Nieuw op Disney+ | Juni 2023

Als abonnee van Disney+ ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Disney+ in juni 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in juni 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Disney+ in juni 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in juni 2023 op Disney+ in Nederland verwacht worden.

1. Secret Invasion (serie, seizoen 1)

In de Marvel Studios-serie Secret Invasion, een van de nieuwe releases in het MCU dit jaar, komt Nick Fury dat er een invasie op aarde aankomt, gepland door een factie van gedaanteverwisselende Skrulls. Fury bundelt de krachten met zijn bondgenoten, onder wie Everett Ross, Maria Hill en de Skrull Talos, die een bestaan heeft gecreëerd op aarde. Ze beginnen een race tegen de klok om de naderende Skrull-invasie te stoppen en de mensheid veilig te stellen. Vanaf woensdag 21 juni zal de serie op Disney+ te zien zijn.

2. Avatar: The Way of Water (film, 2023)

Avatar: The Way of Water, het vervolg op het legendarische kijkcijferkanon Avatar uit 2009, neemt de kijker mee naar ongekende hoogtes en nog niet eerder verkende diepten, onder de regie van James Cameron. Hij brengt ons opnieuw naar de wereld van Pandora in dit actie-avontuur vol emotie. Deze visueel verbluffende film speelt zich een decennium na de eerste film af en gaat verder met het verhaal van de Sully-familie, waarbij we worden geïntroduceerd aan de majestueuze tulkun. Vanaf woensdag 7 juni is de film op Disney+ te zien, nadat hij eerder ook al onder andere via Pathé Thuis werd gelanceerd.

3. The Full Monty (serie, seizoen 1)

De personages uit de film The Full Monty uit 1997 maken na 25 jaar hun comeback. Ditmaal zijn ze niet bezig met strippen, maar met ontvoerde honden, race duiven en een uiterst ongewone gijzeling. Hoewel Gaz ouder is geworden, is hij inmiddels zeker niet wijzer. Zijn trouwe vriend Dave is het beu om betrokken te raken in zijn twijfelachtige plannen. Maar wanneer het lot ongenadig toeslaat, moet de volledige Monty-bende zich verenigen om een oude vriend te eren. De release van deze nieuwe Original-serie van Disney+ staat gepland voor woensdag 14 juni.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Disney+ in juni 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Disney+ met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in juni toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Disney+ in Nederland. Elke releasedatum correspondeert met een lancering op die dag om 09:00 uur in de ochtend (Nederlandse tijd). Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Disney+ NL in juni 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSoortDatum
Avatar: The Way of Water7 juni
Saint XSeizoen 17 juni
Flamin’ Hot9 juni
The Full MontySeizoen 114 juni
Secret InvasionSeizoen 121 juni

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één of twee nieuwe afleveringen op Disney+ Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd. Deze releases staan ook altijd vanaf 9 uur ’s ochtends Nederlandse tijd online.

TitelSeizoenWeekdag
9-1-1Seizoen 6Woensdag
9-1-1: Lone StarSeizoen 4Woensdag
Pandora: Beneath the ParadiseSeizoen 1Woensdag
The Great NorthSeizoen 3Woensdag
True LiesSeizoen 1Woensdag
Will TrentSeizoen 1Woensdag
The KardashiansSeizoen 3Donderdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Disney+, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen


Synopsissen: Disney+