Nieuw op Amazon Prime Video | Februari 2024

Als abonnee van Amazon Prime Video ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Amazon Prime Video in februari 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in februari 2024
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Amazon Prime Video in februari 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in februari 2024 op Amazon Prime Video in Nederland verwacht worden.

1. Mr. & Mrs. Smith (serie, seizoen 1)

Ben jij fan van Mr. & Mrs. Smith met Brad Pitt en Angelina Jolie? Dan moet je op vrijdag 2 februari op Amazon Prime Video zijn, want op die dag gaat een splinternieuwe gelijknamige serie van start. In de reboot volgen we uiteraard John en Jane Smith weer. Zij kennen elkaar eigenlijk niet, maar melden zich beiden aan bij een mysterieus spionagebureau. Wat niet op de planning stond, was dat ze hun eigen identiteit zouden moeten opgegeven en om onder de radar te blijven samen in het huwelijksbootje zouden moeten stappen.

2. De Prank Show (serie, seizoen 1)

Vrijdag 2 februari is ook de dag dat het nieuwe programma De Prank Show van start gaat. In deze moderne variant op Bananasplit houdt Stuk TV-ster Giel de Winter bekende en onbekende Nederlanders voor de gek. Zo is het in de eerste aflevering André Hazes die in de maling wordt genomen… en niet alleen door Giel, maar ook door Monique Westenberg.

3. Past Lives (film, 2023)

Past Lives heeft twee Oscarnominaties in de wacht gesleept en is dus een echte aanrader. De film draait om Nora en Hae Sung, die in Zuid-Korea samen opgroeiden en elkaar helaas uit het oog verloren. Jaren later krijgen ze tijdens twee dagen in New York een nieuwe kans… maar is hun liefde wel meant to be?

Lijsten met meer nieuwe films en series op Amazon Prime Video in februari 2024

Voorafgaand aan deze maand heeft Amazon Prime Video met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in februari toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Amazon Prime Video NL in februari 2024. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
De Prank ShowSeizoen 12 februari
Mr. & Mrs. SmithSeizoen 12 februari
Bullet Train4 februari
Aquaman and the Lost Kingdom (huur of koop)5 februari
Twisted MetalSeizoen 18 februari
Jurassic World Dominion9 februari
Napoleon (huur of koop)9 februari
Past Lives9 februari
The Underdoggs9 februari
Upgraded9 februari
Wolf Like MeSeizoen 29 februari
Thanksgiving (huur of koop)12 februari
The Marvels (huur of koop)13 februari
Puppy Love14 februari
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (huur of koop)14 februari
Joy Ride16 februari
The Hill (huur of koop)16 februari
This Is Me Now… A Love Story16 februari
Please Don’t Destroy: The Treasure of the Foggy Mountain (huur of koop)17 februari
Hypnotic22 februari
Saw X (huur of koop)22 februari
The Second Best Hospital in the GalaxySeizoen 123 februari
The Colour Purple (huur of koop)26 februari
Dead in the WaterSeizoen 128 februari
Reina RojaSeizoen 129 februari

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Amazon Prime Video, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.