5x De leukste kijktips voor films met Nicolas Cage op Film1

Bij Film1 zijn heel wat films te vinden met een grote verscheidenheid aan makers en cast, maar er zijn ook een paar terugkerende topacteurs in het aanbod te vinden. Onder het motto Altijd Een Goede Film is één van de steracteurs die we vaker terug zien dan ook Nicolas Cage en in dit overzicht lichten we 5 films van hem op de streamingdienst uit.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle films op Film1 kijken ✅

5x Films met Nicolas Cage op Film1

In het overzicht met nieuws en tips over Film1 vind je allerlei toffe kijktips die je kunt streamen op het video on demand-platform van Film1. De laatste tijd vond je op Streamwijzer onder andere kijktips voor recente Oscar-winnaars voor Beste Film en spannende horrorfilms, maar ook bloedstollende thrillers en nog veel meer. Vandaag delen we 5 films waarin Nicolas Cage (één van) de hoofdrol(len) vertolkt, voor échte fans van de populaire acteur.

  1. Color Out of Space (2019)
  2. Lord of War (2005)
  3. Birdy (1984)
  4. The Humanity Bureau (2017)
  5. The Trust (2016)

1. Color Out of Space (2019)

Deze vrij recente titel is pas in 2019 verschenen, maar is een absolute kijktip voor liefhebbers van buitenaardse titels en het korte gelijknamige verhaal van H.P. Lovecraft dat dateert uit maart 1927. De film is in februari 2021 op Film1 verschenen.

Verhaal en details

Het rustige leven van Nathan Gardner (Nicolas Cage) en zijn gezin wordt bruut verstoord als er een meteoriet voor hun boerderij neerstort. Een gemuteerd buitenaards wezen neemt langzamerhand hun landgoed over en infecteert alles en iedereen die het tegenkomt, totdat Nathan het heft in eigen handen neemt.

Titel: Color Out of Space
Jaar: 2019
Duur: 1 uur en 51 minuten
Categorie: Horror, Mystery, Sci-Fi
Regisseur: Richard Stanley
Schrijvers: H.P. Lovecraft, Richard Stanley, Scarlett Amaris
Cast: Nicolas Cage, Joely Richardson, Madeleine Arthur
IMDb: 6.2 uit 36.000 stemmen

2. Lord of War (2005)

Als liefhebber van actiefilms en Nicolas Cage moet jij in Lord of War je droomtitel hebben gevonden. Uit bijna 300.000 stemmen op IMDb een wist deze film een 7.6 te behalen, wat duidelijk bovengemiddeld is voor Cage’s films. Maak je klaar om in de wereld van wapenhandel te duiken met een duivels gevaarlijke spin in het internationale web van geweld.

Verhaal en details

De Rus Yuri Orlov (Nicolas Cage) is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Zijn beroep zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpol-agent Jack Valentine (Ethan Hawke), zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri’s klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld. Uiteindelijk moet Yuri in het reine komen met zijn eigen geweten.

Titel: Lord of War
Jaar: 2005
Duur: 2 uur en 2 minuten
Categorie: Actie, Misdaad, Drama
Regisseur: Andrew Niccol
Schrijver: Andrew Niccol
Cast: Nicolas Cage, Ethan Hawke, Jared Leto
IMDb: 7.6 uit 296.000 stemmen

3. Birdy (1984)

Een klassiekertje is deze film uit 1984 inmiddels zeker wel te noemen. Met inmiddels bijna 40 jaren op de klok realiseren we ons hoe ontzettend weinig Nicolas Cage ouder is geworden in de tussentijd en hoe weinig zijn acteerkunsten ook zijn veranderd. Check eerst even Color Out of Space uit 2019 en dan Birdy uit 1984 als vergelijkingsmateriaal en je hebt ongetwijfeld een heerlijk filmavondje.

Verhaal en details

Birdy, een Vietnamveteraan, is zwaar getekend door zijn oorlogservaringen. Hij verblijft, totaal in zichzelf gekeerd, in een psychiatrische instelling van het Amerikaanse leger. Als kind was hij bezeten door het idee te kunnen vliegen als een vogel en nu gelooft hij dat hij één van zijn gevleugelde vriendjes uit zijn jeugd is. Medicatie heeft op Birdy geen vat meer en ten einde raad doen de psychologen een beroep op Al Columbato, een jeugdvriend van Birdy en eveneens gewonde Vietnamveteraan. Al probeert, door het ophalen van gezamenlijke jeugdherinneringen, Birdy uit zijn droomwereld te bevrijden…

Titel: Birdy
Jaar: 1984
Duur: 2 uur en 0 minuten
Categorie: Drama, Oorlog
Regisseur: Alan Parker
Schrijvers: William Wharton, Sandy Kroopf, Jack Behr
Cast: Matthew Modine, Nicolas Cage, John Harkins
IMDb: 7.3 uit 22.000 stemmen

4. The Humanity Bureau (2017)

In 2017 werd The Humanity Bureau uitgebracht en het verhaal is zeker ongetwijfeld meeslepend te noemen. Qua beoordelingen of kijkcijfers is dit misschien niet net zo’n populaire titel als de andere films in deze lijst, maar dat betekent niet dat het het niet waard is om eens een kijkje te nemen als Cage-fan.

Verhaal en details

In een grotendeels opgedroogde wereld, bepaalt het Bureau voor de Mensheid met koude precisie of burgers van waarde zijn voor de samenleving. Noah werkt voor het Bureau om burgers te deporteren die van onvoldoende waarde geacht worden. Enkele collega’s die jaloers zijn op zijn succes, zetten een valstrik op voor hem. Hij krijgt het bevel om een jonge moeder en haar zoontje te deporteren. Noah besluit hen echter te helpen en ontdekt een gruwelijk geheim binnen het Bureau. Hij moet al zijn kennis en gevechtservaring gebruiken om zijn leven en dat van Rachel en Lucas te redden.

Titel: The Humanity Bureau
Jaar: 2017
Duur: 1 uur en 35 minuten
Categorie: Actie, Sci-Fi, Thriller
Regisseur: Rob W. King
Schrijver: Dave Schultz
Cast: Nicolas Cage, Hugh Dillon, Sarah Lind
IMDb: 4.7 uit 7.500 stemmen

5. The Trust (2016)

Een politiefilm op zijn tijd maakt iedereen toch blij? Vooral als niet alleen Nicolas Cage, maar ook Elijah Wood een hoofdrol in de film krijgt! Zet The Trust dus zeker op je kijklijst, want ook deze film met de twee steracteurs is nu op Film1 te bekijken.

Verhaal en details

Jim Stone en David Waters (Nicolas Cage en Elijah Wood) zijn twee agenten met suffe kantoorbaantjes die af en toe een centje bijverdienen met licht illegale randactiviteiten. Maar wanneer Stone lucht krijgt van het bestaan van een mysterieuze geldkluis, lijken hun financiële zorgen voorgoed voorbij. Snel even de locatie bepalen met wat uitgelezen speurwerk, de kluis openbreken en lekker de buit verdelen, toch? Maat wat hun garantie op een luilekkerleventje moest worden, ontpopt zich al snel tot een enkeltje richting hel.

Titel: The Trust
Jaar: 2016
Duur: 1 uur en 32 minuten
Categorie: Misdaad, Thriller
Regisseur: Alex Brewer, Benjamin Brewer
Schrijvers: Adam Hirsch, Benjamin Brewer
Cast: Nicolas Cage, Elijah Wood, Sky Ferreira
IMDb: 5.4 uit 18.000 stemmen

Complete aanbod van Film1

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.

Daarnaast is recentelijk Film1 als extra kanaal toegevoegd aan Amazon Prime Video in Nederland, waardoor je met een aanvullend pakket ook via deze bekende streaminggigant kunt kijken naar alle films in het aanbod. Voor meer informatie hierover ga je naar de pagina over de zogeheten Amazon Prime Video Channels.