Nieuw in de bioscoop | Juni 2024

Als filmliefhebber staat een bezoekje aan de bioscoop misschien wel regelmatig op het programma. Dan ben je natuurlijk benieuwd welke films je kunt verwachten op het witte doek. We houden je hier graag van op de hoogte, dus in dit artikel vind je wat er nieuw in de bioscoop in juni 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe bioscoopfilms deze maand
📝 Lijst met meer nieuwe films in de bioscoop in juni 2024
📺 De nieuwste kijktips op streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films in de bioscoop in juni 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe bioscoopfilms uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie nieuwkomers ook een lijst met meer titels die in juni 2024 in de bioscoop in Nederland verwacht worden.

1. Boy Kills World (20 juni)

Op donderdag 20 juni komt er een bikkelharde actiefilm naar het witte doek, Boy Kills World genaamd. We volgen Boy, die in een persoonlijke vete verwikkeld is met de familie Van Der Koy. Zij hebben namelijk niet alleen zijn tong afgesneden, maar ook zijn hele familie uitgemoord. Boy zint op wraak. In deze film zijn hoofdrollen voor onder meer ‘onze eigen’ Famke Janssen en It-acteur Bill Skarsgård.

2. The Watchers (13 juni)

Ben je een horrorliefhebber? Dan heb je vast weleens van de naam M. Night Shyamalan gehoord. Hij maakte iconische films als The Sixth Sense en Split. Nu is hij als producer betrokken bij The Watchers, maar de regie ligt in handen van zijn hoogsteigen dochter. Zij heeft ook de geprezen serie Servant op haar naam staan. In dit nieuwe verhaal duiken we in de belevingswereld van de 28-jarige Mina (Dakota Fanning). Als zij strandt in een bos in Ierland, komt ze terecht bij drie vreemdelingen die iedere nacht geteisterd worden door mysterieuze wezens. De film verschijnt op donderdag 13 juni in de bioscoop.

3. A Quiet Place: Day One (27 juni)

Bioscoopzalen worden op donderdag 27 juni muisstil, want dan verschijnt A Quiet Place: Day One op het witte doek. De film begint overigens in het drukke New York, waar iedereen nog van niks weet. We gaan namelijk terug naar Dag 1, het moment waarop de bloeddorstige wezens, die met hun geweldige gehoor reageren op ieder geluidje, op de aarde verschijnen. Sammy loopt nietsvermoedend door de drukke stad als het moorden begint… De hoofdrollen zijn voor Black Panther-ster Lupita Nyong’o en Stranger Things-acteur Joseph Quinn.

→ Ook de vorige delen zien? Bekijk direct alle A Quiet Place-films 🤫

Lijst met meer nieuwe films in de bioscoop in juni 2024

Hieronder vind je een lijst met de films die in juni in de bioscoop verschijnen, inclusief de precieze releasedatum. Uiteraard is het aan iedere bioscoop om zelf te bepalen welke titels ze vertonen en dus zullen niet alle films overal te zien zijn. Het onderstaande overzicht is bovendien voorlopig. De productiemaatschappij kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

TitelGenreDatum
Bad Boys: Ride or DieActie, Komedie6 juni
BijtDrama6 juni
Only the River FlowsDrama6 juni
SkunkDrama6 juni
The Dead Don’t HurtDrama, Western6 juni
The Marsch King’s DaughterDrama, Thriller6 juni
The Royal HotelThriller6 juni
Verneer – The Greatest ExhibitionDocumentaire6 juni
ROH 23/24: Andrea ChenierOpera11 juni
BoneyardActie, Thriller13 juni
Black TeaDrama13 juni
De Mooiste DagDrama, Romantiek13 juni
Joan Baez: I am a NoiseDocumentaire13 juni
Nice LadiesDocumentaire13 juni
SalemDrama13 juni
Spoorloos (re-release)Drama, Thriller13 juni
The Movie TellerDrama13 juni
The WatchersHorror13 juni
TreasureDrama, Komedie13 juni
Dikkie Dik en de Verdwenen KnuffelAnimatie, Kinderfilm19 juni
Boy Kills WorldActie20 juni
Ghost: Rite Here Rite NowMusical20 juni
HereDrama20 juni
Holland Pop 1970Documentaire20 juni
LevanteDrama20 juni
Nata Per TeDrama20 juni
The Border Crossed UsDocumentaire20 juni
Mobile Suit Gundam Seed FreedomAnimatie22 juni
Amor y MatemáticasKomedie27 juni
AnimaliaDrama27 juni
A Quiet Place: Day OneHorror27 juni
Explanation for EverythingDrama27 juni
L’amour et les forêtsDrama27 juni
PalingdansDocumentaire27 juni
Showing UpDrama27 juni
Swimming HomeDrama27 juni
The Straight Story (re-release)Drama27 juni

De nieuwste kijktips op streamingdiensten in Nederland

Veel filmfilmliefhebbers bezoeken niet alleen de bioscoop, maar hebben ook abonnementen op streamingdiensten als Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland en Viaplay. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Ook houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Dutch FilmWorks, Warner Bros. Pictures en Paramount Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.