Vier het Nederlands Film Festival en kijk deze 10 toffe films van eigen bodem nu met korting

Deze week wordt de Nederlandse film gevierd met behulp van het Nederlands Film Festival. Liefhebbers weten natuurlijk al dat er ontzettend veel goede films gemaakt worden in ons kleine landje, maar om ons kennis te laten maken met nóg meer verbluffende films van eigen bodem heeft het NFF nu speciaal voor Pathé Thuis een selectie gemaakt van 10 toffe Nederlandse films. Je bekijkt ze tijdelijk voor een lagere prijs, want tot 7 oktober betaal je hier slechts €1,99 voor. Lees hieronder meer over de collectie of klik op de button om de films direct te bekijken.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Wat is het Nederlands Film Festival?

Jaarlijks wordt tijdens het Nederlands Film Festival de film- en beeldcultuur van ons land gevierd. Het doel is om een groot en gevarieerd publiek te betrekken bij deze cultuur en kennis te laten maken met de Nederlandse filmwereld. Dit doet deze organisatie onder meer door een week lang nieuwe speelfilms, documentaires, animaties, korte films, series en VR-producties te vertonen, maar dus ook door voor Pathé Thuis een speciale collectie van toffe Nederlandse films te selecteren.

De uitgekozen films kun je nu met korting bekijken, want je betaalt er tijdelijk slechts €1,99 voor om ze te huren. Dit jaar loopt het festival van 21 t/m 30 september. De kortingsactie loopt nog iets langer, namelijk tot 7 oktober.

Nu bij Pathé Thuis: korting op 10 films die door het NFF uitgekozen zijn

Om je kennis te laten maken met meer films van eigen bodem heeft het Nederlands Film Festival een selectie gemaakt van Nederlandse films. Het centrale thema is dit keer familierelaties. Hieronder hebben we een aantal films uitgelicht die je in de collectie kunt vinden.

1. Mijn Vader is een Vliegtuig (2021)

In Mijn Vader is een Vliegtuig speelt Elise Schaap de rol van Eva. Zij lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en een droomhuis. Als haar moeder plotseling overlijdt, komt ze er echter achter dat haar hele leven bestaat uit leugens. Langzaam raakt ze haar grip op de werkelijkheid kwijt. Deze film opende het Nederlands Film Festival in 2021 en ontving lovende kritieken. Elise Schaap sleepte met haar spel een nominatie voor een Gouden Kalf in de wacht.

2. Kapsalon Romy (2019)

Beppie Melissen en nieuwkomer Vita Heijmen zetten in Kapsalon Romy een hartverwarmende en inspirerende film neer. Het draait om de tienjarige Romy, die na de scheiding van haar ouders een paar dagen in de week bij haar oma Stine doorbrengt. Zij runt een eigen kapsalon en is in eerste instantie niet heel blij met de komst van haar kleindochter, maar al snel groeien de twee naar elkaar toe. Deze film werd bekroond met vier Gouden Kalveren en is dus een echte must-see.

3. Take Me Somewhere Nice (2019)

Take Me Somewhere Nice draait om de Nederlands-Bosnische Alma. Eigenlijk valt ze altijd overal tussen: niet Nederlands en niet echt Bosnisch, geen meisje maar ook geen vrouw. Het verhaal begint als ze in Bosnië op zoek gaat naar haar doodzieke vader, samen met haar neef Emir en zijn vriend Denis. De film viel in 2019 in de prijzen op het International Film Festival Rotterdam.

Andere films in de NFF-collectie

Naast deze drie films zijn er door het Nederlands Film Festival nog zeven andere films geselecteerd die je nu bij Pathé Thuis kunt zien. Bekijk hier de complete collectie, waarin je horrorfilms, drama’s en komedies van eigen bodem kunt vinden. In de uitgekozen films staan familierelaties dus op allerlei manieren centraal. Alle films zijn tot 7 oktber met korting te zien, voor slechts €1,99.

Meer Nederlandse films bij Pathé Thuis

Bij Pathé Thuis vind je nog veel meer toffe Nederlandse films. Deze TVOD-streamingdienst voegt nieuwe films van eigen bodem bovendien vaak als een van de eersten toe aan haar platform. In het overzicht met nieuwe films op Pathé Thuis per maand zie je precies welke nieuwe titels op de planning van de streamingdienst staan.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over films en series? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg onze social media-kanalen. Ook kun je je aansluiten bij de Facebook-groep van Pathé Thuis-kijkers om kijktips uit te wisselen en het laatste nieuws te vinden.

Pathé Thuis 🍿

Synopsissen: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.