Nieuw op Disney+ | Mei 2023

Als abonnee van Disney+ ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Disney+ in mei 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in mei 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Disney+ in mei 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in mei 2023 op Disney+ in Nederland verwacht worden.

1. A Small Light (serie, seizoen 1)

Deze week staan 4 en 5 mei natuurlijk op de agenda, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, en met dat in het achterhoofd kwam Disney+ op dinsdag 2 mei met de gloednieuwe serie A Small Light. Hierin wordt het verhaal verteld van Miep Gies, de vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak bood aan de familie Frank. Meer dan twee jaar lang hield de jonge secretaresse haar baas Otto Frank en zijn familieleden verscholen in het achterhuis, een levensgevaarlijke onderneming. Sinds dinsdag 2 mei zijn de eerste twee afleveringen te zien, waarna je iedere week kunt klaar zitten voor een dubbele aflevering.

2. Ant-Man and the Wasp: Quantumania (film, 2023)

Na Ant-Man in 2015 en Ant-Man and the Wasp in 2018 was het in februari 2023 eindelijk tijd voor een nieuwe film waarin superheldenpartners Scott Lang en Hope van Dyne terugkeren als de titulaire helden. In Ant-Man and the Wasp: Quantumania worden zij opgeslokt door een kwamtumrijk, waardoor ze in een andere tijd en dimensie terechtkomen. Paul Rudd is dus weer van de partij als Ant-Man en ook Evangeline Lilly (The Wasp), Michelle Pfeiffer (Janet van Dyne) en Michael Douglas (Hank Pym) sluiten net als in de eerdere delen aan. De regie ligt in handen van Peyton Reed, die ook de twee andere films maakte. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden om in de stemming te komen. Vanaf woensdag 17 mei is de film op Disney+ te zien, nadat hij eerder ook al bij Pathé Thuis verscheen.

3. The Kardashians (serie, seizoen 3)

Dat we allemaal al een tijdje op het derde seizoen van The Kardashians aan het wachten zijn, is een feit. Gelukkig kregen te tussendoor een leuk intermezzo met ‘Til Death Do Us Part: Kourtney & Travis en keert de familie inmiddels alweer razendsnel terug naar Disney+. Was eind november de laatste aflevering van het tweede seizoen nog te zien, een kleine zes maanden later—op donderdag 25 mei—is het alweer tijd voor seizoen 3. Hierin zien we weer hoe de Kardashians met het moederschap omgaan en hun eigen imperium steeds meer uitbreiden. Uiteraard levert dit weer de nodige spanningen op. Eerder liet de familie al weten dat er in totaal veertig afleveringen van de serie moeten verschijnen, dus waarschijnlijk staat er ook nog een vierde seizoen op het programma. Leuk!

Lijsten met meer nieuwe films en series op Disney+ in mei 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Disney+ met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in mei toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Disney+ in Nederland. Elke releasedatum correspondeert met een lancering op die dag om 09:00 uur in de ochtend (Nederlandse tijd). Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Disney+ NL in mei 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSoortDatum
A Small LightSeizoen 12 mei
Psy Summer Swag 20223 mei
Ed Sheeran: The Sum of It AllSeizoen 13 mei
Disney Entrelazados Live!5 mei
RaceSeizoen 110 mei
The Muppets MayhemSeizoen 110 mei
Crater12 mei
White Men Can’t Jump19 mei
The KardashiansSeizoen 325 mei

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één of twee nieuwe afleveringen op Disney+ Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd. Deze releases staan ook altijd vanaf 9 uur ’s ochtends Nederlandse tijd online.

TitelSeizoenWeekdag
9-1-1Seizoen 6Woensdag
9-1-1: Lone StarSeizoen 4Woensdag
My FamilySeizoen 1Woensdag
Pandora: Beneath the ParadiseSeizoen 1Woensdag
The Great NorthSeizoen 3Woensdag
Will TrentSeizoen 1Woensdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Disney+, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen


Synopsissen: Disney+