Deze 11 films verschijnen vandaag in de bioscoop | 21 maart 2024

Iedere week verschijnen er nieuwe films op het witte doek. Wij maken hier een overzicht van alle nieuwe films in de bioscoop in week 12 van 2024. Al deze titels zijn sinds donderdag 21 maart te zien. Je vindt in het artikel onder andere het verhaal, de trailer en waar je de films in de toekomst eventueel kunt streamen, mits dit nu al bekend is.

11x Nieuwe films in de bioscoop (in week 12 van 2024)

Hieronder vind je een lijst met de films die op 21 maart 2024 in de bioscoop verschijnen. We zetten de vijf grootste nieuwe films op een rijtje en geven daarna een overzicht van de andere films die vandaag op het witte doek verschijnen. Uiteraard is het aan iedere bioscoop om zelf te bepalen welke titels ze vertonen en dus zullen niet alle films overal te zien zijn.

1. Arthur the King

In Arthur the King staat een gewonde zwerfhond centraal. Hij sluit zich aan bij een groep fanatiekelingen die aan adventure races doen. Ze leggen een uitdagende route af en overwinnen allerlei obstakels, deze keer in de woeste natuur van Zuid-Amerika. Atleet Michael (gespeeld door Mark Wahlberg) haalt veel steun uit de hond die ze onderweg tegenkomen. Het verhaal is gebaseerd op de autobiografie Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home. Meer van het streamen? In de toekomst komt de film waarschijnlijk naar Amazon Prime Video.

2. Baghead

Het is tijd voor een spliksplinternieuwe horrorfilm: Baghead. In deze film erft Iris na de dood van haar vader een bar in Berlijn. Al snel ontdekt ze dat er in de kelder een 400 jaar oud monster leeft, dat bloed ruikt. De bloedstollende horror komt van de makers van It en Barbarian, dus dat belooft alvast veel goeds. Ook deze film verschijnt in de toekomst waarschijnlijk op Amazon Prime Video.

3. De Terugreis

Fan van Nederlandse films? Vanaf vandaag kijk je naar De Terugreis, met Martin van Waardenberg en Leny Breederveld. Zij kruipen in de huid van Jaap en Maartje, die al vijftig jaar samen zijn. Als ze een brief ontvangen van een oude vakantievriend, besluiten ze erheen te gaan. Hij woont echter wel in Zuid-Frankrijk. En onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is.

4. Sleeping Dogs

Russell Crowe heeft de hoofdrol te pakken in de misdaadthriller Sleeping Dogs. Hij is een voormalig rechercheur die met geheugenverlies kampt. Zijn frisse blik wordt gebruikt voor het oplossen van een brute moordzaak. Maar dan blijken er wel érg nauwe banden te zijn met zijn vergeten verleden.

5. Kung Fu Panda 4

Technisch gezien verscheen Kung Fu Panda 4 gisteren al in de bioscoop (of zelfs een weekje eerder in de voorpremières), maar we voegen hem toch aan dit lijstje toe. De film draait om uiteraard om de welbekende panda, Po. Hij heeft een nieuwe roeping gevonden: hij is de spiritueel leider van de Vredesvallei. Maar dan staat er tóch ineens weer een schurk voor de deur, de Kameleon.

→ Zin in een marathon? Bekijk direct alle Kung Fu Panda-films 🐼

Ook deze films verschijnen vandaag in de bioscoop

Naast de vijf grote titels die we hierboven op een rijtje gezet hebben, verschijnen er op donderdag 21 maart nog zes films in de bioscoop. Hier vind je een overzicht.

TitelGenreTaal
Blue GiantAnimatie, DramaJapans
C’è Ancora DomaniDramaItaliaans
Evil Does Not ExistDramaJapans
Hotel MokumDocu-fictieNederlands
Humanist Vampire Too Sensitive to KillHorror, FantasieFrans
Nuclear NowDocumentaireEngels

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Veel liefhebbers kijken waarschijnlijk ook graag vanuit hun eigen thuisbioscoop naar films. Benieuwd welke films afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Uiteraard houden we je ook altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.


Synopsissen: The Searchers, Dutch FilmWorks, Independent Films en Universal Pictures International

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.