 1, waaronder de film Eragon uit 2006, de eerste 2 afleveringen van Marvel Studios: Legends en de film The Call of the Wild uit 2020.

  • Welke films en series zijn sinds vorige week (53 / 27 december – 2 januari) op Disney+ te zien?

    Vorige week verschenen onder andere de animatiefilm Epic uit 2013, maar ook 10 nieuwe afleveringen van de serie Earth to Ned en de hamerhaaidocumentaire Mega Hammerhead uit 2016. De volledige lijst te vinden in het overzicht nieuw op Disney+ in week 53.

  • Welke films en series worden volgende week (2 / 9-15 januari) op Disney+ verwacht?

    In ons overzicht op de website met alle nieuwe films en series op Disney+ in januari vind je precies wat er komende tijd allemaal op het programma staat.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.