Nieuw op Amazon Prime Video | Oktober 2023

Als abonnee van Amazon Prime Video ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Amazon Prime Video in oktober 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in oktober 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Amazon Prime Video in oktober 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in oktober 2023 op Amazon Prime Video in Nederland verwacht worden.

1. Terrifier 2 (film, 2023)

Kun je je de commotie rondom Terrifier 2 nog herinneren? Toen deze gruwelijke horrorfilm op het witte doek verscheen, werden er voor de voorstellingen kotszakjes aan de bioscoopbezoekers uitgedeeld. De film zou namelijk té heftig zijn. Mocht je hem om die reden overgeslagen hebben, dan kun je het volgende maand opnieuw proberen. Op woensdag 18 oktober voegt Amazon Prime Video de horror aan het aanbod toe. Benieuwd waar het over gaat? Art the Clown uit Terrifier (2016) is terug. Het is een jaar na de beruchte slachtpartij in Miles County en tijdens een nieuw Halloweenfeestje slaat de griezelige seriemoordenaar weer toe.

2. Koen Aandachtsjunk (serie, seizoen 1)

Koen Pieter van Dijk, die vroeger door het leven ging als Koen Kardashian, kampt al een behoorlijke tijd met een verwoestende crackverslaving. Nu komt Amazon Prime Video met een gloednieuwe documentaireserie waarin we zien hoe hij de strijd aangaat met zijn problemen en probeert zijn toekomst te veranderen door zijn verleden achter zich te laten. De eerste aflevering is te zien op zondag 8 oktober.

3. Good Luck Guys (serie, seizoen 1)

Expeditie Robinson, maar dan met influencers. Zo zou je de nieuwe serie Good Luck Guys wel kunnen omschrijven. Zes onverwachte koppels moeten zien te overleven op een verlaten strand in Thailand. Welk koppel zal het het langs volhouden? Onder leiding van Robbert Rodenburg, die zelfs als oud-winnaar van Expeditie natuurlijk genoeg ervaring heeft met een barre suvivalstrijd, gaan zes bijzondere duo’s voor de winst. De serie gaat van start op vrijdag 27 oktober.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Amazon Prime Video in oktober 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Amazon Prime Video met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in oktober toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Amazon Prime Video NL in oktober 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
ExenSeizoen 11 oktober
Blue Beetle (huur of koop)2 oktober
Haunted Mansion (huur of koop)4 oktober
De Oneindige Slijmfilm4 oktober
Totally Killer6 oktober
Uncharted6 oktober
Wolf Like MeSeizoen 26 oktober
Koen AandachtsjunkSeizoen 18 oktober
Women Talking8 oktober
Awareness11 oktober
Beau Is Afraid11 oktober
Mission: Impossible – Dead Reckoning 1 (huur of koop)12 oktober
Alphonse13 oktober
Dark Harvest13 oktober
Everybody Loves Diamonds13 oktober
Gran Turismo (huur of koop)13 oktober
The Burial13 oktober
Law and Order: Special Victims UnitSeizoen 2214 oktober
Lost Cos15 oktober
Terrifier 218 oktober
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (huur of koop)19 oktober
Bosch: LegacySeizoen 220 oktober
The Other Zoey20 oktober
UploadSeizoen 320 oktober
Good Luck GuysSeizoen 127 oktober
Marry Me30 oktober
Morbius30 oktober
The Nun 2 (huur of koop)30 oktober
A Haunting in Venice (huur of koop)31 oktober
The Northman31 oktober

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één nieuwe aflevering op Amazon Prime Video in Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd.

TitelSeizoenWeekdag
The ContinentalSeizoen 1Vrijdag
Gen VSeizoen 1Vrijdag
The Wheel of TimeSeizoen 2Vrijdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Amazon Prime Video, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Amazon Prime Video

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.