Netflix VPN | Zo streamen kijkers films en series uit andere landen

Trouwe Netflix kijkers horen vaak van mede-filmfans dat ze toegang hebben tot veel meer films en series dan de Nederlandse Netflix ze biedt. Hoe doen die mensen dat? In dit artikel leggen we uit hoe een VPN-verbinding werkt en hoe mensen die verbinding gebruiken om het Netflix aanbod uit andere landen te bekijken. Het is hierbij belangrijk te vermelden dat het gebruik van een Netflix VPN officieel niet in lijn is met de gebruikersvoorwaarden van Netflix.

Verbinding voor een Netflix VPN

Als je de Nederlandse Netflix hebt uitgespeeld, maar nog steeds flink wilt bingewatchen, kun je bijvoorbeeld overschakelen op de Amerikaanse versie. Het is in een handomdraai geregeld met een VPN-verbinding. In dit artikel leggen we uit hoe je van start gaat met de beste VPN-verbinding.

Netflix heeft niet in elk land dezelfde uitzendrechten aangeschaft. Films en series worden alleen getoond in landen waar Netflix wel de rechten voor heeft. Daarom is het aanbod in het ene land anders dan in het andere. Met een VPN-verbinding zorg je dat je films en series kijkt in een gebied waar Netflix andere rechten heeft, zoals bijvoorbeeld Amerika.

Veiligheid en bescherming van privacy

Naast het kijken van meer films en series zorgt een VPN ook voor het beschermen van je privacy. De VPN versleutelt data en maakt je als internetgebruiker anoniem. Zo kan niemand zien welke gegevens je via internet verstuurt of waar je vandaan komt. Dat komt doordat je gegevens via een VPN-server worden geleid.

De beste VPN-verbinding

Mensen die een VPN gebruiken willen natuurlijk graag de beste VPN-verbinding gebruiken. Zij kijken bijvoorbeeld naar VPN reviews om een goede verbinding uit te kiezen. In dit artikel laten we zien welke punten hiervoor worden overwogen:

Een goede VPN-verbinding heeft:

  1. Snelle servers in belangrijke locaties: films en series streamen van het land naar jouw keuze is alleen mogelijk als de VPN-aanbieder gebruik maakt van servers in dat land. Dat is dus een belangrijke afweging bij het kiezen van je VPN.
  2. Gebruiksvriendelijke interface: gebruikers willen natuurlijkdat een VPN makkelijk ingesteld kan worden. Zo kunnen ze met een goede VPN-aanbieder eenvoudig een uitzendland kiezen, ook als ze geen techneuten zijn.
  3. Gratis proefperiode: bij sommige VPN-aanbieders kun je eerst gratis de verbinding testen voor je een vast abonnement afsluit.
  4. Garantie: mocht een VPN niet naar toebehoren werken, dan wil je graag je geld terug. De meest betrouwbare VPN-aanbieders bieden zo’n ‘niet goed geld terug’-garantie.
  5. Goede verbindingen en snelheid: de beste VPN-verbindingen zijn razendsnel, maar de slechtere VPN-aanbieders doen er soms veel te lang over om een pagina te laten laden.

Films en series streamen via VPN

De mensen die een VPN-verbinding gebruiken doen dat dus om films en series te streamen van het Netflix aanbod in andere landen, maar ook voor privacy- en beveiligingsvoordelen. Het is voor deze mensen van belang een passende en goede VPN-aanbieder te kiezen, waarbij ze rekening houden met de bovengenoemde vijf eisen. We blijven hierbij vermelden dat het streamen via een VPN-verbinding officieel niet in lijn is met de gebruikersvoorwaarden van Netflix, maar beschrijven in dit artikel hoe de mensen die streamen met een VPN dat doen.

Netflix Aanbod

Streamwijzer vergelijkt het aanbod van de streamingdiensten in Nederland. Momenteel is er overzicht van films en series op NetflixVideolandZiggo GO Movies & SeriesAmazon Prime Video, Film1, NPO Start Plus en NLZIET. Het aanbod per streamingdienst vind je hier:


Let op: het gebruik van een VPN om films en series te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.