Nieuw op Amazon Prime Video | April 2023

Als abonnee van Amazon Prime Video ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op Amazon Prime Video in april 2023 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in april 2023
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op Amazon Prime Video in april 2023

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in april 2023 op Amazon Prime Video in Nederland verwacht worden.

1. The Marvelous Mrs. Maisel (serie, seizoen 5)

The Marvelous Mrs. Maisel Season 5 - Official Trailer | Prime Video

De populaire Prime Video-show The Marvelous Mrs. Maisel (2017-2023) keert deze maand terug voor een allerlaatste keer. In de vierde reeks van deze veelgeprezen serie zagen we hoe Midge Maisel haar carrière en reputatie opnieuw moest opbouwen. Aan het einde van het seizoen was ze klaar om elke uitdaging aan te gaan. In het laatste seizoen is Midge dichter bij succes dan ooit tevoren, maar ontdekt ze dat de weg nog lang is… The Marvelous Mrs. Maisel werd al bekroond met een gemiddelde IMDb-score van 8,7 uit 118.000+ stemmen, 20 Primetime Emmy Awards, zes Critics Choice Awards, vier Screen Actors Guild Awards, drie Golden Globe Awards en meer. Het vijfde en laatste seizoen van deze serie is vanaf vrijdag 14 april exclusief te streamen via Amazon Prime Video in Nederland met een driedubbele première en vervolgens wekelijkse afleveringen.

2. De Tatta’s (film, 2022)

De Tatta's | trailer | 22 december in de bioscoop

De Nederlandse distributeur Independent Films heeft al een hele tijd een uitermate goede samenwerking met Amazon in handen. Zo is hun Linda de Mol-film Alles op Tafel (2021) nog steeds exclusief bij Amazons videodienst te zien, net als de razend populaire romantische dramafilms After We Fell (2021) en After Ever Happy (2022). Daarnaast kun je ook voor Nicolas Cage’s nieuwe kijkcijferkanon The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) bij ze terecht. De nieuwste toevoeging aan dit rijtje? De Nederlandse komediefilm De Tatta’s uit december 2022 verschijnt al op vrijdag 7 april online bij Prime Video. Het verhaal draait om Erik van Kampen, gespeeld door Leo Alkemade. Hij wil schathemeltjerijk worden om een nóg grotere villa te kunnen kopen voor zijn langs elkaar levende gezin. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet. Samen met zijn vrouw Laura (Leonie ter Braak), dochter Jessica (Sterre Koning) en zoon Daan (Sem van der Horst) verhuist hij van een luxe villa naar een flat. Ze willen zo snel mogelijk terug. Maar als ze hun nieuwe buren leren kennen (o.a. Sinan Eroglu, Marouane Meftah, Oussama Ahammoud en Vonneke Bonneke) leidt dat tot bijzondere vriendschappen. Als Erik nou maar niet opnieuw alles verpest.

3. Citadel (serie, seizoen 1)

Citadel - Official Trailer 2 | Prime Video

Op vrijdag 28 april lanceert Prime Video een gloednieuwe Original actie- en spionagethrillerserie—Citadel—met in de cast onder andere Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci en Lesley Manville. Deze serie volgt de voormalige elite-agenten Mason Kane en Nadia Sinh die, na het verlies van hun geheugen, een wereldwijde missie beginnen om het syndicaat Manticore te stoppen. Citadel markeert de start van een wereldwijde franchise met onderling verbonden verhalen. Zo zijn er nu al series in ontwikkeling in onder andere Italië en India.

Lijsten met meer nieuwe films en series op Amazon Prime Video in april 2023

Voorafgaand aan deze maand heeft Amazon Prime Video met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series en wekelijkse afleveringen van reeds uitgezonden titels gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in april toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Amazon Prime Video in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op Amazon Prime Video NL in april 2023. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Devotion4 april
Ida Red6 april
De Tatta’s7 april
A Nice Girl Like You9 april
Salade GrecqueSeizoen 114 april
The Marvelous Mrs. MaiselSeizoen 514 april
Million Dollar IslandSeizoen 216 april
Dead RingersSeizoen 121 april
Van A Naar Onbekend (De Bankzitters)Seizoen 121 april
Street Gang: How We Got to Sesame Street23 april
CitadelSeizoen 128 april

Wekelijkse afleveringen

De onderstaande nieuwe episodes van series worden op het moment van schrijven al uitgezonden met wekelijks één nieuwe aflevering op Amazon Prime Video in Nederland. In het lijstje vind je per serie in welk seizoen we ons momenteel bevinden en op welke weekdag episodes momenteel worden gelanceerd.

TitelSeizoenWeekdag
The PowerSeizoen 1Vrijdag
DOMSeizoen 2Vrijdag
Star Trek: PicardSeizoen 3Vrijdag

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op Amazon Prime Video, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Veelgestelde vragen

  • Welke films en series zijn nieuw op Amazon Prime Video in april 2023?

    In deze lijst vind je de vooraf bekendgemaakte nieuwe films en series op Amazon Prime Video in april 2023. Onder andere staan de nieuwe Original-serie Citadel (seizoen 1), de Nederlandstalige komediefilm De Tatta’s (2022), het vijfde en laatste seizoen van de komische dramaserie The Marvelous Mrs. Maisel (2017-2023) en nog veel meer titels op het programma bij de streamingdienst deze maand.

  • Welke films en series kwamen/komen er vorige en volgende maanden nieuw op Amazon Prime Video?

    Op Streamwijzer vind je steeds een volledig overzicht van nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand, waardoor je kunt vinden welke nieuwe titels online zijn verschenen en zullen komen op de streamingdienst.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Independent Films