Netflix verwijdert Downton Abbey, maar de serie is nog steeds online te zien (en dit is waar)

Heb jij jezelf helemaal verloren in Downton Abbey op Netflix of ben je na het zien van Downton Abbey: A New Era (2022) in de stemming om de hele serie opnieuw te bingen? Dan waarschuwen we je hierbij, want Netflix verwijdert deze serie op 14 augustus 2022 uit haar aanbod. Maar niet getreurd! Je kunt de zes seizoenen nog steeds online bekijken, namelijk bij Amazon Prime Video, NLZIET en HBO Max.

‘Downton Abbey’ niet meer op Netflix, maar wel op Amazon Prime Video, HBO Max en NLZIET

In het verdwijnsein van Netflix van augustus 2022 kun je zien dat, naast series als The Real Housewives of Beverly Hills en The Smurfs, ook de klassieker Downton Abbey van de streamingdienst gaat verdwijnen. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om de serie online te kijken, namelijk bij Amazon Prime Video en NLZIET (via NPO Plus).

Daarnaast verwachten we Downton Abbey ook op de nieuwe streamingdienst SkyShowtime terug te zien. De serie is namelijk gedistribueerd door Universal Studios, een van de studios van het bedrijf achter SkyShowtime. Ook de Downton Abbey-films verschijnen daarom naar alle waarschijnlijkheid op dit nieuwe video on demand-platform, al is dit nog niet officieel bevestigd.

Verder bleek uit het overzicht van de nieuwe films en series op HBO Max in juli 2022 dat ook deze videodienst de uitzendrechten in de wacht heeft weten te slepen per de 25e dag van de maand. Hieronder vind je een overzicht van de streamingdiensten waar de serie nu of binnenkort te zien is.

⛔️ NetflixDe serie is nu nog even op Netflix te zien, maar vanaf 14 augustus 2022 verdwijnen de zes seizoenen van deze streamingdienst.
✅ Amazon Prime Video➡️ Ga direct naar Downton Abbey bij Amazon Prime Video. Op deze streaming service zijn alle zes seizoenen van de serie zonder aanvullende kosten te streamen. En als je je nu aanmeldt, kijk je 30 dagen gratis naar het volledige aanbod van de streamingdienst.
✅ NLZIET➡️ Ga direct naar Downton Abbey bij NLZIET. Op NLZIET (via NPO Plus) kun je naar alle afleveringen van Downton Abbey kijken. Als je je nu aanmeldt, kun je profiteren van de zomeraanbieding of 14 dagen gratis naar het volledige aanbod kijken.
✔️ HBO MaxBij HBO Max zijn alle seizoenen van het populaire kostuumdrama Downton Abbey sinds 25 juli 2022 te zien.
🔜 SkyShowtimeDe verwachting is dat de Downton Abbey-serie net als de films naar de nieuwe streamingdienst SkyShowtime komt, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

Ook de ‘Downton Abbey’-films zijn nog online te zien

De eerste Downton Abbey-film heeft niet op Netflix gestaan en met het verdwijnen van de serie verwachten we dat dit ook niet meer gaat gebeuren. Je kunt de film momenteel wel hier bij Pathé Thuis huren of kopen, maar kijken bij een streaming service zonder aanvullende kosten is niet mogelijk.

Wel verwachten we de film, net als de serie, op SkyShowtime. Zodra deze nieuwe streamingdienst in Nederland gelanceerd wordt, waarschijnlijk ergens aan het einde van dit jaar, wordt dit dus misschien wel dé thuishaven van de hele Downton Abbey-franchise. Ook de allernieuwste telg in de DA-familie, Downton Abbey: A New Era (2022), verwachten we hier. Maar we benadrukken nogmaals dat dit nog niet officieel bevestigd is. Als we hier meer over weten, zullen we het direct mededelen via onze website, social media-kanalen en nieuwsbrief.

‘Downton Abbey’ (2010-2015): verhaal en informatie

Deze serie volgt het wel en wee van de familie Crawley en hun bedienden, en legt het snobisme en de intriges van een verdwijnend klassensysteem bloot.

TitelDownton Abbey
SoortSerie
Jaar2010-2015
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieHistorie, Drama
IMDb8,7 uit 202.000 stemmen
MakerJulian Fellowes
CastHugh Bonneville, Jessica Brown Findlay, Samantha Bond, Laura Carmichael, Jim Carter, Raquel Cassidy, Brendan Coyle, Tom Cullen, Michelle Dockery, Kevin Doyle, Siobhan Finneran, Michael Fox, Joanne Froggatt, Matthew Goode, Harry Hadden-Paton, Thomas Howes, Lily James, Rob James-Collier, Rose Leslie, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Sophie McShera, Lesley Nicol, Maggie Smith, Penelope Wilton

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.