Nieuw op Amazon Prime Video | Januari 2024

Als abonnee van Amazon Prime Video ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Amazon Prime Video in januari 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in januari 2024
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Amazon Prime Video in januari 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in januari 2024 op Amazon Prime Video in Nederland verwacht worden.

1. Role Play (film, 2023)

Kaley Cuoco ken je vast wel. Als het al niet is van haar rol als Penny in The Big Bang Theory, dan is het waarschijnlijk wel als Cassie in The Flight Attendant. Nu heeft ze echter haar volgende rol weer te pakken als Emma in de film Role Play, te zien op Amazon Prime Video vanaf maandag 12 januari. We volgen het huwelijk van Emma met haar echtgenoot David en haar gezin met twee kinderen in de buitenwijken van New Jersey, waar ze zichtbaar van geniet. Op een gegeven moment probeert het koppel echter meer pit in hun relatie te brengen met rollenspel. Hierdoor ontdekt David dat Emma eigenlijk een geheim leven als huurmoordenaar heeft… Spannend!

2. Expats (serie, seizoen 1)

Vanaf vrijdag 26 januari neemt Amazon je als abonnee van Prime Video mee op reis naar het bruisende en vooral enorm drukke Hongkong in 2014. Drie Amerikaanse vrouwen leven in de stad: Margaret, Hilary en Mercy. Hun rollen worden vertolkt door Nicole Kidman, Sarayu Blue en Ji-young Yoo. Zij komen plotseling in elkaars leven na een familietragedie. De streamingdienst geeft aan dat ze met de serie duiken in privileges en onderzoeken wat er gebeurt wanneer de grens tussen daders en slachtoffers vervaagt.

3. Wonka (film, 2023 — huur/koop)

“Oompa Loompa doom-pa-dee-do. I have another puzzle for you.” Uiteindelijk zal HBO Max de streamingdienst zijn die Wonka in zijn aanbod opneemt, maar eerst zal hij nog verhuurd en verkocht worden via TVOD-diensten. En dat is ook mogelijk bij Amazon Prime Video. Vandaag liet het video on demand-platform weten dat hij als film in de categorie huur/koop beschikbaar zal zijn vanaf maandag 29 januari. In deze prequel van de klassieker Sjakie en de Chocoladefabriek brengt Timothée Chalamet een jonge versie van het bijzondere personage tot leven.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Amazon Prime Video in januari 2024

Voorafgaand aan deze maand heeft Amazon Prime Video met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in januari toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Amazon Prime Video NL in januari 2024. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Camping De Wildernis1 januari
Sweet Dreams1 januari
Five Nights At Freddy’s (huur of koop)3 januari
Blackberry4 januari
Foe5 januari
James May: Our Man In IndiaSeizoen 35 januari
Savage Salvation5 januari
Trolls Band Together9 januari
Good Luck Guys: De Reünie12 januari
Role Play12 januari
The Marvels (huur of koop)16 januari
Hazbin HotelSeizoen 119 januari
LOL: Last One Laughing Ierland19 januari
Retribution21 januari
Wish (huur of koop)23 januari
Lamborghini: The Man Behind The Legend26 januari
ExpatsSeizoen 126 januari
Dumb Money28 januari
Thanksgiving (huur of koop)29 januari
Wonka (huur of koop)29 januari

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Amazon Prime Video, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Amazon Prime Video