Nieuw in de bioscoop | Juli 2024

Als filmliefhebber staat een bezoekje aan de bioscoop misschien wel regelmatig op het programma. Dan ben je natuurlijk benieuwd welke films je kunt verwachten op het witte doek. We houden je hier graag van op de hoogte, dus in dit artikel vind je wat er nieuw in de bioscoop in juli 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe bioscoopfilms deze maand
📝 Lijst met meer nieuwe films in de bioscoop in juli 2024
📺 De nieuwste kijktips op streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films in de bioscoop in juli 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe bioscoopfilms uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie nieuwkomers ook een lijst met meer titels die in juli 2024 in de bioscoop in Nederland verwacht worden.

1. Deadpool & Wolverine (24 juli)

Deadpool 3 staat op het programma. Na Deadpool uit 2016 en Deadpool 2 uit 2018 hebben we zes jaar moeten wachten, maar nu kun je de releasedatum van Deadpool & Wolverine in je agenda zetten. Je bekijkt de film vanaf woensdag 24 juli. In dit vervolg staat er een groep TVA-agenten voor Deadpools deur. Hierdoor komt hij terecht in het Marvel Cinematic Universe… en dat gaat voor veel opschudding zorgen. Uiteraard wordt Deadpool vertolkt door Ryan Reynolds en Wolverine door Hugh Jackman.

→ Ook de vorige delen zien? Bekijk direct alle Deadpool-films 🦸

2. The Bikeriders (4 juli)

The Bikeriders verschijnt op donderdag 4 juli in de bioscoop. De film neemt ons mee naar het jaar 1960. We volgen de motorclub The Vandals en dan in het bijzonder Benny. Hij is een stille jongen die zeer toegewijd is aan de club, maar steeds een stapje verder wil gaan. De dramafilm moet alleen vanwege de grandioze cast al op je kijklijstje: de hoofdrollen zijn voor Austin Butler, Tom Hardy en Jodie Comer.

3. Inside Out 2 (17 juli)

Inside Out keert eindelijk terug. Na negen jaar kan het aftellen naar het vervolg beginnen, want op woensdag 17 juli is het zover. We volgen Riley weer, die inmiddels een tiener is. Dat betekent dat er naast Joy (Plezier), Sadness (Verdriet), Fear (Angst), Anger (Woede) en Disgust (Afkeer) nieuwe emoties in haar hoofd verschijnen. Zo moet er ruimte gemaakt worden voor Anxiety (Angst) en Embarrassment (Schaamte). Zij zetten het Hoofdkwartier behoorlijk op stelten.

→ Ook de vorige film zien? Bekijk direct Inside Out 😡

Lijst met meer nieuwe films in de bioscoop in juli 2024

Hieronder vind je een lijst met de films die in juli in de bioscoop verschijnen, inclusief de precieze releasedatum. Uiteraard is het aan iedere bioscoop om zelf te bepalen welke titels ze vertonen en dus zullen niet alle films overal te zien zijn. Het onderstaande overzicht is bovendien voorlopig. De productiemaatschappij kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

TitelGenreDatum
Despicable Me 4Animatie3 juli
Deep SeaAnimatie4 juli
Do Not Expect Too Much from the End of the WorldDrama4 juli
Horizon – An American Saga – Chapter 1Western4 juli
KillActie4 juli
Kinds of KindnessKomedie4 juli
The BikeridersDrama4 juli
The Monk and the GunDrama4 juli
De Bellinga’s: Pretpark op SteltenFamiliefilm10 juli
Superkrachten voor je HoofdFamiliefilm10 juli
Blue Lock the MovieAnimatie11 juli
Dogtooth (re-release)Thriller11 juli
FemmeThriller11 juli
Fly Me to the MoonKomedie11 juli
Fucking Åmål (re-release)Drama11 juli
Hockney, I love ViewDocumentaire11 juli
Hors-SaisonDrama11 juli
Le gang des Bois du TempleMisdaad11 juli
LonglegsHorror11 juli
RosalieDrama11 juli
Inside Out 2Animatie17 juli
Blood Simple (re-release)Thriller18 juli
EurekaDrama18 juli
Expeditie CupidoKomedie18 juli
Goodbye JuliaDrama18 juli
Something in the WaterThriller18 juli
Sometimes I Think About DyingDrama18 juli
ThelmaActie18 juli
The New BoyDrama18 juli
TwistersActie18 juli
Deadpool & WolverineActie24 juli
Het Feest van Tante Rita 2 – De ChocobomFamiliefilm24 juli
De MiddagvrouwDrama25 juli
FremontDrama25 juli
Head SouthKomedie25 juli
Le Procès GoldmanDrama25 juli
MaXXXineHorror25 juli
Nightwatch – Demons Are ForeverThriller25 juli
The Fabulous FourKomedie25 juli

De nieuwste kijktips op streamingdiensten in Nederland

Veel filmfilmliefhebbers bezoeken niet alleen de bioscoop, maar hebben ook abonnementen op streamingdiensten als Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland en Viaplay. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Ook houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: The Walt Disney Company Benelux en Universal Pictures International

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.