Nieuw op Disney+ | Oktober 2023

Als abonnee van Disney+ ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Disney+ in oktober 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in oktober 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Disney+ in oktober 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in oktober 2023 op Disney+ in Nederland verwacht worden.

1. Loki (serie, seizoen 2)

In 2021 was het allereerste seizoen van Loki te zien. De Marvel-serie eindigde met de woorden “Loki’s overleven” en daarmee was een tweede seizoen besloten. Op vrijdag 6 oktober zal het eindelijk zover zijn en wordt het kersverse seizoen afgetrapt. In de nieuwe afleveringen gaan we zien hoe het Loki (Tom Hiddleston) verder vergaat terwijl hij door een gevaarlijk multiversum reist.

2. Once Upon a Studio (film, 2023)

Hieperdepiep! The Walt Disney Company is in oktober een eeuw oud. Dit wordt gevierd met de korte film Once Upon a Studio, wat een feest van herkenning moet worden voor fans van de filmstudio. Een hele hoop bekende personages verschijnen voor het eerst samen op beeld. Zo praat Peter Pan met Mickey Mouse en heeft Moana een onderonsje met Botje uit De Kleine Zeemeermin. Met zijn allen gaan ze op avontuur. Benieuwd? De film is vanaf zondag 15 oktober te zien.

3. Goosebumps (serie, seizoen 1)

Was jij vroeger ook dol op de griezelige boeken van R.L. Stine? Mooi, want op vrijdag 13 oktober verschijnt de splinternieuwe serie Goosebumps op Disney+ en deze volgt de verhalen uit de bekende boekenreeks. Een paar middelbare scholieren stuiten na een Halloween-feest op een gruwelijk geheim dat het stadje waarin ze wonen bedreigt.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Disney+ in oktober 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Disney+ met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in oktober toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Disney+ in Nederland. Elke releasedatum correspondeert met een lancering op die dag om 09:00 uur in de ochtend (Nederlandse tijd). Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Disney+ NL in oktober 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Dear MamaSeizoen 11 oktober
Haunted Mansion4 oktober
LokiSeizoen 26 oktober
The Boogeyman11 oktober
GoosebumpsSeizoen 113 oktober
Once Upon a Studio16 oktober
Appendage18 oktober
Werewolf by Night in Colour20 oktober
Praise PeteySeizoen 125 oktober
What We Do in the ShadowsSeizoen 525 oktober
Trap Jazz27 oktober
Coleen Rooney: The Real Wagatha StorySeizoen 1In oktober

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één of twee nieuwe afleveringen op Disney+ Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd. Deze releases staan ook altijd vanaf 9 uur ’s ochtends Nederlandse tijd online.

TitelSeizoenWeekdag
Only Murders in the BuildingSeizoen 3Dinsdag
Synduality NoirSeizoen 1Dinsdag
AhsokaSeizoen 1Woensdag
The KardashiansSeizoen 4Donderdag
Bleach: Thousand-Year Blood WarSeizoen 2Zondag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Disney+, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.