Cultacteur Nicolas Cage speelt zichzelf in deze film (die nu bij Pathé Thuis te zien is)

Er zullen maar weinig mensen zijn die Nicolas Cage niet kennen. Als je hem niet herkent uit een van de vele films waarin hij gespeeld heeft, dan toch wel van de internetmeme die hij in de loop van de jaren geworden is—met name door zijn groteske acteerstijl. En als je toch al een meme bent, kun je hem maar beter écht worden. Dat moet Cage gedacht hebben voordat hij The Unbearable Weight of Massive Talent maakte, waarin hij feitelijk gewoon zichzelf speelt. “The most Nicolas Cage movie ever,” zo luidt de tagline dan ook. Je ziet de film vanaf vandaag, donderdag 11 augustus, bij Pathé Thuis.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

‘The Unbearable Weight of Massive Talent’ vertelt het verhaal van Nicolas Cage

Nicolas Cage is in The Unbearable Weight of Massive Talent terug als… Nicolas Cage! Deze metafilm vertelt in feite het verhaal van de acteur zelf. Ergens rond de eeuwwisseling ging Cage bijna failliet, waarna hij opeens in tientallen (meestal niet erg goede) films verscheen. Steeds vaker werd zijn acteerstijl een grap, een meme op het internet, en de waardering die hij eerst nog kreeg, bijvoorbeeld in de vorm van een Oscar voor zijn rol in Leaving Las Vegas (1995), was er bijna niet meer.

Met de grap meedoen is beter dan hem ontkennen, moet Cage gedacht hebben. Daarom speelt hij in deze film de rol van Nick Cage. Op de rand van financiële afgrond, net gescheiden en qua acteerklussen ook totaal aan de grond… Het gaat niet goed met de acteur en dus neemt hij het aanbod van superfan Javi (Pedro Pascal) aan om zijn verjaardag bij te wonen. Javi is echter hoofdverdachte in een CIA-onderzoek en gevaarlijker dan gedacht. Lukt het Nicolas Cage om zijn dierbaren te redden? En, nog belangrijker, betekent deze film dé comeback van de Oscarwinnaar?

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Oscarwinnaar Nicolas Cage natuurlijk! En andere grote acteurs als Pedro Pascal en Demi Moore
2️⃣ De film krijgt een Rotten Tomatoes-score van 86%
3️⃣ Vol met humor, zelfspot en allerlei hilarische, idiote situaties

De film is vanaf 11 augustus te streamen bij Pathé Thuis

The Unbearable Weight of Massive Talent is vanaf vandaag, donderdag 11 augustus 2022, te streamen bij Pathé Thuis. Je kunt de film zowel huren (vanaf €4,99) als kopen (voor €10,99). Als je ervoor kiest om de film te huren, heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. Koop je de actiefilm, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je hem meerdere malen zien.

Verhaal en informatie van de film

In de actiekomedie The Unbearable Weight of Massive Talent speelt Nicolas Cage… Nicolas Cage! Werkloos en op de rand van de financiële afgrond ziet Cage zich gedwongen om een aanbod van maar liefst 1 miljoen dollar te accepteren om de verjaardag van superfan Javi (Pedro Pascal) bij te wonen. Aangekomen op Mallorca blijkt Javi hoofdverdachte in een groot CIA-onderzoek te zijn. Met een carrière die voor dit moment gebouwd is, moet de met een Oscar bekroonde Nicolas Cage de rol van zijn leven op zich nemen om zichzelf en zijn dierbaren te redden.

TitelThe Unbearable Weight of Massive Talent
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 47 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Komedie
IMDb7,1 uit 58.000 stemmen
RegisseurTom Gormican
CastNicolas Cage, Pedro Pascal, Neil Patrick Harris, Allesandra Mastronardi, Lily Sheen, Tiffany Haddish, Sharon Horgan

Synopsis: Independent Films

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.