Nieuw op Amazon Prime Video | Juni 2023

Als abonnee van Amazon Prime Video ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Amazon Prime Video in juni 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in juni 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Amazon Prime Video in juni 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in juni 2023 op Amazon Prime Video in Nederland verwacht worden.

1. Triangle of Sadness (film, 2022)

Triangle of Sadness werd bij de Oscars van 2023 maar liefst driemaal genomineerd, waaronder voor de belangrijkste prijs: die voor Beste Film. Dit is dus zeker een aanrader! De film zal op donderdag 15 juni bij Prime Video NL verschijnen en neemt ons mee op een cruise voor de rijkste mensen van de wereld. In eerste instantie lijkt het een paradijs, maar dan zinkt de boot en stranden de overlevenden op een onbewoond eiland. De hiërarchie wordt volledig op zijn kop gezet.

2. Jack Ryan (serie, seizoen 4)

In het vierde en allerlaatste seizoen van Tom Clancy’s Jack Ryan onderneemt onze grote held zijn meest risicovolle missie tot dusver, waarbij hij het opneemt tegen vijanden van zowel nationale als internationale oorsprong. In zijn nieuwe rol als interim CIA-onderdirecteur krijgt Jack Ryan de taak om interne corruptie aan het licht te brengen, en stuit daarbij op een reeks schimmige operaties die de veiligheid van het land in gevaar kunnen brengen. Terwijl Jack en zijn team de omvang van de corruptie proberen vast te stellen, ontdekken ze een nog verontrustender realiteit: de onheilspellende alliantie tussen een drugskartel en een terroristische groepering. Uiteindelijk ontrafelen ze een complot dat dichter bij huis is dan ze hadden gedacht, waardoor hun vertrouwen in het systeem dat ze altijd hebben verdedigd, op de proef wordt gesteld. Dit slotseizoen gaat op vrijdag 30 juni van start bij Prime Video.

3. Creed III (film, 2023)

Op vrijdag 9 juni lanceert Prime Video een gloednieuwe film, die slechts drie maanden ervoor pas voor het eerst in de Nederlandse bioscopen te zien was: Creed III. Na het gigantische succes van Creed in 2015 en Creed II in 2018 was het in 2023 namelijk tijd voor Creed III. Michael B. Jordan is terug als Adonis Creed en neemt voor deze gloednieuwe toevoeging aan de Rocky-franchise bovendien plaats op de regisseursstoel, voor het eerst in zijn carrière. Met zijn film vertelt hij het verhaal van Damian, een voormalig jeugdvriend van Adonis Creed die in de gevangenis belandde en zo zijn bokstalent verloren zag gaan. Hij daagt Adonis uit voor een gevecht, maar omdat hij niks te verliezen heeft blijkt er behoorlijk veel op het spel te staan.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Amazon Prime Video in juni 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Amazon Prime Video met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in juni toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Amazon Prime Video NL in juni 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Chicago FireSeizoen 91 juni
Chicago MedSeizoen 61 juni
In Bob We Trust2 juni
Mascotte2 juni
Medellín2 juni
Plane2 juni
Thunderdome Never Dies5 juni
Culpa Mía8 juni
Creed III9 juni
Cruel SummerSeizoen 29 juni
Venom: Let There Be Carnage9 juni
Against All Odds: The Daily Paper Story15 juni
Triangle of Sadness15 juni
The Grand Tour: Eurocrash16 juni
All Inclusive23 juni
Colin from AccountsSeizoen 123 juni
I’m A VirgoSeizoen 123 juni
Jack RyanSeizoen 430 juni

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één nieuwe aflevering op Amazon Prime Video in Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd.

TitelSeizoenWeekdag
Million Dollar IslandSeizoen 2Maandag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Amazon Prime Video, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen


Synopsissen: Amazon Prime Video, The Searchers