Nieuw op Disney+ | Augustus 2023

Als abonnee van Disney+ ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Disney+ in augustus 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in augustus 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Disney+ in augustus 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in augustus 2023 op Disney+ in Nederland verwacht worden.

1. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (film, 2023)

Marvel-fans hebben Guardians of the Galaxy Vol. 3 vast al in de bioscoop gezien, maar anders kun je hem deze maand ook streamen op Disney+. De streamingdienst van The Walt Disney Company voegt de film op woensdag 2 augustus toe. In de film is Peter Quill nog niet over het verlies van Gamora heen, maar moet hij zich toch weer opmaken voor een nieuwe missie. Als hij die, samen met zijn team, niet succesvol voltooit, kan dat het einde betekenen voor de Guardians.

2. The Bear (serie, seizoen 2)

Heb je genoten van het eerste seizoen van The Bear? De geprezen serie met Jeremy Allen White (Shameless) in de hoofdrol is in augustus terug op Disney+. Op woensdag 2 augustus gaat het tweede seizoen in première en zien we hoe het Carmy Berzatto verder vergaat. De nieuwe afleveringen zijn al uitgezonden in Amerika en daar zijn kijkers weer razend enthousiast, dus dat belooft alvast veel goeds.

3. Ahsoka (serie, seizoen 1)

In Ahsoka duiken we dieper in het verhaal van de voormalige jedi-strijder Ahsoka Tano (Rosario Dawson). Zij kwam natuurlijk al voor in The Mandalorian en in The Book of Boba Fett, maar krijgt nu haar eigen serie. Daarin onderzoekt ze een opkomende bedreiging voor een kwetsbaar sterrenstelsel. Daarvoor reist ze van het ene heelal naar het andere. De Star Wars-serie komt op woensdag 23 augustus naar Disney+.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Disney+ in augustus 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Disney+ met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in augustus toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Disney+ in Nederland. Elke releasedatum correspondeert met een lancering op die dag om 09:00 uur in de ochtend (Nederlandse tijd). Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Disney+ NL in augustus 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Guardians of the Galaxy Vol. 32 augustus
The BearSeizoen 22 augustus
Only Murders in the BuildingSeizoen 38 augustus
High School Musical: The Musical: The SeriesSeizoen 49 augustus
AhsokaSeizoen 123 augustus

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één of twee nieuwe afleveringen op Disney+ Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd. Deze releases staan ook altijd vanaf 9 uur ’s ochtends Nederlandse tijd online.

TitelSeizoenWeekdag
FuturamaSeizoen 11Maandag
Synduality NoirSeizoen 4Maandag
Mayans M.C.Seizoen 5Woensdag
Bleach: Thousand-Year Blood WarSeizoen 2Zondag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Disney+, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.