Nieuw op Amazon Prime Video | Juli 2023

Als abonnee van Amazon Prime Video ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Amazon Prime Video in juli 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in juli 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Amazon Prime Video in juli 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in juli 2023 op Amazon Prime Video in Nederland verwacht worden.

1. The Summer I Turned Pretty (serie, seizoen 2)

Het eerste seizoen van de coming-of-age-serie The Summer I Turned Pretty was waanzinnig populair en dus zullen heel veel mensen blij zijn dat Prime Video ons in juli eindelijk trakteert op het tweede seizoen. De datum die je in je agenda kunt noteren is vrijdag 14 juli. In de splinternieuwe afleveringen strijden Conrad en Jeremiah nog altijd om het hart van Belly. Dat zorgt er, in combinatie met de ziekte van Susannah, voor dat Belly niet meer zo uitkijkt naar de zomer in Cousins Beach als altijd. Lukt het haar om dit jaar eindelijk te kiezen bij wie ze hoort?

2. Guy Ritchie’s The Covenant (film, 2023)

Topregisseur Guy Ritchie (bekend van onder meer Snatch en The Gentlemen) brengt op vrijdag 28 juli een splinternieuwe actiefilm naar Prime Video: The Covenant. Hij heeft Jake Gyllenhaal gestrikt voor de hoofdrol, dus dat belooft alvast veel goeds. Het verhaal draait om de Amerikaanse leger-sergeant John Kinley, die zwaar wordt getroffen als zijn troep wordt aangevallen door Taliban-strijders. De lokale Afghaanse vertaler Ahmed besluit alles op alles te zetten om de gewonde sergeant over kilometers van ruig landschap naar een veilige plek te vervoeren.

3. The Horror of Dolores Roach (serie, seizoen 1)

Luister jij weleens naar de bekende podcastserie The Horror of Dolores Roach? Goed nieuws: dit bizarre verhaal is nu vertaald naar een serie. We volgen hierin het leven van Dolores Roach, die zestien jaar onterecht vastgezeten heeft in de gevangenis en nu terugkeert naar Washington Heights. Daar gaat ze werken in de kelder van haar oude vriend. Al snel moet ze extreme handelingen uitvoeren om te kunnen blijven overleven. Het verhaal is deels gebaseerd op dat van Sweeney Todd, dus dan kan je misschien wel raden wat ze moet doen om haar kostje te verdienen. Het levert een bloedstollende én komische serie op, die op vrijdag 7 juli in première gaat op Prime Video.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Amazon Prime Video in juli 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Amazon Prime Video met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in juli toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Amazon Prime Video NL in juli 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Dog1 juli
Rogue Hostage1 juli
Beautiful Disaster6 juli
The Batman7 juli
The Horror of Dolores RoachSeizoen 17 juli
Robots7 juli
Time Is Up 27 juli
Broker 12 juli
The Summer I Turned PrettySeizoen 214 juli
Dune: Part One15 juli
Ghostbuster: Afterlife17 juli
The Suicide Squad17 juli
Antoon – Engel21 juli
Invisible: Atom Eve Special Episode21 juli
InvincibleSeizoen 222 juli
De Regenboogmoorden22 juli
The Matrix Resurrections22 juli
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore22 juli
Takeshi’s Castle Japan25 juli
Good OmensSeizoen 228 juli
Guy Ritchie’s The Covenant28 juli

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één nieuwe aflevering op Amazon Prime Video in Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd.

TitelSeizoenWeekdag
DeadlochSeizoen 1Donderdag
Jack RyanSeizoen 4Vrijdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Amazon Prime Video, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen


Synopsissen: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.