Nieuw op Disney+ | September 2023

Als abonnee van Disney+ ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Disney+ in september 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in september 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Disney+ in september 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in september 2023 op Disney+ in Nederland verwacht worden.

1. The Little Mermaid (film, 2023)

The Little Mermaid | Official Trailer

De kleine zeemeermin komt naar Disney+. Op woensdag 6 september zal de live-actionfilm eindelijk vanaf de bank te zien zijn. Het verhaal van The Little Mermaid is natuurlijk welbekend: Ariël wil dolgraag weten hoe de wereld buiten de zee is en zwemt naar de oppervlakte, ook al mag dit absoluut niet van haar vader. Daar wordt ze verliefd op een prins. Om bij hem te kunnen zijn en haar hart te kunnen volgen, moet ze grote risico’s nemen.

2. I Am Groot (serie, seizoen 2)

Marvel Studios’ I Am Groot Season 2 | Official Trailer | Disney+

Baby Groot kreeg in 2022 zijn eigen serie van Disney+ en op woensdag 6 september is I Am Groot terug. Groot zal weer in een aantal grote avonturen belanden en tegenover kleurrijke wezens komen te staan. Opnieuw kun je rekenen op vijf gloednieuwe afleveringen die heerlijk bingewaardig zijn.

3. The Other Black Girl (serie, seizoen 1)

The Other Black Girl | Official Trailer | Hulu

De bloedstollende thrillerserie The Other Black Girl, gebaseerd op de bestseller van Zakiya Dalila Harris, komt op woensdag 13 september naar Disney+. Nella werkt als redactieassistent bij een uitgeverij en heeft daar als enige zwarte vrouw te maken met flink wat microagressie. Als Hazel, een andere zwarte vrouw, aangenomen wordt, hoopt ze dan ook op verandering. Maar al snel merkt Nella dat Hazel zich wel erg vreemd gedraagt. Het idee dat er iets sinisters gaande is binnen het bedrijf, wordt steeds groter.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Disney+ in september 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Disney+ met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in september toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Disney+ in Nederland. Elke releasedatum correspondeert met een lancering op die dag om 09:00 uur in de ochtend (Nederlandse tijd). Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Disney+ NL in september 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
The Little Mermaid6 september
I Am GrootSeizoen 26 september
Justified: City PrimevalSeizoen 16 september
The Other Black GirlSeizoen 113 september
Animals Up Close With Bertie GregorySeizoen 113 september
Lang Lang Plays Disney15 september
Mr MercedesSeizoen 1-320 september
No One Will Save You22 september
This FoolSeizoen 227 september
The KardashiansSeizoen 428 september

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één of twee nieuwe afleveringen op Disney+ Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd. Deze releases staan ook altijd vanaf 9 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd online.

TitelSeizoenWeekdag
FuturamaSeizoen 11Maandag
Only Murders in the BuildingSeizoen 3Dinsdag
Synduality NoirSeizoen 1Dinsdag
AhsokaSeizoen 1Woensdag
MovingSeizoen 1Woensdag
Bleach: Thousand-Year Blood WarSeizoen 2Zondag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Disney+, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.