Nieuw op Amazon Prime Video | September 2023

Als abonnee van Amazon Prime Video ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Amazon Prime Video in september 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in september 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Amazon Prime Video in september 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in september 2023 op Amazon Prime Video in Nederland verwacht worden.

1. John Wick: The Continental (serie, seizoen 1)

The Continental: From the World of John Wick | Official Trailer | Peacock Original

John Wick-fan? Dan kijk je vast uit naar de langverwachte prequelserie. John Wick: The Continental gaat op vrijdag 22 september van start op Amazon Prime Video. Na vier succesvolle films gaan we hierin terug naar het begin: hoe is het iconische hotel The Continental eigenlijk ooit ontstaan? En hoe is Winston Scott zo geworden zoals wij hem kennen?

2. Barbie (film, 2023)

Barbie | Main Trailer

De populairste film van het jaar komt pijlsnel naar je eigen thuisbioscoop. Barbie is al op maandag 4 september als huur- en koopfilm in het aanbod te vinden. De komedie met Margot Robbie en Ryan Gosling laat zien wat er gebeurt als Barbie naar de echte wereld reist… en daardoor in een existentiële crisis belandt. Het was een van de best bezochte titels in tijden, bevat een fantastische sterrencast en wordt door veel kijkers gezien als een echte aanrader.

3. The Wheel of Time (serie, seizoen 2)

The Wheel of Time Season 2 - Official Trailer | Prime Video

The Wheel of Time gaat door. In 2021 werd dit “de nieuwe Game of Thrones genoemd en op vrijdag 1 september is het eindelijk tijd voor een splinternieuw seizoen. Eerder lukte het het leven van machtige tovenaressen om Rand al’Thor uit kwade handen te houden, maar nu blijkt er nog meer gevaar te dreigen.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Amazon Prime Video in september 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Amazon Prime Video met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in september toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Amazon Prime Video NL in september 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
The Wheel of TimeSeizoen 21 september
Elvis2 september
Barbie (huur of koop)4 september
No Hard Feelings (huur of koop)4 september
TschuggerSeizoen 15 september
De ClubSeizoen 17 september
Sitting in Bars with Cake8 september
All or Nothing: The German National Team in Quatar8 september
FC Barcelona: A New Era9 september
Insidious: The Red Door (huur of koop)11 september
The ResortSeizoen 112 september
Wilderness15 september
Below DeckSeizoen 1-415 september
Meg 2: The Trench (huur of koop)18 september
John Wick: The ContinentalSeizoen 122 september
Gen VSeizoen 129 september

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één nieuwe aflevering op Amazon Prime Video in Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd.

TitelSeizoenWeekdag
The Lost Flowers of Alice HartSeizoen 1Vrijdag
Harlan Coben’s ShelterSeizoen 1Vrijdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Amazon Prime Video, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Amazon Prime Video

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.