Nieuw op Amazon Prime Video | Augustus 2023

Als abonnee van Amazon Prime Video ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Amazon Prime Video in augustus 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in augustus 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Amazon Prime Video in augustus 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in augustus 2023 op Amazon Prime Video in Nederland verwacht worden.

1. The Lost Flowers of Alice Hart (serie, seizoen 1)

The Lost Flowers of Alice Hart - Official Trailer | Prime Video

Sigourney Weaver schittert vanaf vrijdag 4 augustus in de splinternieuwe en mysterieuze serie The Lost Flowers of Alice Hart. De actrice die je van de Alien-reeks of Avatar kunt kennen kruipt in de huid van Alice’s oma June. Alice werd op jonge leeftijd wees omdat haar ouders omkwamen bij een brand. Ze gaat op de bloemenboerderij van June wonen, waar ze een aantal schokkende familiegeheimen ontdekt.

2. Red, White and Royal Blue (film, 2023)

Red, White, & Royal Blue - Official Trailer | Prime Video

Alex Claremont-Diaz is de zoon van de eerste presidente van de Verenigde Staten, Henry is de prins van Groot-Brittannië. Alex en Henry haten elkaar. Dat is al jaren zo. Als hun vete tot een hoogtepunt komt en zorgt voor een internationale rel, besluiten hun families dat de twee hun rivaliteit zullen moeten neerleggen en wordt er een geënsceneerde vriendschap in het leven geroepen. Maar wat begint als gedwongen tijd met elkaar doorbrengen, verandert al snel in een diepere connectie dan ze ooit hadden kunnen hopen. Red, White and Royal Blue is gebaseerd op gelijknamige bestseller van Casey McQuiston, een waar TikTok-fenomeen. Je bekijkt de film vanaf vrijdag 11 augustus.

3. Cruel Summer (serie, seizoen 2)

Cruel Summer Season 2 Trailer (HD)

Het eerste seizoen van Cruel Summer was een waar kijkcijferkanon en kon rekenen op goede recensies. Op vrijdag 11 augustus worden er na twee jaar geduld hebben eindelijk nieuwe afleveringen verwacht. In het tweede seizoen worden we getrakteerd op een nieuw mysterie én een nieuwe cast. We volgen de vriendschap tussen Megan, Isabella en Megans beste vriend Luke, een liefdesdriehoek die uiteindelijk een slechte afloop heeft…

Lijsten met meer nieuwe films en series op Amazon Prime Video in augustus 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Amazon Prime Video met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in augustus toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Amazon Prime Video NL in augustus 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Tisjeboy Jay – Politiek Correct1 augustus
The Lost Flowers of Alice HartSeizoen 14 augustus
About My Father4 augustus
Goodbye Stranger10 augustus
Red, White & Royal Blue11 augustus
Cruel SummerSeizoen 211 augustus
Spider-Man: No Way Home11 augustus
Harlan Coben’s ShelterSeizoen 118 augustus
Jelka op Eigen HoutjeSeizoen 130 augustus

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één nieuwe aflevering op Amazon Prime Video in Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd.

TitelSeizoenWeekdag
LOL: Last One Laughing NaijaSeizoen 1Vrijdag
The Summer I Turned PrettySeizoen 2Vrijdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Amazon Prime Video, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen

  • Welke films en series zijn nieuw op Amazon Prime Video in augustus 2023?

    In deze lijst vind je de vooraf bekendgemaakte nieuwe films en series op Amazon Prime Video in augustus 2023. Onder andere het tweede seizoen van Cruel Summer, de film Red, White and Royal Blue (2023), de serie The Lost Flowers of Alice Hart (2023) en nog veel meer titels op het programma bij de streamingdienst deze maand.

  • Welke films en series kwamen/komen er vorige en volgende maanden nieuw op Amazon Prime Video?

    Op Streamwijzer vind je steeds een volledig overzicht van nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand, waardoor je kunt vinden welke nieuwe titels online zijn verschenen en zullen komen op de streamingdienst.


Synopsissen: Amazon Prime Video

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.