Nieuw op Amazon Prime Video | Mei 2023

Als abonnee van Amazon Prime Video ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Amazon Prime Video in mei 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in mei 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Amazon Prime Video in mei 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in mei 2023 op Amazon Prime Video in Nederland verwacht worden.

1. James May: Oh Cook! (serie, seizoen 2)

Hoewel James May geen professionele kok is, laat hij zien dat je geen keukenprins hoeft te zijn om smakelijke maaltijden te bereiden. James neemt ons mee op een smaakvolle ontdekkingstocht door Azië, de Mediterrane regio en de lokale kroeg, en dit allemaal vanuit het gemak van de keuken van een huishoudexpert. Hij deelt verrukkelijke recepten met ingrediënten die eenvoudig te verkrijgen zijn, zonder gebruik te maken van de typische kunstjes die je vaak op tv tegenkomt. Seizoen 1 is sinds 2020 te streamen, maar het tweede seizoen volgt nu op woensdag 24 mei exclusief bij Amazon Prime Video in Nederland.

2. Operation Fortune: Ruse de Guerre (film, 2023)

De Nederlandse distributeur The Searchers heeft al een hele tijd een uitermate goede samenwerking met Amazon in handen. Zo was bijvoorbeeld hun zevenvoudig Oscarwinnende film Everything Everywhere All at Once (2022) razendsnel bij Amazons videodienst te zien, net als de populaire actiefilm Last Seen Alive (2022) met Gerard Butler. De nieuwste toevoeging aan dit rijtje? De komische actiethriller Operation Fortune: Ruse de Guerre die begin dit jaar in de bioscoop verscheen. De film zal vanaf vrijdag 5 mei online te zien zijn bij Prime Video. Het verhaal draait om de de MI6-agent Orson Fortune (Jason Statham) die gewerft wordt door de wereldwijde spionageorganisatie Five Eyes om de verkoop van een gevaarlijke, nieuwe wapentechnologie die het wereldwijde evenwicht bedreigt, tegen te houden. Fortune werkt samen met CIA-agente Sarah Fidel (Aubrey Plaza) en filmster Danny Francesco (Josh Hartnett) om door te dringen tot het netwerk van de welgestelde wapenhandelaar Greg Simmonds (Hugh Grant) en een catastrofe af te wenden.

3. De IRT Affaire (serie, seizoen 1)

Op maandag 22 mei lanceert Prime Video een gloednieuwe vierdelige documentaireserie onder de titel De IRT Affaire. Want hoe is het mogelijk dat de Nederlandse overheid in de jaren 90 de grootste drugimporteur ter wereld werd? De docuserie duikt in de schaduwrijke, geheime wereld van het Interregionaal Recherche Team (IRT), een gespecialiseerd politieteam opgericht in 1988 om de georganiseerde misdaad in Nederland aan te pakken. Dit gerenommeerde team drong diep door in het criminele circuit en raakte steeds meer betrokken bij onder andere drugshandel. De zogenaamde deltamethode, een infiltratietechniek, resulteerde erin dat het team in de jaren 90 zelfs een eigen drugstransportlijn had van Zuid-Amerika naar Nederland. In de vier afleveringen vertellen de hoofdrolspelers van destijds over hoe zij tussen 1988 en 1993 duizenden kilo’s drugs het land in brachten in hun strijd tegen de georganiseerde misdaad.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Amazon Prime Video in mei 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Amazon Prime Video met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in mei toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Amazon Prime Video NL in mei 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Kleinkinderen van de Oost4 mei
Operation Fortune: Ruse de Guerre5 mei
Take a Chance19 mei
The Blockchain LifeSeizoen 122 mei
De IRT AffaireSeizoen 122 mei
James May: Oh Cook!Seizoen 224 mei
AirIn mei

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één nieuwe aflevering op Amazon Prime Video in Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd.

TitelSeizoenWeekdag
Million Dollar IslandSeizoen 2Maandag
CitadelSeizoen 1Vrijdag
The Marvelous Mrs. MaiselSeizoen 5Vrijdag
The PowerSeizoen 1Vrijdag
Van A Naar Onbekend (De Bankzitters)Seizoen 1Vrijdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Amazon Prime Video, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen


Synopsissen: Amazon Prime Video, The Searchers