Laatste kans: Netflix verwijdert binnenkort Friends, Modern Family en meer topseries

Het moment wat je wist dat zou komen is nu toch eindelijk hier… Netflix gaat met de botte bijl door het aanbod en laat weten dat Friends, Modern Family, Prison Break en meer fantastische films en series nog deze maand van de streamingdienst verwijderd zullen worden. Update: alle 10 seizoenen van Friends + de speciale reünie zijn nu te zien op HBO Max in Nederland.

Netflix laat weten: een paar absolute topfilms en -series verdwijnen nog deze maand

In een tweet heeft Netflix vandaag laten weten dat een paar publiekslievelingen uit het aanbod van de streamingdienst verwijderd zullen worden. Friends, Adventure Time en The Big Bang Theory zullen het einde van het jaar niet halen, maar ook bijvoorbeeld Joker, Modern Family en Prison Break worden niet meegenomen naar 2022. Het volledige overzicht vind je in het verdwijnsein van Netflix in december 2022.

Komst van HBO Max gooit roet in het eten

De streamingdienst heeft de uitzendrechten voor deze titels blijkbaar niet kunnen behouden voor 2022. Geheel verrassend is dit zeker niet, want HBO Max komt in 2022 naar Nederland. Titels als Friends, The Big Bang Theory en Joker zijn geproduceerd door studio’s (doorgaans Warner Bros.) die onder HBO Max vallen, dus deze films en series zullen waarschijnlijk exclusief naar het aanbod van de nieuwe streamingdienst komen.

Ook Disney+ haalt series naar zich toe

Daarnaast zet ook Disney+ haar strategie voort door zo veel mogelijk eigen content naar zich toe te trekken. Zo zijn bijvoorbeeld Family Guy, Prison Break en Modern Family door hen 20th Television (onderdeel van The Walt Disney Company) gemaakt. Naar verwachting wordt Disney+ dan ook voor deze titels de enige locatie waar afleveringen nog gestreamd kunnen worden.