Nieuw op Disney+ | April 2023

Als abonnee van Disney+ ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Disney+ in april 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in april 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Disney+ in april 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in april 2023 op Disney+ in Nederland verwacht worden.

1. Tiny Beautiful Things (serie, seizoen 1)

Tiny Beautiful Things | Official Trailer | Hulu

In Tiny Beautiful Things volgen we het verhaal van Clare (Kathryn Hahn), die in een moeilijke periode van haar leven terechtkomt. Haar huwelijk met Danny loopt spaak, haar dochter Rae is vervreemd van haar, en haar schrijfcarrière lijkt ten einde. Wanneer een vriend haar vraagt om de adviescolumn ‘Dear Sugar’ over te nemen, twijfelt Clare aanvankelijk aan haar geschiktheid. Maar al snel blijkt dat ze er juist perfect voor is. Geconfronteerd met de verhalen van briefschrijvers herinnert Clare zich haar eigen levenslessen, zoals het verlies van haar moeder en haar ingewikkelde relatie met haar broer. Hierdoor wordt ze geïnspireerd om haar eigen leven te transformeren en anderen te helpen. Deze serie is vanaf vrijdag 7 april exclusief te streamen via Disney+ in Nederland.

2. Peter Pan & Wendy (film, 2023)

Peter Pan & Wendy | Teaser Trailer | Disney+

Peter Pan & Wendy is een gloednieuwe live action-remake van het betoverende verhaal over het jonge meisje Wendy van Dalen, die zich verzet tegen het idee van ouder worden. Op een dag ontmoet ze Peter Pan, een jongen die weigert op te groeien. Samen met Wendy’s broers, het magische elfje TinkerBell en Peter reist ze af naar de magische wereld van Nooitgedachtland (‘Neverland’). Daar stuiten ze op de beruchte piraat Kapitein Haak, en beginnen ze aan een spannend en gevaarlijk avontuur dat hun levens voorgoed zal veranderen. De film zal vanaf vrijdag 28 april te zien zijn op Disney+.

3. Rennervations (serie, seizoen 1)

Rennervations | Official Trailer | Disney+

Op woensdag 12 april lanceert Disney+ de fonkelnieuwe serie Rennervations. De vierdelige serie belicht de passie van acteur Jeremy Renner voor het opknappen van voertuigen die een verschil kunnen maken in gemeenschappen wereldwijd. Jeremy wil met zijn vaardigheden mensenlevens veranderen en anderen inspireren hetzelfde te doen. Hij krijgt daarbij hulp van beroemde vrienden als actrice en zangeres Vanessa Hudgens, de Indiase acteur en superster Anil Kapoor (o.a. bekend van Mission: Impossible), de Latijnse superster Sebastián Yatra en Anthony Mackie, een bekende acteur van de Avengers en The Hurt Locker.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Disney+ in april 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Disney+ met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in april toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Disney+ in Nederland. Elke releasedatum correspondeert met een lancering op die dag om 09:00 uur in de ochtend (Nederlandse tijd). Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Disney+ NL in april 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSoortDatum
The CrossoverSeizoen 15 april
The Good MothersSeizoen 15 april
The Pope: AnswersFilm (2023)5 april
Viaje al Centro de la TierraSeizoen 15 april
Tiny Beautiful ThingsSeizoen 17 april
RennervationsSeizoen 112 april
The EnglishSeizoen 112 april
Arranged13 april
Best in Bridal13 april
Broke-Ass Bride13 april
How I Met Your FatherSeizoen 219 april
True LiesSeizoen 119 april
Sam – A SaxonSeizoen 126 april
Will TrentSeizoen 126 april
Peter Pan & WendyFilm (2023)28 april
Grown-ishSeizoen 5In april

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één of twee nieuwe afleveringen op Disney+ Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd. Deze releases staan ook altijd vanaf 9 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd online.

TitelSeizoenWeekdag
Tokyo RevengersSeizoen 2Zaterdag
Call It LoveSeizoen 1Maandag
9-1-1Seizoen 6Woensdag
9-1-1: Lone StarSeizoen 4Woensdag
Alaska DailySeizoen 1Woensdag
My FamilySeizoen 1Woensdag
The Great NorthSeizoen 3Woensdag
The MandalorianSeizoen 3Woensdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Disney+, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen

  • Welke films en series zijn nieuw op Disney+ in april 2023?

    In deze lijst vind je de vooraf bekendgemaakte nieuwe films en series op Disney+ in april 2023. Onder andere staan Tiny Beautiful Things (seizoen 1), de live action-remake Peter Pan & Wendy (2023), seizoen 1 van Rennervations en nog veel meer titels op het programma bij de streamingdienst deze maand.

  • Welke films en series kwamen/komen er vorige en volgende maanden nieuw op Disney+?

    Op Streamwijzer vind je steeds een volledig overzicht van nieuwe films en series op Disney+ per maand, waardoor je kunt vinden welke nieuwe titels online zijn verschenen en zullen komen op de streamingdienst.


Synopsissen: Disney+