Waar kun je ijshockey van de NHL kijken in Nederland?

Het is de belangrijkste ijshockeycompetitie ter wereld. We hebben het over de NHL, ook wel bekend als de National Hockey League. Van 10 oktober 2023 tot en met juni 2024 gaan ijshockeyteams uit de Verenigde Staten en Canada de strijd met elkaar aan. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze vanuit Nederland naar de NHL op tv en online kijken kunnen in 2023. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden uit de competitie op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime VideoCANAL+, discovery+Disney+HBO MaxNLZIETSkyShowtime, VideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender wedstrijden uit de NHL eventueel ook vertoont.

Waar kun je naar wedstrijden uit de NHL online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote ijshockeywedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de wedstrijden uit de NHL-competitie. Dit is overigens wel afhankelijk van welke matches in de programmering passen bij de tv-gids van ESPN.

CANAL+➡️ Ga meteen naar NHL-wedstrijden via ESPN bij CANAL+. Deze streamingdienst maakt het mogelijk om geen hoogtepunt van de ijshockeycompetitie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken bij het pakket met televisie. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar ijshockey of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel is de NHL er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de NHL worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die ijshockeywedstrijden uit de NHL in Nederland uitzendt in 2023

Een selectie van NHL-matches is in Nederland via ESPN te kijken, waardoor ze gratis live en terug te kijken zijn via CANAL+. De meeste geprogrammeerde wedstrijden uit de National Hockey League zijn live te kijken via de extra zenders ESPN 3 en ESPN 4. Bij sommige Nederlandse providers is alleen het eerste hoofdkanaal van ESPN standaard in je pakket opgenomen, terwijl er anderen zijn die helemaal niets van de sportzender vertonen.

CANAL+ heeft alle vier de zenders zonder extra vereiste betaling aan het pakket met tv-zenders heeft toegevoegd. Ter vergelijking met de andere grote providers: bij KPN kost digitale tv momenteel €18 p/m en hier komt nog eens €12,99 maandelijks bovenop voor ESPN Compleet. Ziggo biedt Kabel TV nu aan voor €20,95 per maand en vraagt nog eens €17,95 p/m voor ESPN Compleet. De aanbieding van Canal Digitaal komt dus al snel op een besparing van de helft van het gebruikelijke bedrag uit. 👉 Meld je nu aan bij CANAL+ en kijk gratis de eerste week live en terug naar alle voetbalwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer.

Nieuwe NHL-seizoen van 2023/24 is in volle gang

Het nieuwe NHL-seizoen 2023/24 is op 10 oktober 2023 van start gegaan. Het reguliere seizoen loopt af in april 2024. Tijdens dit deel van de competitie spelen alle teams 82 (!) wedstrijden. Hiervan spelen ze er 41 thuis en 41 uit. Het programma voor deze matches staat al van tevoren vast. Na de reguliere competitie volgen de play-offs. Hiervoor plaatsen de beste zestien teams zich. Dit aantal bestaat uit de drie beste teams per divisie en de twee hoogst geplaatste ploegen per conference. De acht teams per conference strijden vervolgens tegen elkaar tijdens de play-offs.

De kampioen van de conference stroomt door naar de grote finale en mag spelen om de Stanley Cup. Deze trofee wordt ieder jaar uitgereikt aan de winnaar van het NHL-seizoen. De eindstrijd bestaat eerst uit vier thuis- en uitwedstrijden. Mocht de winnaar nog niet duidelijk zijn, dan volgen er meer matches.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.